Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 845
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 840
  • Ямбол
"Втора седмица няма нито едно положително дете в нашата гимназия. Моята теза, че в училище не се разпространява зараза до момента се потвърждава. Заразата идва от възрастните към децата."

Не съм го писала аз, но от телефона не мога да скрия цитата. Понеже питаха в темата кой какво твърди и къде. Пак и аз да попитам възрастен като зарази детето и то отиде в училище, в една стая с 25 деца в продължение на 7-8 часа какво се случва?
Никъде в цитата ти обаче не се твърди, че детето отива на училище. Затова попитах, кой твърди, че детето отива болно на училище?

# 841
  • Пловдив
Т.е. всички болни деца задължително и съвестно си стоят вкъщи. А дано, ама надали! Години се пише, че болни деца ходят и на детска градина, и на училище, още преди ковид.

# 842
Моето дете няма да излезе положително защото вярвам в теорията че преболедувалите не разпространяват вируса.
За теорията не знам, но за пратиката знам, че аз лепнах вируса за втори път. Как мислиш, дали вторият път съм заразна?

# 843
Моето дете няма да излезе положително защото вярвам в теорията че преболедувалите не разпространяват вируса.
За теорията не знам, но за пратиката знам, че аз лепнах вируса за втори път. Как мислиш, дали вторият път съм заразна?
Съвсем се отклонихме от темата, но сигурни ли сте че става дума за повторно заразяване? Защото на мен периодично ми се изострят симтпоми и понеже работя от дома и нямам много голям кръг контакти на закрито си мисля че по-скоро е нещо като лонг ковид. През това време другите около мен са здрави.

# 844
  • Ямбол
Т.е. всички болни деца задължително и съвестно си стоят вкъщи. А дано, ама надали! Години се пише, че болни деца ходят и на детска градина, и на училище, още преди ковид.
Репликата ти беше към моя пост, в който аз изказвам теза, че болестта идва от възрастните към децата. В подкрепа на тази теза идват и резултатите от двуседмично тестване. Единствените болни деца - две на брой не са на училище и са се заразили от родителите си.

Преди тестването също не сме имали разпространяване на зараза, което също потвърждава моята теория.

В този смисъл съм категорично против повече да се затварят училища при наличие на над 70% присъстващи здрави ученици и учители. 
Още съм против да водя синхронно обучение на някакви инати, които се възползват да отказват тестване не заради самото тестване, а заради други удобства. Затова спирам да правя качествено синхронно обучение при паралелно преподаване. Който държи да си стои на дивана, да приема друга форма. Аз съм учител само на една форма - дневна присъствена.

# 845
Ох, не мога! Лонг Ковид и незаразен носител, преболедувал.

# 846
Говоря за тестове, Спаркълс. Ще изчакам още няколко седмици и ще пусна и антитела, ама още не мога да усетя аромата на парфюма си, та и от яд ще се пукна. Ясна е работата.

# 847
  • Пловдив
Дъщеря ми, днес, от 8 часа са карали последните 2 физическо и още 2 предмета с титулярите. Трима учители отсъстват, замествали са ги учители по други предмети и са били на гугъл разходки в час......Едната учителка е с малко дете и като е болно, и са онлайн, тя влиза в часовете, но присъствено, естествено, е в болнични. Ако ще си вадим частни примери и ще си правим изводи само на база собствени наблюдения.....
Лиляна, абсурдно е нито едно дете да не заради друго дете. При грип се натръшкват 2/3 от класа, но от ковид, мне, никое дете не разболява друго дете. Ясно е, че трябва да ходят на училище, но аргументите не са тези.

# 848
  • София
много силно се съмнявам, че сега като боледувах втория път, и бях положителна почти 10 дни, не съм разпространявала. Не знам тези теории Sparkles откъде ги гради. Той вирусът ми е в носоглътката, аз кашлям като бясна, ама той не излита... Не знам, не знам... Притеснително е, че има хора, които вярват в това.

