Автустинчета 2🎅2🎅 тема 14

• 24 468
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Лайка, това зъби 17 и 18 ли са на Антонио? Много бърза твоето момче 😄

Аз да се оплача, че кюфтенцето все по - рано става всеки ден. 6, 6:15 вече се е наспала. Това не е нормално...
Кити, долни втори кътници са това, правилно си запомнила. Останаха само два горни втори кътника и приключваме.
И аз се изненадах като видях, ама по-добре сега, че после двамата много ще ми дойдат Joy

# 616
Ние зима не видяхме, но тази година ми беше ужасно студено. Днес грейна слънце, стопли се и реших да измия прозорците. Хремата я овладях с един спрей, който уж предпазвал от грип, но ще пробвам и мед.

Лайка как втори кътници?
Ние имаме 4 предни отгоре и отдолу, кътници отгоре и отдолу и сега никнат кучешките зъби.

# 617
Ами така Joy
То и аз се изненадах. Кучешките май и преди кътниците избиха, не помня вече.
Броя ги гледам ги - това е положението.
Останаха само два горни кътника да избият.
Племенникът е на 2г.5м. и няма още втори кътници.

# 618
Ох, отдавна не съм писала, но гледам поне веднъж седмично да наваксвам с четене 😀 Покрай работата не ми остава почти никакво време, сега малкия е вкъщи, имаше сополи и ни го върнаха, естествено тече прозрачен секрет и видиш ли, и 2 кучешки зъба са се появили. Сега седи вкъщи, защото, живи и здраве, скоро ще му оперират очичките, тъй като така и не успяхме да оправим кривенето напълно 😕 Добре че текна сопола миналата седмица, че се оказа, че цялата група почти са ковид 😐

Нашият също си става в 6 и нещо, дори не ми се струва странно, така си е от месеци наред 😀 Заспива след 21 часа... Иначе не знам дали и вашите са така, но моя е голям чистник, постоянно прибира всичко по местата си, вкл и играчки. Слага всякакви дрехи в пералня, слага чисти кърпи на мястото на кърпите за триене, подрежда обувки, прибира си якето, шапката, супер шантаво 😳 Дава ни чехлите на всички, като винаги дава правилните, изхвърля си памперсите, постоянно намира боклуци по земята и ги хвърля в боклука, днес щеше да изхвърли на баща си кредитната карта 🤣 Иначе опитва да дърдори, сега казва ОПАААА, и като цяло казва почти на всички думи само първите 2 букви все още, но имаме напредък с лампа и кокал 😀

Започна да проявява претенции към храната, да се инати, да се тръшка... Оставям го да се храни сам, доста добре се справя, поне за възрастта му. След него е голямо чистене и често цялостно преобличане, но наистина е много удобно сам да си държи лъжичката и да хапва, той вече и не дава да го храним.

Хариста, оправяйте се. Ние се натръшкахме 5 човека с тоя вирус, малкия го донесе от яслата, хубавото е че бързо мина. И той беше весел, имаше апетит, но толкова повръщаше, че още ми е пред очите каква локва беше в креватчето от повръщано...

# 619
O, да, и при нас е така. Всичко слага по местата им, прибира си играчките по кутиите, боклуците в коша(преди да го изхвърля винаги проверявам, че веднъж случайно видях един дезодорант и един парфюм).
Но е и много палав. Купихме му играчки дом. уреди - пералня, прахосмукачка, ютия(всичко в розово🤣), че не оставя моите на мира. Прецака ми робота, счупи дръжката на хладилника, наводни кухнята от диспенсъра.

ЛЛ пак са болни, все още няма всички имунизации. Има ли други, които закъсняват като нас?

Бързо оздравяване на всички болни.
И да питам някой дава ли имуностимулатори? Взех един сироп на Wellbaby, пише да се дава във водата или в млякото. Не пие ни водата, ни млякото така. Дали става за директна консумация?

