Отговори
# 495
Тази тема обаче много тегава, големи спорове от както бяхме бременни, някои хора много се налагат, аз като родила октомври следя и тяхната тема, тонът е много по-различен Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз четях октомврийската по време на бремнността. Първо и аз се радвах на тона, но после видях други проблеми, които не са по-малки от нашите, просто са други.
Мисля че аз лично дължа обяснение защо се изнервях до краен предел от разговори за загуби и натякване, че ако не се постъпи по даден точно начин, край губиш бебето. Моята бременност беше двуплодна, едното ембрионче спря развитие някъде 7ма седмца, най-вероятно генетичен дефект, не съм ви писала тук, но няколко души дето се засичаме в друга тема са запазнати. Та това е обяснението.
В момента след 2 години корона пък нямам търпимост към писане на неверни факти, та моята лична молба е проверявайте си информацията преди да я изпляскате уж най-авторитетно.

За съжаление ще се застудява момичета Sad

п.п. ъпдейт за къпането взехме да къпем по-рано защото малкия почна да заспива дълбоко по-рано.

п.п.2 гука!! казва аууу и агу - много е яко Purple Heart

# 496
аз не смятам да споря по темата. Да се обеснява на човек с лактозна непоносимост за лактзаа е крайно безумно Simple Smile (Корегирам , крайно глупаво да казваш че са пълни глупости ензима )Все пак имам такъв проблем , пряко се притеснявах за бебето и правих солидни консултации по темата Simple Smile Но всеки си дава на детето каквото пожелае. Който не иска да дава пробиотик да не дава , който не иска да дава нищо да не дава избора си е негов. Но не може да пишем че това всичко тука е реклама , и пробиотиците нямали място Simple Smile Всичко е свързано с червата Simple SmileХраната минава оттам и после се отделя в цялата ни система с органи. Темата е широка и голяма който проявява интерес сам да се поинтересува.
ПС малката е на кърма и переодично има зелено светло ако. Това се случва точно когато суче малко и не достига задното мляко.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 11:49 от Анонимен

# 497
Момичета, стига спорове Simple Smile Знаете, няма да сближим позициите, но е хубаво да споделяме кой какво знае, истината е някъде там.
Не се притеснявайте да взимате бебетата да спят при вас, това по никакъв начин не значи, че ще се научат и после ще имате проблем. Момичетата спяха при нас като бебета, после към 8-9 месеца без проблем си минаха в кошарата и на 3 години в тяхната стая. Изключително рядко някоя е идвала при нас след това (примерно след кошмар). С възрастта нямат нужда от толкова близост и всичко си идва на място. Не става дума за разглезване изобщо, по-скоро за естествени процеси в различните периоди. (Имам много приятели, които след като гордо държаха бебето само в кошарата до 1 година, после до 10 години спяха с вече голямо дете на спалнята.)
Аз имам друг казус... моето момче вече няколко нощи иска да пропуска хранене. Аз първите 2 се будех и го взимах да суче, но тази нощ и аз съм го проспала. Последно яде в 10.30 и после чак между 5 и 6, което за кърменето ми се вижда много лош вариант. Дайте съвет/акъл какво да го правя. Каките се скъсваха да сучат нощем. Тревожа се, че ще ми намалее кърмата (за което по принцип си се тревожа). Не знам колко е критично да пропуска...

# 498
И моята го прави вече 2 пъти. Суче в 10-11 и после в 4-5. Ами радвам се сега. Знам че няма да е за дълго.

# 499
аз не смятам да споря по темата. Да се обеснява на човек с лактозна непоносимост за лактзаа е крайно безумно Simple Smile (Корегирам , крайно глупаво да казваш че са пълни глупости ензима )Все пак имам такъв проблем , пряко се притеснявах за бебето и правих солидни консултации по темата Simple Smile Но всеки си дава на детето каквото пожелае. Който не иска да дава пробиотик да не дава , който не иска да дава нищо да не дава избора си е негов. Но не може да пишем че това всичко тука е реклама , и пробиотиците нямали място Simple Smile Всичко е свързано с червата Simple SmileХраната минава оттам и после се отделя в цялата ни система с органи. Темата е широка и голяма който проявява интерес сам да се поинтересува.
ПС малката е на кърма и переодично има зелено светло ако. Това се случва точно когато суче малко и не достига задното мляко.
Крайно глупаво е да се изказваш,че всички бебета,които имат колики са с непоносимост към лактаза!!!Щом толкова си наясно това е вид алергия и само лекар/педиатър може да го постави като фактор….
Нека всички бебоци са здрави,щастливи и без колики…🙂

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 14:50 от Kristiqnita

# 500
Кога се смъква коларата едно ново надолу? В момента нашата е с три нива и я държим на най-високото, за да не се навеждаме много много.

# 501
Ти къде видя да съм казала такова нещо ?
За лактазата ти го обесних съвсем по други причини и твои исказвакия. Никъде не съм казвала че всички бебета за бога имат непоносимост към лактоза. Казах че аз имам такава.
Моля те нека спрем защото очевАдно не се разбира кой какво иска да си каже един над друг между нас.
Крайно глупаво е да се изказваш,че всички бебета,които имат колики са с непоносимост към лактаза!!!Щом толкова си наясно това е вид алергия и само лекар/педиатър може да го постави като фактор….

