Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са подробностите за тестовете в училище и ситуацията с тестовете за учениците?
Какви са изискванията за подписване на декларация за съгласие за тестване в училище?
Какви са подробностите за националната олимпиада по физика в седми клас?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са подробностите за тестовете в училище и ситуацията с тестовете за учениците?
Министерството на образованието (МО) се нуждае от над 150 000 неинвазивни теста, за да върне всички ученици в клас от понеделник, 6 декември 2021 г., дори ако ги тестват само веднъж седмично. В момента МО разполага с 520 260 теста, като няма налични тестове за изследване на учениците на 13 декември 2021 г. Ситуацията предизвика разочарование и съмнения в надеждността на информацията.
-
Какви са изискванията за подписване на декларация за съгласие за тестване в училище?
Подписването на декларация за съгласие за тестване в училище включва съгласие от родителите, че детето им може да бъде подложено на тестове, когато присъства в училище. Родителите не обещават, че детето ще присъства, а само се съгласяват с тестването му при посещение. Това поражда опасения относно яснотата на информацията и разбирането на родителите за съдържанието на декларацията.
-
Какви са подробностите за националната олимпиада по физика в седми клас?
-
Какви са изискванията за прием след 7-ми клас в НПМГ?
-
Как реагира форумът на трагичната загуба на ученици?
Третият профил също съвпадаше - АЕ/Мат. Паралелката с немски сигурно е създадена след това, защото в програмите на 11 клас такава не видях. Допускам, че може и аз нещо да не съм видяла/разбрала добре, разбира се.
Беше ми полезно!
Има шанс за хибридната паралелка с немски, където матурата се взема само веднъж и състезанието има по-голяма тежест. Той обаче няма никакъв интерес към немския език...И ако се набляга на него много силно, не бих му го причинила. Ако не се набляга чак толкоз, може би си заслужава да се изтърпи една година разширено изучаване, в името на добрата подготовка като цяло по биология и химия, хубавата среда от деца със сходни интереси и пр.
Пък може и да има късмет детето за другата паралелка, нищо не се знае!
Разочарована съм, признавам. Детето е с 90+ точки от състезанието, но до последно няма да е ясно дали ще успее, заради издънка на втория модул по мат...Но, важното да сме живи и здрави
Повтарям си, че където и да го класират, ще е за добро!