Ти не разбираш. Логиката на Спаркълс е друга - като не я тестват няма да я карантинират. Като не я карантинират и да заразява, и да не заразява, никой не може да го докаже, да го използва като основание, да я глоби, най-сетне. Wink Демек може и да заразява, но никой няма да я хване - а така, с тези тестове... пък тя няма доказателство за преболедуване, и антитела няма... единственият начин за връщане е с тест. Или с ваксина. Ама ваксината, тяааа... не е модерна, пък и нали вече е казала, че няма-пък и дори с краче е потропала, а тестовете... може и да я оставят без разходки и мол.

Абсолютен мозъчен пинг-понг е тук.
Ако мен ме държат симптоми повече от година, въобще щях да обявя, че вирусът е внушение.
Като го изкарате ще си говорим. Иначе в темата за сблъскалите се от първите преболедували имаше една жена, която позитивира IgM  периодично и й се обостряше кашлицата. Оправяше се след антибиотик.

Момиче, АБ вирус НЕ атакува. По никакъв начин. Няма как. Ти колко имаше по биология в 8-ми клас!?
Щом Уиш казва, че е позитивна, значи Уиш е позитивна - понеже си е направила тест, не понеже е хвърлила боб. Понеже Уиш е сериозен и отговорен човек, който по-скоро би рискувал карантина, отколкото безразборно ръсене на вирус сред близки и познати (и непознати).

ПП
Вчера разбрах, че 2ма от колегите ми в болнични всъщност са в болнични заради дете с ковид.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 21:00 от katiABV

# 849
Спаркълс, за човек, който е доволен от собствената си ситуация, твърде самоотвержено я защитаваш. Сякаш се опитваш да убедиш не нас, а себе си, че това е най-доброто и най-правилното за детето ти.

# 850
Спаркълс, за човек, който е доволен от собствената си ситуация, твърде самоотвержено я защитаваш. Сякаш се опитваш да убедиш не нас, а себе си, че това е най-доброто и най-правилното за детето ти.
Аз за моето дете в момента не се притеснявам, не искам одобрение за моя избор.
Поводът да пиша тук е възмущението ми от сертификата, който под претекст тестване, всъщност въведоха за една вечер, за да върнат децата спешно  в училище при повишена заболеваемост, и то за място, до което всички деца би трябвало да имат достъп.
Повечето родители виждат само тестването (което е плюс, сравнено със старата ситуация, макар да е крайно недостатъчно) и така стават проводник на едни други мерки, прилагани от известно време спрямо учители и медицински персонал (които са със спорна ефективност) и които се намеква че ще се направи опит да се приложат за всички.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 22:09 от Sparkles

# 851
По същия начин се чувстваше длъжна да отговаряш на всяко различно от твоето мнение в началото на дистанционното обучение. Нищо, че тогава гледната ти точка беше някак противоположна на сегашната.
Схванахме какво мислиш. Не е необходимо да го повтаряш и да се опитваш да го доказваш непрекъснато. Досадно е.

# 852
Аз за моето дете в момента не се притеснявам, не искам одобрение за моя избор.
Поводът да пиша тук е възмущението ми от сертификата, който под претекст тестване, всъщност въведоха за една вечер и то за място, до което всички деца би трябвало да имат достъп.
Повечето родители виждат само тестовете (което е плюс, сравнено със старата ситуация, макар да са крайно недостатъчни) и така стават проводник на едни други мерки, прилагани от известно време спрямо учители и медицински персонал и които намекват че ще опитат да приложат за всички. Това което става в чужбина е страшно.

Ама защо се възмущаваш? Нали не те касае? Просото спри.

# 853
Честно казано, в този им вид, тестовете са абсолютно безполезни. Класът на дъщеря ми - в понеделник два положителни теста, но децата остават да учат до края на деня, т.е. контактуват на воля. Да, позитивните си тръгват, но останалите са на училище и следващия ден, когато едва към 16 часа излиза заповед за карантиниране на класа. Голяма полза, няма що. Само правилните хора да усвоят едни пари от тестовете. Оф!

# 854
  • София
А защо след тест в понеделник карантинират класа? Нали не са били контактни за повече от 48 ч?

Общи условия

Активация на акаунт