Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 122 689
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Sofia
В Лидл имат ли торбички за подарък?

# 1 726
Пазарувахме днес преди обяд - Божеее колко хора имало в тоя град. Пълно беше и в Лидъл и в Кауфланд.
Търсих телешкото на 19.99 лв/кг - тц, нямаше. В единият филиал не успях да вляза, че като видях 20 човека отвън на опашка... До третия не ходих.
Другите неща по списък купих и малко извън. Авокадо на бройка намалено и Райска ябълка на 0.59 лв./бр.
Сарми ще правя на 24.12. - аз добавям гъби и морков, праз лук към ориза, подправки като за месна плънка. Размерът е среден  Wink

# 1 727
Да ви кажа за лозовите сърми в консерви, преди години мой познат внасяше с контейнери такива от Китай. Тъй че хвърляйте едно око за произход, ако ви е важно.

# 1 728
В Лидл имат ли торбички за подарък?
Имаше коледни ама дали са останали по филиалите трябва да проверите.
В Кауфланд авокадото мрежа е 3.60

# 1 729
Лозови сарми само с ориз и сирене признавам аз... Ама не са съвсем постни така.

# 1 730
Мистик, лятото връз тиквички, а сега връз винце 😸
На всичко върви.
За Бъдни вечер правя зелеви сърми с ориз и стафиди. Имало е години когато съм била във вихъра на кетото и не съм ги яла 😸 през другото време изяждам по половин - една сърма.

# 1 731
Лозови сарми правя с плънка ориз, яйце, сирене, чубрица, лук, червен пипер. Вариации с моркови и маслини не мога да приема - напомнят ми за други ястия и не ми се връзват с лозовото листо. Консумацията им е винаги с кис.мляко.
Зелеви сарми - ориз, ситно нарязано месо, чубрица, червен пипер,чер пипер малко и  ако има - св.мас съвсем малко.

# 1 732
Взех този шоколад за 1 Ст . Беше единствения в кашона Wink
Скрит текст:

# 1 733
  • София
Точно такъв шоколад си хапнах преди дни. Много ми хареса! Обаче, малък ми се видя.

# 1 734
  • Сливен
днес в Сливен имаше от къдравите замразени картофи.

# 1 735
Аз за сок от купона ще се боря, пия веднъж годишно, Коледа е подходящ момент, сметам Joy

Подаръчни торбички бях взела пакет от 6 броя за 4 лева, ама не са останали при нас.

Долче, сети ме за моята единствена манджа с броколи, която се изразяваше в това да ръгам кайма между розичките и да пека цялата глава във фурната. Няква футуристична мусака Joy
Но ще пробвам и в сарми/пълнени чушки.

# 1 736
  • In transit
Долче[/url], ама тая цена от 16лв за килограм на метрошеф е от 1 месец поне, явно не си ходила скоро Simple Smile За 13лв. като съм го вземала беше лятото. Та още си е 16...докато в К и Лидл се сменят през ден нагоре.

# 1 737
Според мене не е време за лозови сърми зимата. Иначе се навиват много бързо и качествено с една турска май машинка.
Много са си вкусни постите сърми и чушки с ориз за Бъдни вечер. Аз слагам много лук и нарязани на много ситно моркови. Подправка- черен пипер. Предварително обработвам плънката, но със зелев сок, не с вода, не слагам сол. Също така правя сърми и пълнени чушки с боб. При това чушките са два вида - сушени и от туршия. В резултат - 6 ястия, като се сложи и боба, стават 7.
Предварително обработвам двата вида плънка, след това пълня чушките и завивам сърмите (за жалост зелевите не стават с машинката). Нареждам всички чушки и сърми в гювеч или голямо йенско с капак и отиват във фурната.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 17:43 от Недоволна

# 1 738
  • Sofia
Йеее!!! Бисквитите с 32 % масло се появиха и разбира се си взех 3 кутии.  Някой беше им писал старата цена ама  кой да помни... но все пак, мисля че е същата - 4.49лв Simple Smile
Пък и ония с палмата (2.49лв)  се появиха преди няколко дни.

За статистиката - макадамията и при нас липсва.

# 1 739
Долче[/url], ама тая цена от 16лв за килограм на метрошеф е от 1 месец поне, явно не си ходила скоро Simple Smile За 13лв. като съм го вземала беше лятото. Та още си е 16...докато в К и Лидл се сменят през ден нагоре.
На 11.12 го купих на 13.19лв. Мога да покажа фактурата

Общи условия

Активация на акаунт