Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 123 076
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 1 095
Пробвайте на 30 секунди да вадите купата от МВ и да разбърквате шоколада - така няма начин да го изпуснете.

# 1 096
Момичета, благодаря ви за рецептите за лаврак!
Шоколадовия кувертюр и аз го топя в микровълновата, но малко по-бавно става сравнение с обикновения шоколад.
Вкъщи доста да си го хапваха, преди да им се наложи да спрат сладкото.
Имам избран купон за пици, е Лидъл вярно се майтапят с мен, не знам кои от покупките ми са ги е накарало да си мислят, че ще проявя интерес към това нещо.

# 1 097
  • Бургас
2 пъти пускам на 30 секунди и понатискам с лъжица блокчетата и после следя през 15-20 секунди, за да не го изтърва. Но зависи от количеството на шоколада, както и от мощността на микровълновата. Обикновено 100г си приготвям т.е. разтапям 70г, на пълна мощност 900W (ако не бъркам и не са 800).

Леми, лотария просто. Определили са 3 купона за текущата седмица и според това дали си се "класирала" за 1, 2 или и за трите, май ти мятат определената бройка Wink Пък и нали таковата, що да ни намаляват нещо, дето и без това си го купуваме редовно...

# 1 098
Днес от филиала на Канала взех чаршафи. Наканих им се накрая Simple Smile, но нямаше пижами. Някой да е виждал останали из София? Трябва ми Л.

# 1 099
  • In transit
Я, коледното раздаване на купони в темата е започнало. Grinning
Днес заредих прилично количество шоколадов кувертюр..видях, че са до 2023г. Надявам се да ми стигнат до Великденските промоции догодина.
Видях, че има нов модел кокосово брашно, ама май е същото като Велмондо, само името му е различно (съдейки по количеството мазнини на етикета).
Взех и кашкавал на Ведраре...продължават да надигат по-малко цените на всичко.

Шоколадовият кувертюр и аз го разтопявам на МВ в почти 99% от случаите. На 600W го пускам за по 10-20секунди...вадя, пипам с клечка за зъби дали е омекнал и връщам обратно докато омекне. След това го разбъркавам и е готов. Но ако не го следи човек лесно може да го опече и там.

# 1 100
МВ - е най вредния уред евър!
с мръсна газ само след месец ползване като разбрах и го пратих да умре на ъгъла на вилата🤣

# 1 101
Офф ..вЕрно ли.

# 1 102
На мен всякакви начини ми се виждат много затормозяващи спрямо водната баня. Там не мога да го загоря или да стане на бучки или да му размия състава с нещо друго. Който както си е свикнал.

# 1 103
Принципно си разтопявам кувертюра на вода баня, но когато и двата котлона са заети, това го правя в микровълновата. Трикът ми е, че ползвам програмата за размразяване. Пробвайте. Естествено с кувертюр от Лидл.

# 1 104
Соул, не ме интересува особено арт визията на чадъра, гледам само функционалността. И рекламни чадъри с надпис "Лидъл" да пуснат, пак бих взела. 😃 За малката е "върхът", ако знаеш откога пита кога ще ги пуснат тези чадъри в Лидъл...те пък лидълци точно тази година (защото много ни трябва един брой) решиха да ги пуснат по-късно. Та имаше съспенс и го направиха още по-желан артикул за малката. 😅 Мечтае за скучен черен, нали е вече на 10 г...😜
Сега ме подсещате, че вероятно ще мога да разтопявам шоколад и в новия фрайър тип фурничка. 😉
Няма ли ограничение в бройката на шок. кувертюри на промо цена? И вкъщи го ядат вместо шоколад, ако знаят, че има наличности, едва ли ще остане задълго...😄

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 16:33 от dolce miele

# 1 105
Долче, може да се топи шоколад във фрайер. Аз съм правила шоколадови трюфели. Трябва да е на ниска температура.
И малко спам за микровълновата. Преди доста години познат агроном направи експеримент. Орони един кочан узрял царевица и я засади в две саксии, които поливаше с кипната и охладена вода - едната на котлона, другата в микровълнова та. Резултатът от експеримента - почти 100% кълняемост в саксията, поливана със стандартно кипната вода, и близо до 0% кълняемост на тази, поливана с вода от микровълновата...
Имам какви ли не уреди в къщи, но микровълнова и много пари да ми дават, няма да внеса у нас.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:54 от Недоволна

# 1 106
Онзи ден една служителка така хубаво стъпи върху някакви пакети с гурме паста (макаронени изделия, мисля Делукс с някакви подправки в пликче вътре), че чак се зачудих колко са издръжливи...наместваше някакви продукти, които бяха по-нависоко...Отделно, че сега все за обувките върху пакетите се сещам, когато ги видя...🤪
На първо "четене", много ми харесва мерителната лъжица. 😃 Остава да се сработим за по-сложните функции (като "задържане"). 🙂
И аз имам купон за кантучини. Според мен, с бадемите ще са по-хубави (не съм опитвала нито един вид, но мисля да взема като част от подарък).

# 1 107
  • Mostly in my mind
На мен всякакви начини ми се виждат много затормозяващи спрямо водната баня. Там не мога да го загоря или да стане на бучки или да му размия състава с нещо друго. Който както си е свикнал.
Аз нямам явно подходящи съдове за целта. В малкото пъти, когато съм разтапяла на водна баня, вода е попадала в шоколада и естествено всичко е прецаквала.

# 1 108
  • софия
Долче, аз събирам. Приблизително де, че все правя грешки, ама не правя и рецепти, за които трябва да се цепи грамът.
Никога не съм отворила упътването 🙃 Обаче, ако научиш интересна функция, с удоволствие ще я приложа, ако я споделиш.

# 1 109
Звънче, аз за някои неща предпочитам първо да си прочета упътването 😄 Иначе вероятно е лесно. Много съм доволна от тази покупка, най-вече, че измерва и по-малки количества (под 5 грама). Другата ми везна измерва от 5 грама нагоре, а понякога са ми важни малките грамчета.🙂
Лолита, в Кауфланд пускат хубави съдчета за водна баня. Аз си имам драма с тях😁, но при следващо зареждане се надявам да се уредя и аз с такова.

Общи условия

Активация на акаунт