Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 782
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 915
А какви превантивни мерки трябва да се вземат според вас отсега? Такива, които да не са вече взети?
Превантивен локдаун ли? Не става, вече няма толеранс за тази мярка, която се и видя колко работи, няма нито една държава с такава стратегия, която да се е справила с ковида.
Всичко, което е могло да се направи като мерки, е направено. Аз вече единствено искам да не пращат децата на ДО, елиминирала съм всичките си претенции и съм се свила до размерите на стафида, да не би някой да реши, че нещо нарушавам или преча. Ако децата имат нормално съществуване и училище, ще изтърпя всякакво издевателство над себе си (под формата на мерки и ограничения), то е ясно, че още такива много ще има занапред.
Утре ако кажат, забраняваме ви да се смеете - спирам веднага, ако обещаят, че ДО вече никога няма да има.

превантивните мерки задължително трябва да бъде тестове за влизащи от чужбина(каквито май в момента отпаднаха заради туристите от UK - да ги улесним), задължително карантина и после тест за влизащите от рискови държави(май въобще няма такова нещо у нас); тоя пуст ЗС да се изисква - щото това въобще не е така; ограничаване на груповите събирания - а не по банкетите да вървят с пълна сила, а по Нова година по 200души в ресторант - ама пак ще засегнем Алибегов и сие, нали... Това е превенция.

# 916
  • София
Всъщност тези, които се юркат по това време пак го правят. Все тая дали са ваксинирани или не. А днес точно имам достатъчно основание да твърдя, че наистина е все тая и този ЗС за нищо не служи, ако няма тест на момента преди събитието.
Примерът ми е гаден, затова го оставям в скрит текст.
Скрит текст:
На 4ти декември мои приятел ни кани на купон в Девин, четири-пет семейства, хотел, спа, хахо - хихи... Отказвам, като обяснявам, че не сме ваксинирани, и няма да се тестваме. На 4 и 5 получаваме доволно количество снимки от купона. Следващото събитие, но без приспиване (вече не сме поканени) е на 8 декември - доволно се полива студентския празник в Пловдивско заведение, и клипове ни пращаха, да видим какво пропускаме, като се инатим за 10 лева)
На 10ти въпросния приятел споделя жалейка, че баща му е починал внезапно и неочаквано (на 62, ваксиниран от Ковид). Снощи се обади съпругата му, че той е починал от ковид... а сестра му е в реанимация (също ваксинирани), той е на 41, тя на 39. Аз лично още съм в шок. Това е второ семейство в обкръжението ми, в което за броени дни се случва това с родител и двете деца, и в двата случая напълно ваксинирани (само в първия случай възрастта е малко нагоре, 72, 50 и 48)
Единствено в масово тестване виждам спасението. Всичко останало е тормоз, пари (в нечии джобове), съсипване на образованието, икономиката и обществото.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 10:47 от magi_sveta

# 917
  • София
Защо не пишете жалби като се скатава учителят и има учители, които не влизат в часовете или качеството на часа е лошо? Ако е продавачката в магазина ще се жалвате, но иначе подминавате, че ден след ден децата нищо не правят или учителят отсъства. Скатават се, защото мислят, че никой нищо не може да им каже.  Поне при ДО всичко се вижда и се чува, има факти.

# 918
Защо не пишете жалби като се скатава учителят и има учители, които не влизат в часовете или качеството на часа е лошо? Ако е продавачката в магазина ще се жалвате, но иначе подминавате, че ден след ден децата нищо не правят или учителят отсъства. Скатават се, защото мислят, че никой нищо не може да им каже.  Поне при ДО всичко се вижда и се чува, има факти.

Пишем. Глас в пустиня.
Не се жалвам от продавачки никога. От безхаберие в образованието се жалвам, и писмено, с входящ номер, и с какво ли не - от десет години насам.
До тук без успех, с нула отговори по проблеми и казуси.
То приключихме, няма за кога.

# 919
  • София
Продължавайте да пишете. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

# 920
Защо да има, ако тестването на децата продължи? Нали уж затова се прави, за да учат присъствено?
Накрая да не се окаже, че просто няма воля за нормално училище и ДО е цел, а не средство.
Ами защото тестовете не лекуват Ковид. Нашите като ги тестваха та какво пак няма да са присъствено класа. Тъкмо тръгнаха и ги спират до след ваканцията.