# 502
Кога се смъква коларата едно ново надолу? В момента нашата е с три нива и я държим на най-високото, за да не се навеждаме много много.

нашата е на две нива и си мисля, че се смъква точно преди да почне да се изправя

# 503
За лактазата ти го обесних съвсем по други причини и твои исказвакия. Никъде не съм казвала че всички бебета за бога имат непоносимост към лактоза. Казах че аз имам такава.
Моля те нека спрем защото очевАдно не се разбира кой какво иска да си каже един над друг между нас.
[/quote
Вече писах,че не искам да натоварвам другите момичета в групата.
Но ти се месиш във всеки отговор неподготвена.
Отговорих на момичето,защото нейният случай е сходен на моят.Тя много мило,отговори,че ще попита педиатъра си.Просто споделих схемата,която при мен проработи(не,че е правилната).
Коликите не са с изяснен произход,затова при едни бебенца помага едно,при други същото не.

# 504
Ние днес бяхме на консултация. Щяхме да слагаме ваксина, но отложихме заради рефлукса. Алекс е 55.5 см и 5 кг. На 27 ще слагаме 6 валентната мисля, а по натам ротарикс, че и педиатърката се притеснява заради рефлукса. Pischi имаше ли някакви проблеми Алекс след ротарикса, как му се отрази? И на нас изписаха същата хомеопатия за преди ваксината. Взех и омнибиотик панда, който е давал може ли да сподели как го разтвори. Защото аз днес пробвах в кърмата ама не се разтвори това нещо... също чакате ли 10 мин са се активира?
Алекс по често казва Ауу, Агу по рядко, много се хили на баща си и на мен към 4, 5 сутринта, докато се опитвам да го приспя😁 Заглежда се по черно белите карти, играчките обаче още не го вълнуват. Ние не го взимаме в спалнята, спи си в кошарата, матрака там е под наклон.

# 505
моля те да спреш, ако за теб съм не подготвена за мен не съм. Твоите коментари по темата са също доста настоятелни. Не може да пишеш толкова категорични мнения като “дават се -Не де дават » “всичко е реклама и вие се връзвате»
моя отговор беше нищо повече от обеснение
всеки си има лекар и може да си реши дали и какво да дава.
Хубава година
[/quote
Вече писах,че не искам да натоварвам другите момичета в групата.
Но ти се месиш във всеки отговор неподготвена.
Отговорих на момичето,защото нейният случай е сходен на моят.Тя много мило,отговори,че ще попита педиатъра си.Просто споделих схемата,която при мен проработи(не,че е правилната).
Коликите не са с изяснен произход,затова при едни бебенца помага едно,при други същото не.

# 506
На Лилия също ѝ предстои първата ваксина в понеделник, но педиатърката не е спеменавала нищо конкретно, което да правя преди това. Всъщност какво и защо се прави?

Вие как забавлявате мъниците, когато будуват? Аз малката я разнасям от стая в стая или я давам на баща ѝ. Имам една мека книжка на Tiny love и от време на време я разлиствам, но не задържа за дълго вниманието на госпожицата.
Онзи ден ѝ сложих музикалната въртележка на кошарата и тази сутрин я пуснах и десетина минути гледаше как се въртят играчките и гукаше. Усмивки раздава, но рядко.

Елани, Мила е голям бонбон! Simple Smile Да е много здрава и все така засмяна!

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 17:33 от _Dee_Dee_

# 507
Molly, нищо му нямаше след дозата ротарикс, обичайното държание.
Dee, превантивни мерки явно.

# 508
Molly пандата половин саше го разреждам в 20мл кърма (току що изцедена). То седи малко тебеширено по шишето, но някак го пие. При нас отнема около 5 минути, че са голяма мъка шишетата.

Ние бяхме днес на ваксини - ротавирусната и шествалентната. Засега спи, но ако вдигне темперстура сигурно ще й дам Панадол. За втория месец само 450 гр. е качила и 3 см., но за мен не е изненада, предвид малкото ядене което прави. А си спи, и аз цедя мляко сутрин, не е да няма какво да яде. Според лекарката е добре, че за двата месеца е общо 1500 грама отгоре, но да видим третия месец ще се засили ли малко в яденето.

# 509
  • до най-прекрасния мъж
Elanlli, на каква възраст синът ти пиеше по 50 мл? Аз съм от декемврийските мами, беба утре става на 1 месец, от 10 дни сме изцяло на АМ. Вече трябва по книга да пие по 100 мл, но основно успява до изяде 50-60, по-рядко 70-75 мл. Аз правя 80, но по изключение ги изпива. Много се притеснявам за това ядене. За 20 дни беше качила 570 гр, но само от 2-3 беше изцяло на АМ, като я водих на консултация. Преди това кърмих и от време на време дохранвах с АМ. Четох и за други бебета, които пият по-малко и пак си растат, но аз се притеснявам, понеже ни е  първо.

Общи условия

Активация на акаунт