НПМГ - тема 7

• 65 150
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Силно ще се учудя, ако 13-14 годишно знае регламентите и е наясно в детайли с балообразуването.

# 436
  • София
Децата ни знаят по какъв материал да се подготвят. Или понеже им е малко цялата лудост с НВО и допълнителен предмет трябва да се заровят в наредбите на МОН, които очевидно са толкова ясни, че тук големи хора не можем да ги разгадаем?

# 437
По-интересно е кой ще обясни ва детето как да си сметне бала, когато и майката е в чуденка.

# 438
  • София
Дидева ...? 😂

# 439
"Мисля, че ябълки с круши не се сравняват, защото всеки модул е сам за себе си. Не е разбрала потребителката, която казва, че ако в един модул има 100 точки, то това е определящо и за останалите модули или пък не ѝ е обяснено правилно.

Регламент на Националното състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“ :
21. Всеки протокол по модули съдържа: трите имена на ученика, областта, населеното място и името на училището, резултатите в точки и проценти, приравнени към максималния брой точки. Резултатите са подредени в низходящ ред."
[/quote]

Много ми се иска да не съм разбрала, ама то не е толкова сложно, за да не се разбере. Друг е върпосът, ако зам.диркеторката или там, който ми отговори от телефона й не е наясно и ме е подвел. Аз много бих искала да не съм права - освен че ще се вдигне балът на детето ми, смятам, че е несправедливо при олимпиадата да се приравнява с максимума по физика, а при състезанието да се приравнява с геграфия, биология и т.н. Справедливо или не, не е сложно за разбиране. За всеки случай попитах писмено и по имейл (щот нали "не съм разбрала"), копирам директно отговора, който получих, всеки да си го разбира както прецени:

"Здравейте, г-жо ****,
относно балообразуването и включването на точките от НС "Акад. Л. Чакалов", модул "Талантлив физик" Ви уведомявам, че получените точки от този модул съответстват на точките, които ще се включват в балообразуването. Понеже в състезанието е достигнат максимален резултат от 100 точки, независимо в кой от модулите, това означава, че всички получени точки ще се умножат по коефициент единица и ще се включат в бала по този начин.
Казано по-простичко - участникът с получени 94 точки от модул Талантлив физик ще се състезава в класирането с 94 точки

С уважение,
Нели Дянкова
заместник-директор по УД
НПМГ "Акад. Л. Чакалов"
тлф: 0884721352"

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 11:16 от tedir555

# 440
  • София
Благодаря, tedir555!

Значи всяка година различно, дано не откачим напълно до края на тази лудост 7 клас. И ние и децата!

# 441
Както и да е. Аз продължавам да поставям под въпрос отговора на Нели Дянкова. Това го решават от РУО все пак, а не от училището.
Ще се радвам да разбера как са приравнили точките в служебните бележки.
Скрит текст:
tedir555, по-полека,моля! КАзах " не е разбрала или пък не ѝ е обяснено правилно
На мен ми е все тая кой е приет и  кой не  -който се е преборил-преборил. Нямам отношение към никого тук.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 13:11 от petiaivanov

# 442
  • София
Както и да е. Аз продължавам да поставям под въпрос отговора на Нели Дянкова. Това го решават от РУО все пак, а не от училището.
Ще се радвам да разбера как са приравнили точките в служебните бележки.
tedir555, по-полека,моля! КАзах " не е разбрала или пък не ѝ е обяснено правилно
На мен ми е все тая кой е приет и  кой не  -който се е преборил-преборил. Нямам отношение към никого тук.
Да, когато имаме информация, веднага ще напишем! Само не влизай с бутоните!

tedir555 и аз благодаря, че публикува отговора!

# 443
Дори и да ги приравнят към 100, то най-добрия резултат по Физика е много висок. Едва ли ще се отрази чак толкова много на сега съществуващите точки, които са без приравняване.

# 444
Дори и да ги приравнят към 100, то най-добрия резултат по Физика е много висок. Едва ли ще се отрази чак толкова много на сега съществуващите точки, които са без приравняване.

Ами предвид, че всяка една точка се удвоява, има си значение, при моето дете разликата е 6 точки и отгоре, без да е умножена по 2, а знаем, че всяка точка обръща нещата. Големият ми син за две точки не влезе в СМГ преди 4 години на първо класиране, да, приеха го на второ, но други на една-две точки не са ги приели и на второ.
Мисълта ми е, че изобщо приницпа е порочен и то още тръгвайки от това приравняване на макс резултат към каквото и да било, както за олимпиадите, така и за състезнанието, нито за едното, нито за другото трябва да има такова чудо. Имаш си резултат и толкова.
Още повече при олимпиадите не правят приравняване към макс резултат от всички видове олимпиди, а ето в състезанието правят...
Все едно в едно училище в един клас макс оценка меду учениците да е 4ка и поради неясна причина да решат да приравнят тази макс оценка на 6 и всички надолу да им се вдигат оценките, а в съседния клас да има деца с 6 и тяхните да не се приравняват. Така или инак няма какво да се направи, ще видим накрая как са го сметнали в служебните бележки и в системата. На мен и по телефона, и по имейла ясно и недвусмислено ми заявиха, че на състезанието няма да има приравняване.

# 445
Като казахте служебни бележки...
Малко глупав въпрос, но моето дете не донесе никаква бележка от Чакалов.
Знам, че ще имат такива от НВО, но НПМГ по някакъв служебен път ли ще смятат бала накрая?
Чисто технически кога и къде ще си видим крайния бал?

# 446
Аз си признавам чистосърдечно, че ми е много странно балообразуването в НПМГ. Ама взимаме от олимпиaдите, ама може и от състезанието, ама то приравняваме нещо  и накрая нямаш въобще идея на какъв точно принцип се съзтезаваш с другите!
Олимпиaдите са доста различни като трудност, но ги приравняват на състезанието.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 09:56 от nellytan1

# 447
Знам, че ще имат такива от НВО, но НПМГ по някакъв служебен път ли ще смятат бала накрая?
Чисто технически кога и къде ще си видим крайния бал?
Всички резултати от балообразуващи олимпиади и състезания, ще бъдат вписани в бележката с резултатите от НВО, която по незнайни причини все още издават.
Същите тези резултати, заедно с всички оценки от свидетелството за основно образование ще бъдат въведени по служебен път в единната информационна система. Достъпът до нея се осъществява с входящ номер и код за достъп, които са налични в службната бележка, удостоверяваща мястото на явяване на НВО.
Там ще си видите и резултатите, и оценките, и бала и класирането. Там се подава и заявлението за участие в класирането.

# 448
Простете - не разбрах Sad
Нашето училище ни информира, че ще ни издаде служебна бележка с входящ номер и код за достъп към единната информационна система, където ще бъдат качени резултатите от НВО и оценките от дипломата.
НПМГ влиза в тази система и търси детето по ЕГН, за да му въведе резултата ли?
Аз като родител трябва ли нещо повече да направя?
От НПМГ не получихме никакъв код, просто си виждаме резултата в списъка.

# 449
Не е необходимо да правите нищо повече.
Цялата необходима информация относно оценки, в т.ч. и от олимпиади и състезания, ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуване и класиране. Поради огромния обем информацията се прехвърля поетапно и е възможно все още да не е видима в момента на попълване на заявление за участие в първи етап на класиране. Това не е пречка за попълване и подаване на заявление.
Източник

Общи условия

Активация на акаунт