Автустинчета 2🎅2🎅 тема 14

• 24 446
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Harista, да не се преуморява бухта от толкова задачи и затова после да е крива?
Поне при нас е така - всички казват, че Антонио го мъчат зъби и затова е крив, а аз знам че като се наспи детето и "зъбите" ще минат
Не, Лайка, за съжаление не. Кривотията ѝ от преумора е друга. Вече влезе в периода и в който я е страх от изоставяне. Спането и дрямките се нагласят пак. Памперсите също почнаха да я дразнят, май ще купувам по-рано, отколкото ми се искаше гърне.

# 106
Harista аз разпродадох почти всички бебешки неща и дрехи във фейсбук. Най-голям успех съм имала в “Децата на мацките”, “Бебе продавалник- втора ръка” и “Mix&Match калпазани”. В Олх също съм продала доста неща, но имай впредвид, че има доста некоректни хора и не си взимат пратките някои и ти трябва да платиш разноските по отиване и връщане. Особено за такива големи неща гледай да е с лично предаване. ☺

# 107
Това обикаляне цял със сигурно оказва някакво влияние.
Най- малкото че е досадно да седят толкова време в количката. Моя след максимум 1 час и почва да мрънка и не иска повече да седи.

# 108
Най- малкото че е досадно да седят толкова време в количката.
Количка ползвам изключително рядко, тя  си върви. Количка само ако знам, че ще отсъстваме много време и има шанс да спи или тя изрично си я иска и пак я ползвам предимно за багаж. То иначе всичко оказва влияние и времето дори.

# 109

Е в Родопите е веселба, къде има ток, къде няма, кога имаме вода, кога нямаме....ноооо веселба има, деца с наилони, шейни, попързаляха ни и нас. И сняг яде 🤪🎅 После носа и се разтече все едно го чистя с физиологичен разтвор и чаша чай да я постопля. Хубаво се наигра в снега. ❄❄❄ А какво детство имахме ние...ехеее часове наред в снега,  чак ми липсва 🧑‍🎄☃️🛷

# 110
Бубка започна вече с бебешкото тръшкане.
Предполагам се дължи и на преумора, а и един венец има, наподобяващ футболна топка Joy
Как се справяте с тръшкането и капризите ?
Четох съвети да се въоръжим с търпение и мълчание, без да се подкупват децата с играчки и храни.

# 111
Е то колко да проявиш търпение. Те наистина понякога не знаят какво искат. Нашата уста е като басейн с футболни топки, сякаш ще излезнат още 18 зъба наведнъж. Тогава я взимам и я разсейвам, книжки, играчки, пеем, пляскаме, всичко що ще е разсее. То видно я боли и затова мрънка.

# 112
Ами как процедирам … оставям го да се натрушка и нареве и като е готов сам идва при мен 😅 Ако сме на детската площадка си сядам на някоя пейка и се правя, че не е моето дете ахаха
Поне това е решението при Борис, с всички останали методи само започва да пиши повече.

# 113
Гледам да го разсея с нещо друго ако се тръшка. Не го оставям да реве, защото става още по- зле. Иска всичко, което не е за него Simple Smile.

# 114
Моята най често започва да се тръшка  мята по пода при преобличане- голям е инат.
Иначе и тя иска все нови стимули, нови предмети, все нещо неподходящо, отровно или чупливо- някакви статуетки.
И умира да ми докопа кутийките с кремове, аз ги държа на една ниска тоалетка.
Обмислям да ги кача на гардероба, ММ не ще да закупи нова, по висока етажерка.
Често докопва кремове за крака, засега не се е наяла с химия. Оня ден се заля с кафе, но тя е хитра, като усети гаден, горчив вкус, започва да плюе..

# 115
Зависи за какво се тръшка и къде сме. Не мога да се сърдя ,че се тръшка ,че иска в банята да се къпе пак Но ако се тръшка ,че иска да държи сатъра.........хахахах
Често я оставям да си пореве, да излее емоцията, защото още не знае какво точно и как точно. Но ако видя ,че започва да се захласва може да я разсея с нещо. При баткото помагаше да му говоря, ако обаче се опиташ да говориш на Бухта в такъв момент, направо хистерясва. Лошото е ,че има много смешен маниер ....изпъчва се , вдига ръце и ги движи все едно имитира вятър, после се засилва бързо да върви и прави пирует като умиращия лебед в Лебедово езеро. От там едни чупки и завъртания, едни драматични отмятания на главата , приплъзване по пода..ми то ми става смешно. Не винаги успявам да я игнорирам , а като се смее почва още по-голяма драма. Ако е прекалила може и да се "скарам" със сериозни тон, ако все още възприема и чува, изчаквам малко и запявам, почвам да танцувам, някой предмет почвам да разглеждам или играчки, но шумни да се заинтригува. Ако има нужда от по-силен стимула  и се налага бързо да я разсея, пускам някоя любима нейна песен.

Снощи сама ми показа да ѝ дам обезболяващо и Калгела ми даде да я чеша. Поспа добре снощи. Но аз имах зверско главоболие, на няколко пъти се събуждах от болка. Сега е малко по-добре. Все не мога да си намеря хубава възглавница, която да не е златна.

Катеричка, при нас също е драма за дрехи( и памперса дори), предпочита гола, но с шапка или друг аксесоар за глава. Много ми се сърди ,че я обличам. Понякога я оставям да ѝ намръзне трътката. Но и тя си знае кога ѝ е студено, защото си носи да ѝ слагам жилетката или се завива сама с одеалце на дивана до кучето. У дома нищо не крия, най-скритото е най-сладко. Ключове ,ножове за масло, вилици, запалки, кремове, битова химия., държа го така ,че да я видя ако ги вземе , но да не са ѝ недостъпни, за да не я привличат много. Simple Smile И при двете ми деца тази тактика работи.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 12:02 от Harista

# 116
И аз процедирам като Harista със “забранените” неща. Sweat Smile
Като започне да се тръшка обикновено валидиран чувствата и, предлагам и гуш, поизчаквам да се успокои и си продължаваме деня. И запазвам спокойствие.
Ще пътуваме за Пловдив след Коледа за няколко дни. Предложете ми детски център, в който да заведем Ния, когато се намръзнем навън.

# 117
В кой район ще сте? В Плаза мол съм доволна от персонала, но само баткото съм водила. За малките искат придружител. Те имат из цели град няколко центъра.

# 118
При нас такива номера не минават. Почне ли да реве само може да стане по- зле и нищо от вашите методи не работи. Оставя ли го да реве ще изпадне в истерия.
Ножове и всичко друго крия защото е ужасно бърз и ръцете му стигат върху кухненския плот и стига всичко.

# 119
Момичета за колко време стават резултатите, това където се гледа на някаква плочка?.
После незнам как ще стане от лабораторията да ми дадът тази плочка.

Общи условия

Активация на акаунт