Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 122 828
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 2 175
Не слагам колбас в руската, майонезата си я правя сама, слагам къри и лимон.

# 2 176
  • софия
Днес в магазина на Халите беше доста спокойно. И като цяло в София. Наложи ми се да ходя НА мол и беше екстра.
Леми,
Скрит текст:
Солена торта, готови еклерчета, за които ще направя с два вида солена плънка (филадефия с пушена сьомга, каперси и майонеза с яйце и шунка), нарязани колбаси, сирена, кампари доматчета. Свинско с бирен сос и евентуално гъби. Торта. Баница с късмети.

# 2 177
  • Варна

Навремето не слагахме ли хамбургски салам в руската, по соца ?

Не че ще правя тая НГ, че ме мързи, ама от мортаделата бих сложила аз..хем голям пацун, хем къмто 2-3 лв Joy

С шунка не ми се връзва. Те братушките сякаш не я уважават тая..шуМка. Thinking

Руснаците я правят с "докторская колбаса". Аз точно с Мортадела от Лидл правя руска салата и е ок.
Грах не слагам нарочно, по-бързо вкисва с него салатата.

# 2 178
И на мене утре ми е ред за нов епизод в Лидл. "Фантастични животни и къде да ги намерим", демек ще вървя да диря бонбони за 1 ст. Само да не стане кат със сока Joy

# 2 179
Абе я напишете какво ще готвите за НГ, да открадна някоя идея 😏
Пълнен заек.
И една домашна кокошка купих днес. Ще я сваря и мъжът ми ще направи руска салата. Баница и купена баклава. Толкова. За малките- карначета

# 2 180
  • In transit
Леми, руска салата, Снежанка (имам един скир за оползотворяване), бутер рулца с пушена сьомга(днес се засилих да купувам сьомга, ама съм объркала откога е намалена, та утре пак ще ходя) и хапки с полента, бекон, горгозола и фурми. От мен толкова, другата храна няма да я готвя аз.

# 2 181
А, след нг ще пишат кой какво правил, та викам, по-добре сега 😁
Долче, хич не обичам карфиол, но признавам, че с него салата е много по лека, и не се усеща, че е карфиол.
Морена, а врата какво ще го правиш?
Звънче, ти отиде на 7-степенно меню 😜
Пийкок, подсети ме как преди години бяхме на гости в приятели, и имаше някаква салата с много жилаво варено месо. Бе дъвках, дъвках, викам си - това е някоя много дърта кокошка, накрая се оказа, че бил домашен заек, но явно нещо беше недоварен ли, що ли... : ))
Е Майки, край, навихте ме, ще правя и аз руска 😁

# 2 182
  • София
За менюто - Скъпия е планирал да прави руло Стефани и руска салата. От мене се чакат - печени чушки с чесън и копър. Сутринта на 01.01 ще направя баницата с късмети за да е топла и прясна.
Утре ще трябва да инвестирам в синьо сирене. Има разни мезета да се нарежат, питиетата са налични. Но ние сме 2ма души и после дояждаме.
Повечето продукти са купени от Лидл. Каймата ще е  от Фантастико.

# 2 183
  • Буркина Фасо
О, аз ще притичам за Камембер и синьо сирене, Брезаола, портокали, зехтина и не помня какво друго...

За НГ  у нас:
Скрит текст:
Предястие - Хлебчета с Камембер  и ябълка
Основно - Печено агнешко с Табуле и ментов сос;   Пилешка пастия; 
Салата  – цвекло – червено и друго, целина;     зелена - още я мъдря ...
Десерт – ябълков сладкиш (от мама) с  ванилов сос
Баница с късмети също от мама.
няма ли да пиете бре ?

# 2 184
  • Асеновград
С тая руска салата, ме подсетихте за това https://boutiquedekristina.com/2016/12/03/%D0%BA%D0%B0%D1%83%D0% … 0%BE%D0%B9%D0%BE/
отдавна не съм правила, а става страхотно.

# 2 185
  • софия
Да бе. То всичко е бързо и лесно, утре ще взема тортата (готова е), ще направя заготовка и в четвъртък само ще пека, докато си почивам.
Чудя се дали да взема свинско от Лидл, днес гледах, че е на Ловеч или да купя от месарския? Лесидрен ми е най-удобен, ама и него го сразихте.

# 2 186
  • СОФИЯ
Като сте на руска тема, при нас за НГ е задължително салата винегрет, грах не слагам. В майонезената част на "руски салати" при мен преобладава киселото мляко.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B0
Свинско с кисело зеле и баница с много късмети също ми е задължителна.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 21:19 от мама САННЯ

# 2 187
  • Буркина Фасо
Да бе. То всичко е бързо и лесно, утре ще взема тортата (готова е), ще направя заготовка и в четвъртък само ще пека, докато си почивам.
утре ще правиш едно, а в четвъртък друго Smiley

# 2 188
Леми, засега са ясни обичайните неща- пържоли или свински врат, руска салата, луканка (как без луканка на НГ😅), вероятно и салата Снежанка, купешка баклава с орехи, питка- домашна, баница (с тиква или със сирене, още не знам), бонбони или сладки, ядки, шампанско (евентуално и малко вино, това ни е алкохолът на нас), някакво газирано 1 бутилка (само за празници има такова нещо вкъщи). За детето- плодов сок и шоколадова фигурка с Дядо Коледа. 😄 А, правим сарми и за НГ обикновено. Обаче, подчертавам, че НЕ ядем от всичко това на НГ, за някои неща се сещаме след НГ и дояждаме няколко дни. 😆 Най-много обичам след НГ поне няколко дни да не се налага да се готви. 😉 Задължителното е свинското, руската салата, луканката, ядки, шампанско. Оттам нататък- каквото решим, че ни се яде.
 За Бъдни вечер и Коледа минахме по-скромно от минали години.

# 2 189
Бонго, в алкохолен план при нас е следното : първо уиски на раздумка; домашна ракийка със салатите, мезетата и туршията; с основното домашно винце, а в някакъв момент и бира, малко шампанско за чукване и след баялдисването коняче. Основното мислех да е пуйка, но ще мина на врат сигурно. Много обичаме с прясно мляко, но пък и гъби ми се мъдрят. Не съм го мислила, че ще сме само ние по пижами Joy питка, баница и т.н.
Но при нас следват бая празници, та до 17-ти ще има време за вихрене.
Дано сьомгата е с по-нормален срок, че мисля да правя торта в някакъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт