Автустинчета 2🎅2🎅 тема 14

• 23 819
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Просто свари малко броколи и карфиол, пасираш ги и смесваш с макароните и малко сирене. Така успявам да пробутам зеленчуците. Другия вариант е добавям малко кисело мляко към яденето ако не го харесва, и така го яде.

# 661
Пресиян не съм го подстригвала, засега и не мисля. Той е с едни златни букли, сърце не ми дава да ги отрежа още.

Пресиян обожава всякакви плодове, зеленчуци също. Мисля, че голямо значение има, че не е ял пюрета, а още от началото на захранването си познава зеленчуците и плодовете в истинските им форми и си ги хапва.

За имунитет признавам кърма, вода, въздух, слънце, качествена храна, движение! Отричам добавките, защото спре ли ги, веднага се разболява. Нека си изградят имунитет по естествен начин.

# 662
Подстригахме  го веднъж когато беше в Бг и бяха големи горещини. Сега ходи чорлав Simple Smile.
Не ми говорете за имунитет. 1 година не знаеше какво е дори хрема, но откакто тръгна на градина постоянно боледува. Мислех че само той е така, но явно всички деца минават през това.

# 663
Арас беше на пюрета, но също яде всички зеленчуци и плодове.
Домати и мандарини са му любимите. Ако не го огранича може да изяде и кило наведнъж.

На всеки два месеца го подстригваме, че мн бързо му расте косата и не я жаля. Инак да е като Тарзан 🤣

Днес е на ваксина, морбили, какво да очаквам?

# 664
  • Пловдив
Нашето момиче беше само на пюрета и се скъсва да яде салати и плодове. Просто зависи от детето. Любимото и е домати и краставици, но като ме види със салата айсберг с авокадо и е чинно до мен да яде.

И аз вярвам, че най- важна е храната, движение, излизане, да изграждане на имунитет, но най- вече си зависи отново от имунната система на детето и какво е наследило от нас.

На нашата морбилито не и се отрази особено. Изби и обрив на бузата на 5 ден с дребни пъпчици и изчезна след два дни.

# 665
Момичета, ние приключихме с кърменето… по моя инициатива, но вече просто усетих, че трябва да спрем. Напоследък след като заспи на гърда и по 30-40 минути след това не можех да се откъсна. Започна да ми тежи психически, а и вече почти нямам кърма.
Вчера ни беше последното кърмене, Борис го приема доста спокойно, всъщност намазах си гърдите със съвсем малко горчица, той опита на няколко пъти, видя че не е хубаво и не искаше повече. Преди това му бях обяснявала, че вече е голям и млякото ще се развали. Смятам, че за него това е по-щадящият вариант, защото ако просто бях отказала да му дам щеше да се тръшка и да реве, а така той сам реши, че не му харесва вкуса.
На мен обаче ми е толкова тъжно, мъчно и гадно , че от вчера не съм на себе си. Като си помисля, че вчера ни е било последното кърмене и ми текват сълзи. Обаче усещам, че вече тялото ми има нужда от почивка след вече 2г и половина бременност и кърмене. И пак съм много щастлива, че 1,7г. кърмих въпреки многото трудности главно през първата година. Надявам се и да не му се отрази на имунитета.
Извинявам се за дългия пост и че ви занимавам с това, просто имах нужда да го споделя.

# 666
Минт, справила си се чудесно със ситуацията. Аз бих постъпила по сходен начин.
Ния също обича много плодове и зеленчуци.
Все още се буди към 5:30-6. Съответно и се доспива преди 11. Вече не се издържа..

# 667
Плодове много обича, но с зеленчуците сме малко скарани и ги яде предимно сготвени.
Като тръгнат на градина и целия имунитет отива на вятъра. Просто е невъзможно да не се заразят. Вече 4 месеца борим какво ли не, но времето взе да се затопля и се надявам с това да изчезнат и настинките.

# 668
  • Denmark
Кога и как смятате да сменяте кошарата с легло за по-големи деца? Мен нещо ме е страх от този момент Sweat Smile Едно, че имам чувството, че ще пада от него и второ, че ако има възможността да си излезе, когато иска, не знам как ще се приспиваме...

