Парфюмни размисли и страсти - 267

• 68 274
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Любимите ми от линията Жадор са L'Or и Cologne florale. Първият е плътен  кремест  и ванилов , а колонът е свеж и цитрусов в жегите, напомня ми изчезналия Miss dior l'eau.

# 316
  • София
Скрит текст:
Ни в клин, ни в ръкав, искам да споделя колко много се влюбих в бутилката на J'adore, при това съвсем неусетно. Всяка една от тях е изящество и лукс в моите очи. Като че ли никоя друга не ми създава точно тези усещания. Да, знам, че парфюмът и бутилката са изтъркани, и не откривам топлата вода, но много искам да го притежавам някой ден само заради нея. Ароматът не е особено "мой" и това ме спира. Не знам дали ще се науча да го обичам. Харесах J'adore Infinissime заради жасмина, но ми се стори нетраен и не знам дали ще го издържа за по-дълго време.
Ще си поръчвам парфюм за празниците и се колебая кой точно да е - Mon Guerlain, La Vie est belle или J'adore Infinissime. Клоня най-вече към първия, но и с LVEB се чувствам добре в студеното.
Искам дизайнерски парфюм в тази категория, с който да ми е хубаво, да се чувствам женствено, да ми носи настроение и да ме прави щастлива. Обичам сладости, но харесвам и някои цветя. Но определено бутилката на Жадор ми е взела ума вече...

Ако все още се намира J'Adore L'Or, препоръчвам го с две ръце. Носи като цяло духа на класическия (в който на мен лично нещо не ми достига за да ми е уау), жасминът и тук е безкрайно красив, допълнен от ванилова подложка. Освен разкошен е и траен Heartbeat

# 317
Ммм, звучи чудесно! Ще го търся.

# 318
Момичета, въпросче относно L'art et Matierte, Guerlain.
Чета, че Cuir Beluga е discontinued.
Вярно ли е?
А Angelique noire? Tonka Imperiale?
Gourmand coquin със сигурност е. В потрес съм. Явно отдавна не съм се интересувала какво се случва...

# 319
....както и кремести ванилово - цветни видове.
Денси, може ли да помоля да ме насочиш към конкретни такива? От години се опитвам да намеря точно такова усещане от парфюм и все нещо не ми достига или ми идва в повече. Последно много се привързах към Libre intense, но понякога и той ми идва малко хард.
J'Adore L'Or е такъв от Жадорите. Както и Абсолю.

# 320
  • Бургас
Джуд, според мен никой от тези три парфюма не е за теб, защото няма да ти донесе истинска радост.Единият не ти е много траен, другият не е изцяло твой... не ти трябва нещо само заради бутилката, колкото и красива да е тя, щом течността няма да те радва изцяло.Търси сред други парфюми твоята любов, парфюмният свят е толкова необятен.Иначе аз винаги съм за Мон ЕДП и при мен не е силно лавандулов, така че си е до кожа, възприятия и т.н.Харесвам много и Жадор, на мен пък изобщо не ми е ретро, това е класика и класа, вечен парфюм, романтичен, нежен, женствен.Имах версията Абсолю, където усещах много туберозата, писна ми и я продадох.J'adore Infinissime за мен лично е много, много слаба работа, скучен на макс, жалко за прелестният му флакон.Успех и дано намериш своя парфюм, а това става с много, много проби.

# 321
Благодаря, Кристалче, момичета! Нещо много капризна май съм станала. Ще чакам, пък той сам ще ме намери, хаха!

# 322
Вярно ли е?
Gourmand coquin със сигурност е. В потрес съм. Явно отдавна не съм се интересувала какво се случва...
Не са спрени. Вече са с различни бутилки.
Gourmand coquin доколкото знам е спрян преди доста време.
https://www.guerlain.com/de/de-de/parfums/haute-parfumerie/lart-la-matiere/