# 620
Verchy, вече второ шишенце му давам и даже не съм и прочела, че трябвало във вода или мляко.
Нашият по цял ден ме преследва с несесера му с лекарствата и само иска да му давам сиропи, "бонбони" (шуслерови соли и коризалия), ампули с витамин ц и даже днес и виброцила си извади и искаше да му ги дам.
Днес ме скъса от смях нашият. Обядва боб и докато яде му викам- мале маме, как ще пръцкаш от тоя боб.
Прибира се мъжът ми от работа и си говорим, че няма да готвя, щото има боб от вчера и Антонио пръцна с устата като чу боб Joy
 Пък никой не го е учил да го издава тоя звук.
Дърпам му цифките днес и той само ме гледа и вика - бааааа. Не знае какво е това, защото у нас не говорим така, ама много смешно му се получи Joy
Иначе и нашият само чисти и подрежда. По цял ден разнася мопове, прахосмукачката, подочистачката из къщу. Има си гъба и си мие колите с нея.
Сложих защити на шкафовете и като разбра, че не може да отвори шкафа с тенджерите и полудя. С такава сила почна да дърпа, че счупи пластмаската на защитата. Абе чудо е направо...
Мисля, че приключихме с АМ ние.
И да се присети някоя вечер, ще му направя от на бебето.
И в края на чаршафа да ви питам дали имате опит или някоя приятелка да ви е споделила за бъги бордовете.
Антонио ни се води, ни се кара. Малкият не мога все в раницата да го мъкна. Иска ми се да качвам Антонио на бъги борда и да си возя малкия в пег перегото.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 22:55 от Лайкa

# 621
Общо взето едно и също при всички деца май Simple Smile. Постоянно ме кара да пускам прахосмукачката, но бяга  като я пусна. После пък иска да си играе с нея. Имам четка и лопатка за метене и ги държа само заради него, не че някой ги ползва. Постоянно намира боклуци по пода и ми ги дава.
Като яде сам в един момент се унася и почва да пълни лъжицата и да я изсипва върху масата или където свари. Като реша да я взема за да не я изсипе на земята, я захвърля някъде и после ми показва къде е изцапал … голям инат е!
В градината няма проблем, че е със сополи, стига да няма температура. Един ден си говоря с жена която работи в градина и тя казва, че по цял ден бършела най- различни по цвят сополи Simple Smile.
Лайка, моя като го питам лак му прави дупето и той така прави с устата, а никой не го е учил.

# 622
Изхвърля си памперсите и се опитва да " мете". С четката й показах как да си играе голф- удряме едно топче с нея, нещо средно между голф и хокей.
Аз съм залепила кофата с тиксо, че ми беше изхвърлила чехлите Grinning
Понякога вади черупки от яйца от  другата кофа-интересни са й.
Само преследва баща си с книжки, кара го да ги разглеждат. Вдигнал е ръце от нея.
Научи се да тича по спалнята, а вчера се изкачи и скочи от кошарата си- тя е на най- долното ниво. Изкарах си акъла, уж не се е претрепала. Отваря всички врати и заключа ли някоя стая, почва да реве и да удря по вратата с все сила. Пускам я, какво да я правя.. Хич не седи на едно място.
Текат сополи на поразия, само капки й слагам.

# 623
Благодаря, Маджарова. Днес през деня всичко си беше наред, преди малко пак повърна, но си мисля, че просто стомахчето ще иска да се успокои още малко.
Лайка, една позната ползваше и беше доволна. Тя от преди децата навърташе много километри с кучето, после и с децата. Освен обаче стъпалото имаше и едно като малък хамак стол, за да може и каката да полегне ако ѝ се доспи. Нямам спомен за марка количка и борд, но ѝ бяха удобно, въпреки че споделяше, че на някои по-разбити места ѝ е трудно. Но то и без борд си е на магия някой път да минеш благополучни.