# 921
  • София
Защо не пишете жалби като се скатава учителят и има учители, които не влизат в часовете или качеството на часа е лошо? Ако е продавачката в магазина ще се жалвате, но иначе подминавате, че ден след ден децата нищо не правят или учителят отсъства. Скатават се, защото мислят, че никой нищо не може да им каже.  Поне при ДО всичко се вижда и се чува, има факти.
И като писахме, та какво... Имам точно четири от предходната учебна година за 91 НЕГ и още две за 43 ОУ... Връщат ми любезни писма, че са проверили и в проверените часове учителят спазва точно методиката за часа, че няма основания за проверка или нещо в този стил... Записът на часове е забранен...

# 922
Продължавайте да пишете. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Пиша десет години.
Активно подавам сигнали от 8 клас на ученика, вкл. по крайни нарушения, свързани с надпланов прием.
Аз дори нямам отговори, някъде отговарят служебно.
Както казах-глас в пустиня.
Последното ми писмо е от преди две седмици към ръководството, по казус с липсващи теущи оценки. Към днешна дата нито имам отговор, нито има текущи оценки. Срокът приключва след петнадесетина учебни дни. Познай дали не крият, че са болни някои и тичат на поредния тест присъствено, за да си набавят оценка за оформяне.

# 923
Единствено в масово тестване виждам спасението. Всичко останало е тормоз, пари (в нечии джобове), съсипване на образованието, икономиката и обществото.

Масовото тестване също е тормоз и пари. Иначе и аз съм съгласна, че ЗС няма никакъв противоепидемичен смисъл и ако ще се тества, трябва да е за всички.

Някой нагоре написа, че хората/децата с имунитет няма вече да позитивират.
За съжаление това не е така. Имунизираните (без значение естествено, изкуствено или хибридно) също могат да са с  + тест по всяко време. Това изобщо не значи, че са болни, но... позитивният тест води до карантина и се водиш повторно преболедувал. При безбройните въпросителни относно надеждността на тестовете и изобщо на тази практика за истерично тестване, за мен е ясно, че скоро няма да се излезе от този омагьосан кръг.

И пак казвам, щом някои ги успокоява това, нека се тества, но тогава повече всеобщо ДО не трябва да има.
Иначе аз си оставам твърд противник на тестването на здрави или безсимптомни хора, както и на обърнатата презумпция за доказване на болест, т.е. да си задължен да доказваш, че не си болен и то на всяка крачка и през няколко дни.

# 924
  • София
А какви превантивни мерки трябва да се вземат според вас отсега? Такива, които да не са вече взети?
Превантивен локдаун ли? Не става, вече няма толеранс за тази мярка, която се и видя колко работи, няма нито една държава с такава стратегия, която да се е справила с ковида.
Всичко, което е могло да се направи като мерки, е направено. Аз вече единствено искам да не пращат децата на ДО, елиминирала съм всичките си претенции и съм се свила до размерите на стафида, да не би някой да реши, че нещо нарушавам или преча. Ако децата имат нормално съществуване и училище, ще изтърпя всякакво издевателство над себе си (под формата на мерки и ограничения), то е ясно, че още такива много ще има занапред.
Утре ако кажат, забраняваме ви да се смеете - спирам веднага, ако обещаят, че ДО вече никога няма да има.

Според мен пределно малко мерки трябва да се вземат - достъп на всички до всичко, но само с/у представяне на валиден ЗК и задължително с маски (е, без басейните, примерно).

Въобще присъствено се препредават тестовете от клас на клас и винаги е било така. Какво равенство в условията, какви 5 лева. Който има късмета да прави теста след някой друг клас и се е добрал до отговорите предварително, изкарва отличен.