# 323
  • by the sea
Сега като ви чета си давам сметка, че и аз харесвам J'adore, но никога не съм го имала, моя близка приятелка цял живот си го подновява  и макар че живее отдавна в чужбина този парфюм си ми напомня на нея, може би затова не съм го купувала.
Много ме изкушава особено с рекламното им лице.. Simple Smile
Аз пък се влюбих във French Leather  Memo , прекрасен баланс между роза и нотки на кожа, ненатрапчив, изящен, фин, хем деликатен хем няма да останете незабелязана.  Толкова ми хареса, че като разнесох мострата реших да не отварям парфюма, а да го подаря на майка ми, да изпита и тя това удоволствие, пък аз ще си взема  друг Simple Smile
Предната седмица си строших новия ролон от Зара , който е реплика на Delina, цяла седмица къщата ми мирише упорито на Delina и нямаше как да не подновя, даже се чудя да се запася ли от Зара или направо да си взема Delina.

п.п.  Memo Flam не съм го разносвала качествено, но го тествах от мостра и е прекалено близък до Alien фланкърите, аз имам само Or d'Ambre и много си приличат.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 10:22 от RedPanDa

# 324
Искам да се оплача какво ми се случи днес. Разминах се рано сутрин по улицата с една млада, много нагласена и стилна девойка, зад която се носеше божествен аромат. Такъв шлейф влачеше това чудо…Парфюмът ми е много познат и със сигурност е нещо, което съм имала преди години по времето, по което карах с един парфюм, докато не го изпръскам и си взема следващия. Но не се сещам кой е и ще се побъркам 🤪 Изброих си наум всички парфюми, които си спомням, че съм имала, рових във Fragrantica, обаче не и не.
Със сигурност е някой много разпознаваем, мейнстрийм аромат от преди години. Тежък, сладък. Не знам защо ми се върти някое Версаче, но не е Crystal Noir…Не знам.
Знам, че нямате кристално кълбо, обаче ако имате някаква идея, каквато и да е…с радост ще я чуя 😃

По темата - харесвам само първообраза на J’adore. То голяма част от другите не ги и познавам де. Кътам си едни останали 20-25 мл и го нося по специални поводи, някакво много романтично и задушевно усещане ми носи.

# 325
Вярно ли е?
Не са спрени. Вече са с различни бутилки.
Gourmand coquin доколкото знам е спрян преди доста време.
https://www.guerlain.com/de/de-de/parfums/haute-parfumerie/lart-la-matiere/

Ясна работата. Повече милилитри - повече парички.
А реформулировка има ли? Нещо различно?
Може заради това да се говори така, но скоро не съм имала възможност да ходя до бутик на Герлен.
До колкото знам вече се продават само в бутици.

# 326
  • Бургас
Да изваждаме кълбото тогава Smiley към Ла Ви е Бел ми отива работата на мен или пък Скандал, Армани Си първият, нещо такова е според мен.Може да е бил и Елиън, аз обаче не го усещам сладък него.Доста хора усещат сладък и Коко Мадмоазел, та всеки от тях може да е бил, или пък съвсем друг парфюм.Кокото Мад . и Елиън ЕДП са задължителни за бургазлийки.Bowtie

# 327
Scandal и Alien не са със сигурност, тях не мога да ги сбъркам. La vie est belle никога не съм го имала, не го познавам и никога не ми е представлявал интерес, така че май няма как да е той. Шанел и Армани Си…не, не. Това беше някаква ванилия, дето нормалните хора ще ги удуши от сладост, но аз съм виден ваниломан и сладкоман и за мен дори Prada Candy не е твърде сладка 😃

Пу, как може да съм толкова изкуфяла. Това трябва да е нещо, което съм носила, носила…Ужасно познато ми е!

Благодаря все пак за идеите 🤗🤗

# 328
  • Бургас
Може да е бил Диор Адикт,  много, много носен ,може да е била с имитация, гадаем си само.Bowtie

# 329
  • виртуално
Hypnotic Poison Dior? Kenzo Amour?
за друго не се сещам ...

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 10:52 от Рапунцел.

Общи условия

Активация на акаунт