Автустинчета 2🎅2🎅 тема 14

• 24 466
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Така е, Harista, възрастните са забравили какво е да гледаш дете и нямат наблюдения върху чужди деца.
За гърло аз се кълна в настърган джинджифил, мед и лимон. Нямам точни пропорции, мед на вкус, че е люто.
Също и изстискан сок от лимон с много мед, чай от мащерка.
Настърган хрян с мед много добре действа, но не знам дали има на пазара.

# 646
Това на детето ли го даваш или за себе си?
За себе си открих тези капки. Ползват се профилактично против вируси и микроби, или при първи признаци на инфекция. Миналата седмица тъкмо почвах да се разболявам и успях да пресека инфекцията с тези капки.
Също така пия чай от лайка с джинджифил и лимон.

# 647
Мммм,да...сега съм на чайове с мента, ехинацеа,джинджифил, лайка,ям мед, лимон, взех си лукчета, гаргара със сол и сода облекчава много. Като дете правих подобно гнойно ангини с усложнения. Сливици си имам....с годините се научих как да усещам и предотвратявам болно гърло, но някой път просто не зависи от мен. И аз си мислех за спрей, но не ми се ходи до аптеката. Иначе и на Хималая за смучене имат ефикасни неща. Ще трябва другия месец да накупя, че сега пак топло, студено и ще почват респираторните пролетни болежки.

# 648
Mint, не исках да гледа и въобще не съм му пускала, тъй като винаги сме намирали алтернативни игри. Сега, обаче, когато спи само веднъж дневно имам нужда понякога да свърша нещо, да ям, да ида до тоалетна и тн и ми се искаше едни 20 минути да седне като нормалните деца и да се зазяпа, защото ми омръзна да ходим заедно до тоалетната, да ми се навира в краката и да реве, докато опитвам да сготвя и тн 😀 Единствено може да задържи вниманието си 5 минути на песнички, ама държи да ми е седнал в краката и да го клатушкам 😁 Ама така е, кой както си го направи 😑

За настинки вече нищо не мога да кажа, откакто е тръгнал на ясла, постоянно влачи някакви неща, изглежда само ги пренася, защото той самият рядко боледува, ама ние с баща му сме в едно постоянно хремаво-сополиво състояние, такова чудо никога не е било 😒

Момичета, най-вече на момчета, как ги подстригвате 😁 Моето е заформило една паница на главата и не дава да се пипне, последно преди няколко месеца успяхме малко и резнахме и отпред бретона, ама сега е... Но искам цялостно да го мина с машинката, но е огромна борба...

# 649
Момичета, най-вече на момчета, как ги подстригвате 😁 Моето е заформило една паница на главата и не дава да се пипне, последно преди няколко месеца успяхме малко и резнахме и отпред бретона, ама сега е... Но искам цялостно да го мина с машинката, но е огромна борба...

Ние го водим на бръснар. Послушен е, седи и не създава проблеми на момчето.

# 650
Маджарова, в началато нямах проблем с постригването на баткото. Сядаше и аз с ножица го оформях. Не обичам офъкани момчешки глави.....После почнах да оформям прическа, но той не ми даваше и се оказа, че искал дълга коса, Обирах му само върховете на врата. Иначе слагах чувалче или вестници на пода, баткото на стол отгоре и малко детско, малко книжки, играчки. Бухта е с къдрава коса и не мисля да режа букли Simple Smile

# 651
Лекове с хрян и джинджифил само за възрастни.
Чай може и за бебе, но от шипка, много е хубав. Ние си купуваме истински шипки от пазара, изсушават се в печката. Чаят е еликсир, бъкан с витамин С

# 652
  • Пловдив
И нашата не гледа изобщо в телевизора, бях пробвала веднъж да и дам да гледа маша и мечока; ама изобщо не го отрази.

И аз нямам намерение да я подстригвам, тя също е с къдрици и нямам намерение да ги пипам скоро Simple Smile но за момченце е друго, няколко познати ходеха във фризьорски салон Пъзел, но така и не разбрах дали са доволни.

# 653
И моя не гледа телевизия, обаче обича музика и постоянно иска да му пускам, като ми сочи към Алекса. Вижда той какво правя и се опитва да говори на Алекса но за сега без успех Simple Smile.

# 654
Хрян не съм давала, но аз правя сок от ябълки, круши, гледам да има червено цвекло, връзка магданоз, морков, и задължително парче пресен джинджифил. Количеството разделям и малката също пие. А и вътре добавям съответния брой капки клеева тинктура (за малката - 3 капки). Надявам се това да подсилва имунитета и да набавя плодовете, които през деня не се сещаме да ядем.
Отделно правя чай с мед, най-често от лайка или букет билки.
По предписание на лекар последния път капахме капки Грип стоп и правихме инхалации с физиологичен разтвор.

# 655
Ползвате ли преносимо гърне? Ако "да" какво е (марка) и доволни ли сте?

# 656
Още не сме почналижтренировките с гърбеъо и нищо не мъкна.

# 657
Поне веднъж седмично Борис си ми прави сценка на детската площадка, оставям го да се натръшка на земята за няколко минути и след това го вдигам да говорим. Но през тези 2-3 минутки ми се струва, че всички ме гледат и осъждат. 😅

За имунитета нищо не давам, като бабите разчитаме на лук, чесън 😅, редовен прием на плодове и зеленчуци и излизане навънка във всякакво време. А и много вярвам, че и това дали си болнав или не също е заложено на човек.

Подстригваме Борис всеки месец с машинка.

Аз започнах да му пускам телевизия по 5 минутки сутрин докато му направя закуската. Голям гладник е и не ми се слушат истерии от сутринта, признавам си. В крайна сметка освен всичко останало е важно и ние да си запазим нервите.

# 658
Блазе ви, че е ящен. С триста зора й пробутвам нещичко..
Тв е голяма страст, само зяпа и вика деди, мама- така ги нарича. Кога ще започне да казва жена и мъж, "Ж" по трудно се произнася.?
Много ме е яд, че няма коса сладката ми плешивка. Има индианска опашка, хихи и 2-3 кичура отпред и това е.
Много бавно расте.
И моята минимум веднъж седмично се тръшка. Когато иска да види баба си, също почва да се подхвърля и реве, но е по- слабо, отколкото когато е преуморена.

# 659
2 пъти го водихме в Пъзел и съм доволна, последно аз го подстригвах, обаче нещо не ми се получи особено добре😃Сега му пускам малко по-дълга коса и ще го заведа като порасне повече само да му я оформят.
Борис като цяло хапва, ама само избрани неща.
Зеленчук мнооого трудно да му пробутам, така чист зеленчук абсурд, трябва да е добре скрит.
Единствено с кеф яде кисело зеле, вчера обядва само кисело зеле без нищо друго и изяде 5 купчинки колкото дланта ми😃 За супа пък да не говорим, не е ял от месеци.
Днес ще пробвам една рецепта на Джейми Оливър за паста със сос от карфиол да видим дали ще се хареса.

Общи условия

Активация на акаунт