Искам да кажа ... (189) през декември 2021

• 54 669
  • 1 183
  •   1
Отговори
# 60
И Титина я стискам.

# 61
Бързо да оздравявате всички!
Сега, докато ви четях осъзнах, че наближават празниците, а аз нямам никаква идея за подаръци. Помагайте, споделяйте вашите идеи 😊
Мид, какво нематериално си е поръчал Павката.

Откраднато от фейса. Светът май не е толкова лош 🙂

Скрит текст:
Докато всички социални мрежи кипят от омраза и негативизъм, искам да разводня това с добри новини и факти.  Светът не е толкова лош, вижте:

Норвежците решиха да не пробиват нефтени кладенци на Лофотенските острови (с петролни запаси от 53 милиона долара), за да запазят екосистемата на островите.

За първи път в историята на Малави жена е избрана за председател на парламента на страната.  Естер Чилендж анулира 1500 брака на непълнолетни и ги изпрати обратно в училище.

Шведските донори получават SMS с думи на благодарност всеки път, когато кръвта им спасява хора.

Законът за застрашените видове увеличава почти застрашената популация на морски костенурки с 980%

Тайландските супермаркети зарязаха найлоновите торбички и започнаха да опаковат покупките си в бананови листа.

Холандия стана първата страна без бездомни кучета.

Южна Корея организира танцови партита за хора над 65 години.  За борба с деменцията и самотата;

В Рим можете да платите за билет за метрото с пластмасови бутилки.  По този начин вече са събрани 350 000 бутилки.

Калифорния ограничава продажбата на кучета, котки и зайци в магазините, за да насърчи хората да вземат домашни любимци от приюти;

Фермерите на ориз по целия свят започват да използват патици в полетата си вместо пестициди.  Патиците ядат насекоми и  плевели, без да докосват ориза;

Канада прие законодателство за забрана на използването на косатки и делфини в развлекателната индустрия;

Холандия засява покривите на стотици автобусни спирки с цветя и растения – специално за пчелите;

Исландия стана първата страна в света, която легализира равните заплати за мъжете и жените;

Германските циркове използват холограми вместо животни, за да спрат експлоатацията на животни в циркове;

Подводен робот LarvalBot засява дъното на Големия бариерен риф с микроскопични корали, отгледани специално за възстановяване на екосистемата

За да намали броя на самоубийствата, Швеция организира първата в света психиатрична линейка

4855 души стояха на опашка с часове под дъжда, за да бъдат тествани за стволови клетки, за да спасят живота на петгодишно момче;

Индийско село празнува раждането на всяко момиче, като засажда 111 дървета.  Така вече са засадени 350 000 дървета

Благодарение на забраната за лов на гърбати китове, тяхната популация е нараснала от няколкостотин на 25 000.

Холандия е построила пет изкуствени острова специално за опазване на птици и растения.  Две години по-късно там вече живеят 30 000 птици и растат 127 вида растения.

Сателитите на НАСА са записали, че светът е станал по-зелен от преди 20 години
 От 1994 г. броят на самоубийствата е намалял с 38%.  Това спаси около четири милиона живота.

# 62
  • Canada
Айяла, Тит, стискам палци!

Тит, честит да е ТМ, здрав и да те слуша!

Благодаря за предложената помощ, момичета 🤗 Мисля, че за момента намерих достатъчно количество, просто се хванах и започнах да звъня в аптеките в Търново и Горна Оряховица наред. Не всички обаче имат този късмет - няколко човека в кабинета на доктора ме питаха къде съм ги открила, той каза, че има и постъпил в болница пациент точно защото не е успял да ги.

Етти, надявам се да са малко щетите, както и разочарованието.