Минт, ще минат тези емоции. Дори на мен ми беше мъчно след като спряхме, пък дори не ми беше приятно кърменето. Щом така си го усетила, значи е било време. Simple Smile

Ричард яде плодове по цял ден. Поне 5-6 вида плод всеки ден. Тази вечер яденето му представляваше краставица с броколи и аспержи на пара. Нищо друго не пожела от масата Sweat Smile обожава домати също.
Според мен най-лесният начин за даване на плодове и зеленчуци на дете е със смути, ако, разбира се, обича да пие друго освен вода. Ричард трудно го карам да пие нещо различно, но и той си ги хапва без проблеми засега. Един от милионите пъти, в които беше болен тази есен/зима, му правех смути, защото не искаше да яде нищичко.

# 669
Браво, Mint ! Изглежда си усетила правилно нещата и сте приключили кърменето по хубав начин. Аз кърмих само осем месеца и въпреки че нямах търпение да приключа, сега се сещам с умиление и ми става мъчно колко пораснало е малкото ми момченце. Това са си много специални моменти 🥰

Marayah аз нямах планове скоро да сменяме кошарата с легло, но ММ такъв номер ми спретна 😅 Докато бях на работа, взел, че махнал 3 летви от кошарата. Направо откачих като видях тази гледка. Хем си ползвах кошарата като “безопасна зона” за няколко минути, хем си свикнах да го мятам в кошарата и докато пооправя малко спалнята той да заспи. Ее да, ама като махна пръчките първите 2-3 вечери направо се видях в чудо. Влиза, излиза.. влиза, излиза … голям купон си спретна и сигурно отнемаше по 1 час докато заспи. В крайна сметка и с това свикна и сега пак си заспива нормално. А утрините са толкова сладки, буди се и се намества при нас на спалнята. Легло не знам дали ще вземем сега, защото се чудим дали да не сменяме жилището, но със сигурност ще махнем всички решетки в най-скоро време.

Моят Борис си похапва твърде добре, имам чувството че може да тъпче 24/7. Пак ще го слагам на диета, сутринта кантарът показа 14,900, а продължава да върви нисък- около 83 см е.

# 670
О, Арас е 16.800кг, а спирка няма това дете. Откак върви аз съм свалила кг., да тичам подире му.
Но е висок, 92см е.

След имумизацията не е вдигал Т, надявам се да няма и др странични ефекти.

От няколко дена почна и той да се буди по-рано, вчера стана в 5.20, предните дни около 6. Днес все още спи. Слагам го по-рано да си ляга, че след смяната на часа - към 21 пак да е в леглото.

# 671
  • Пловдив
Леле как ги носите тези деца 😁🤪 нашето момиче тежи 11.500 кг и ми се струва тежка, тук чета от вас 15-17 кг, сигурно ви се откъсват ръцете и ви отива гърба. Ожалих ви направо!

За лягането нашето момиче ляга между 20:30-21:00 и спи до към 07:30-08:00. Досега съм забелязала, че някак сама се наглася с тази смяна на времето и за 3-4 дни се връща в обичайните часове на лягане и ставане, дано и сега е така.

# 672
Вече имам травма на едното рамо от носене на 13.5 кг, а ако беше 15-16 кг не ми се мисли.
Тази сутрин ще видим до кога ще спи, но се надявам до ден два да влезе в ритъм. Миналата година нямаше проблеми и даже спеше до по- късно.
След имунизацията имахме доста проблеми. Няколко дена беше с температура, не искаше да върви и крачето му се обрина.

# 673
Благодаря, момичета❤
Ние преди 2-3 месеца махнахме решетките на кошарата и оставихме само 1 летва хоризонтално, която да му пречи да пада. Така ми е много по-удобно, той не излиза. Реално преди това изобщо не спеше я кошарата, а при нас щна спалнята. Сега по този начин спи там по цяла нощ (понякога пак идва при нас по някое време, но рядко).
Борис е 13кг и ми се струва много тежък, но и аз съм доста слаба.
Напоследък ставаше към 7-7:20 и си мислех, че смяната ще се отрази супер, пък последните 2 дни започна да става към 8😄
От април ще е на занималня по половин ден.. ще видим как ще го приеме.

# 674
Mint и Антонио от април ще е на ясла.
Хайде дано да мине гладко всичко Hug
Вчера ги извеждах двамата, като малкият беше в количката, а Антонио го държах за ръка.
В чудо се видях направо...

Общи условия

Активация на акаунт