Не се е случвало по мое време. Не се е случвало по времето на майка ми. По алгебра / геометрия др./г-жа Луканова даваше различни задачи - сходни, но с различни числени стойности - на класове, правещи класно последователно и оценяваше получаването на отговора, не толкова числения резултат. Какво може да се подскаже полезно от предния клас в рамките на междучасието? Ами, точно нищо полезно.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 10:56 от katiABV

# 925

Пиша десет години.
Активно подавам сигнали от 8 клас на ученика, вкл. по крайни нарушения, свързани с надпланов прием.
Последното ми писмо е от преди две седмици към ръководството, по казус с липсващи теущи оценки. Към днешна дата нито имам отговор, нито има текущи оценки. Срокът приключва след петнадесетина учебни дни. Познай дали не крият, че са болни някои и тичат на поредния тест присъствено, за да си набавят оценка за оформяне.
ако директора на 73-то визирате - аз бях несъгласна с нещо миналата година, за съжаление получих лошо отношение от секретарка или там някой друг, не от него директно, пуснах жалба до министерството, имаше проверка и видими мерки. Не беше по учебния процес проблема и той може и да не разбра, монеже някаква дама реши да взема решения по телефона. Тази година реших да го търся във връзка с очакваното тестване миналия месец и дали можем да ускорим нещата - ами много беше диалогичен човекът. Среща с него искали ли сте? Има приемно време и не мисля, че ще откаже. Ако в прав текст ви тегли една, оплачете се после в министерството. Ама от вас оставам с впечатление, че не сте направили всичко възможно, за да се случи диалог. Лично аз, ако писмено не получавам отговор, ще отида пред кабинета за среща...

# 926
Не вярвах, че някога ще го напиша, но на мен ми е все тая. 😂
Не, нищо особено не се е случило. Младежът си е присъствено и си чака ваканцията. Училището и учителите ни са прекрасни.❤
Въвеждането обаче на задължителна ваксинация на деца като условие за ПО, затваряне на училища за дълъг период от време ще ме накара да се спасяваме поединично, както бях споделила по-рано.
Борбата ми към този момент приключи.
Обзело ме е едно невероятно спокойствие и мисля да се отдам на магията на предстоящите дни.
Весели празници.

# 927

Пиша десет години.
ако директора на 73-то визирате - аз бях несъгласна с нещо миналата година, за съжаление получих лошо отношение от секретарка или там някой друг, не от него директно, пуснах жалба до министерството, имаше проверка и видими мерки. Не беше по учебния процес проблема и той може и да не разбра, монеже някаква дама реши да взема решения по телефона. Тази година реших да го търся във връзка с очакваното тестване миналия месец и дали можем да ускорим нещата - ами много беше диалогичен човекът. Среща с него искали ли сте? Има приемно време и не мисля, че ще откаже. Ако в прав текст ви тегли една, оплачете се после в министерството. Ама от вас оставам с впечатление, че не сте направили всичко възможно, за да се случи диалог. Лично аз, ако писмено не получавам отговор, ще отида пред кабинета за среща...

Среща не само, че съм искала, но и пътека съм направила, ходила съм, по различен казус. На думи присъствено са големи обещания. Впоседствие-нула. Да, дава вид на много диалогичен...но до там.
Миналата година молих за РС - не можело, който правел родителски онлайн, значи е в нарушение.
Тази година поне са осмислили някои грешката си, та са клекнали тук-там на родителска явно.
Децата чрез класния молиха за среща с него-глас в пустиня и там, въобще отказват да чуят децата дори какво мислят, какво остава за родителите. Води се някаква наказателна акция спрямо тях.
Нашият набор е отписан под мотото-ми то те нали са с промени, никой не знаеше.....
За следващите поне няма да имат дежурно оправдание.
Към момента и да ходя и да не ходя-не ме касае. Уморих се да ги ръчкам и да им се моля. Каквото и да съм повдигнала като тема - винаги съм получавала войствен отпор, нападателно. Приключваме и това е.

# 928
Обзело ме е едно невероятно спокойствие и мисля да се отдам на магията на предстоящите дни.
Весели празници.

И аз съм така. Каквото съм могла и е зависело от мен по темата за ДО вече съм го направила.
Смятам да се посветя на празниците и да вярвам  в повече бъдеща нормалност.

Весела и уютна семейна Коледа ви желая!

# 929
  • София
Фран, и аз така... Дръпнах щепсела. Няма да се тровя повече. Няма да позволя да ваксинират децата. За училището - ще се оправям сама, ако се наложи... и без това след днешния резултат на класното по математика, се оказва, че ако не "преподавам" аз, нещата не се получават.

Общи условия

Активация на акаунт