# 63
  • при моите деца .....
Привет!
Уморена съм....
Редактирам...
Фонс, бързо оздравяване!
Пиши как си!
Титина, жив и здрав да е ТМ.
Ени, браво на Синеочка...
Митето иска 100 киндер яйца с животни...
Иска да събере всички, а все повтарящи му се падат...
Прибрах се от работа в 3 и получих задача да проуча нагласите за тестване...
До 7 не бях приключила....
Родителите на нашите ученици намат E-mail 90 %, говорих по телефон... Давах време за обсъждане в семейството....
Как да изпратя декларация? Имам ученици, които живеят в жилище (стая) без електричество и течаща вода...
Как да изпратя?
А много от родителите не могат да четат...
Сега пия вино и чакам ММ.
На 02.12.1994 г станахме гаджета...
Цял живот 🤪
Наздраве!

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:24 от * Боби *

# 64
  • Бургас
Тит, честит да е мъжът ти! Здрав да е!
Стискам палци утре с Айяла и Али да чуете добри новини на прегледите!

И аз съм утре сутрин на вторичен преглед при невролога. Май няма да стане само с витамини.

По повод подаръците
Скрит текст:
Боби, наздраве за вашето семейство! Извадих калкулатора да сметна колко години сте заедно, '94 ми се видя толкова отдавна.

# 65
  • София
Румка, картинг , да ходим на планина, подобни преживявания заедно. Да правим сладки,

Боби, ужасно.

# 66
Гласувах за присъствено обучение, утре ще попълня декларацията. От 26 ученика в нашия клас, 20 родители са "за".
Дано върнат децата в училище и дано да са здрави!
Боби, честита ви годишнина!
Тит, честит да е мъжът ти!

# 67
  • при моите деца .....
Кое?
Че от 1994 съм с ТМ 🤪?
Сега сериозно...
В това семейство има 11 деца, майката е по-малка от мен...
Сега в 8 клас е момиче, плаче иска да учи... Но нямат възможност.. Дано по-кратко е ДО....

# 68
  • София
Разбра ме. 😂

# 69
Румка, беше ми много приятно да прочета позитивния пост.
Боби, не ти е леко с такива семейства и деца. Горчиво за теб и ТМ.

# 70
  • Germany
Стискам палци на Айяла и Али и аз!
Тит, честит да е мъжът ти!
Боби, честита годишнина!
Ние нямахме нет следобед и не можах да се похваля, че ПСР теста на големия е отрицателен.  Утре си отиват на училище и двамата.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 08:39 от Moni

# 71
Добро утро.
Фонс, Айяла, Али, оздравявайте.
Боби, още да се обичате и да се здрави.
На мен ми тече носът. И понеже не спах добре,  главата ми е камбана.
Честит ви петък.

# 72
Добро утро.
Съни, вземи мерки за носа.

# 73
  • при моите деца .....
Добро утро!
Петък е!!!
Мони, радвам се за отрицателния тест.
Съни, дано го пресечеш.
Хубав ден!

# 74
  • На брега на реката
Добро утро!

Развихрили сте се, снощи!

Айялче, Али, Фонсче, всичко да е наред, момичета!

Тит, честит да е ТМ! Да е здрав и да те слуша!

Боби, пожелавам ви, да сте здрави и щастливи, още дълги години и да сте по-често заедно!

Селесте, Ени, прекрасни са ви дечицата!

Мони, браво за теста!

Руми, сърдечно благодаря, за позитивизма, който се разля в душата ми, от споделеното от теб! Светът, е едно прекрасно място, ако и хората станем по-добри, ще живеем в приказка!

Идеи за подаръци, не мога да споделя, защото за внуците, помолих майките им да изберат. Не искам да ги затрупвам с неща, които не са им нужни. Когато поотраснат и започнат да споделят желания, ще е друго, но засега ще  е така! Моите деца имаха нужда от домакински уреди и им взехме необходимите им.
За нас с ММ, си поръчахме кафеавтомат. Не сме големите кафеджии, но друго не можахме да си измислим. На мен ми минават някакви помисли за смарт часовники съм харесала един, но не ми се дават толкова пари, защото не съм сигурна, колко ше го ползвам. Та, още го мисля?!

Честит ни петък!

Общи условия

Активация на акаунт