И Бухта обичаше да си подрежда играчките, но вече не. От месеци е на вълна да носи раници/чанти/ торбички и да ги пълно с всякакви неща. Вузобновихме и ралитата навън. Батко ѝ с карт кола с педали, тя с малката баланс кола и се състезават. Иначе продължава да чисти(дори аз да не го правя) , я ще избърше масата , пералня да зареди,боклук да изхвърли, да сложи нещо в мивкатат.. Знае къде са препаратите за общо чистене и кърпите, някой път ползва мокра кърпа. Ако някои кихне и му носи мокра кърпа.Simple Smile Опитва се да говори за любимите неща. Понякога изстрелва някоя "истинска" дума, но предимно още е на срички: Па(н)дддд за Падингтън, Поп поп за поп ит , пап за папагал..обича да се опитва да казва думи с "П". Ако не се замисля какво бърбори някой път звучи много ясно каквото казва,чак батко ѝ я разбира и ѝ пляска.
Днес ми направи забележка, че съм сложила чехлите на баща ѝ. Събу ме, донесе ми моите и прибра тези на ММ.
От известно време се е научила да "въси" вежди и да гледа из под тях, докато те сочи с пръст. Аз като се шегувам с децата някой път пратя така, когато са направили нещо неприятно/ дразнещо, но не е лошо ( примерно много шумни, или са близо до "играчка-плачка"). Ама тя още не е усвоила изцяло кога се прави и някой път си е много смешно, освен сладко. Продължава и да е много приветлива, поздравява масово, маха, отива и си иска пет с дума и ръчичка, казва чао ( така добре ми идва,че някои път някой като ме спре и се забрави и тя ме отървава с това чао). Много рядко дава целувки, трябва много да ѝ хареса човека/животното и никога ако някой непознат си поиска хахаха
И за поредна вечер.......нещо събуди ли ме- край. Едва заспах и пак цяла нощ ще се кокоря.

# 624
Мен бебето ме буди за 4ти път тази нощ.
Преместих се при Антонио.
Може за половин час да задремя пак, ама поне психически да знам, че няма да ме събуди никой.

# 625
Madjarova, къде ще правите операцията? Спомням си, че го бяхте водили в Токуда, доволни ли сте?

Детето се събуди в 6, по чууудо за първи път успях да я доприспя и станах да пия кафе. Напича слънце през прозореца, кафенцето топло... е няма такъв кеф!

# 626
А, добре, значи си е някакъв период на чистене 😀 Дядо му много се беше притеснил и само му се кара да не ставал чистач 😂

Кити, в детска очна клиника към Александровска. Бяхме и в Токуда пак, но не ми хареса, че каза, че няма да се оправи без операция, даже щяло да се наложат 2, ама най-рано на 3 годинки, през това време детето да се мъчи. Отидохме при д-р Оскар, той веднага назначи операция и каза, че малко сме закъснели, защото мозъкът свиква да гледа грешно и всяко забавяне намалява шансовете за успех на операцията. В нормалните държави тези операции се правят на бебета, само тука нещо се чака, не знам и аз какво... 1 година носи лепенка на окото, но без особен ефект. Показа ни снимки на оперирани бебета преди и след и ефектът беше много хубав, затова решихме сега. Особено сега започна и да присвива кривото око все по-често и очевидно има дискомфорт. А, сложихме и очила, оказа се с астигматизъм, 1 и 2 е, иначе си вижда. Но не иска да ги сложи въобще, бута ги. Баща му е с перфектно зрение и с астигматизъм, но и той рядко носи очила, предимно пред компютър или като кара кола. Ще го мъчим, дано като започне да разбира да се навие поне като гледа тв да слага. Лошото е, че въобще не иска да гледа телевизия, не задържа вниманието си въобще, евентуално може да гледа песни на хей кидс. А за книжки да не говорим, нулев интерес...

# 627
  • Пловдив
И нашата си подрежда играчките, като и кажа и ги нареждаме заедно. Сега най- любимото и е да рисува и имаме сума ти моливи и блокчета за рисуване.
Иначе имуностимулатори не и давам, аз хич не вярвам в такива неща, нито в хомеопатия ( лично мнение).  Като цяло не боледува, дано така продължи , че последно началото на януари беше болна два дни и ми побеляха косите с 39 градуса.

# 628
Кити, как успя? Ния се събуди в 5:40, мрънкаше да дойде при мен на спалнята. Взех я, лежа до 6:30, но не заспа. После бяхме навън от 9 до 11 и още преди 12 задряма в леглото.

# 629
Единствения вариант да се събуди преди 7.30 е ако е гладен и не му дам мляко. Обикновено към 5.30-6 почва да мрънка и тогава му давам мляко и продължава да спи до 8-8.30. От бебе е свикнал да яде в просъница и обикновено не се буди когато яде.

Общи условия

Активация на акаунт