НПМГ - тема 7

• 65 122
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Ако всички учители по БЕЛ са като Златкова не е чудно.

Хаха , познаваме я много добре тази госпожа от 5 и 6 кл., добре че в седми дойде един млад господин завършил скоро СУ, та да се доберем до 6 по БЕЛ...
Къде ви е преподавала?

В 125-о..
Интересно. Аз бях разбрала, че е нов преподавател от 2020 г. и преди това е била в Университета на работа.

# 616
Аз имах предвид математиката, не БЕЛ. За природо- мат. гимназия резултатът по МАТ не е добър за мен. Освен това не виждам защо трябва да вадим училищата в други градове. Това са резултати след 12 клас все пак и всички стават конкуренти.
А статистиката колко деца показва като брой в цялото училище?

Виждам, че като се извадят частните училища и тези от страната, НПМГ е на пето място в София по успех за ДЗИ по БЕЛ.

# 617
Ако всички учители по БЕЛ са като Златкова не е чудно.

Хаха , познаваме я много добре тази госпожа от 5 и 6 кл., добре че в седми дойде един млад господин завършил скоро СУ, та да се доберем до 6 по БЕЛ...
Къде ви е преподавала?

В 125-о..

Интересно. Аз бях разбрала, че е нов преподавател от 2020 г. и преди това е била в Университета на работа.
Мисля, че се говори за различни учители. Става дума за Диана Златкова-страхотен преподавател. Много работи с децата.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 11:56 от petiaivanov

# 618
Ами то така тръгват приказките....

# 619
Все пак, не забравяйте, че успехът на дзи, който ще стои в дипломата Ви, е индивидуален.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 11:57 от Windekind

# 620
Диана Златкова е много млада. Мисля че в предходните теми беше коментирано, че е завършила наскоро и от университета направо в НПМГ е дошла. Съмнявам се в 125то да е била тя.

# 621
Здравейте, по-рано беше имаше подобно питане, но и аз да питам за профила математика с информатика, как е подготовката по предметите и също така нивото на първия език. Ще се радвам, ако някой сподели нещо повече.
Благодаря.
Вие ден за ден ли питате как е подготовката или какво? Какво очаквате да се промени за няколко дни...
Прочетете поне последните 5 страници и ще останете шокирана от успеха на децата - среден успех на цялото училище към днешна дата е 5.68.                 
Това "нещо повече" включва ли решения на конкретни задачи или пикантерии някакви може би очаквате.
От Школо:
зелената линия- мое дете годишен успех
синя линия - клас с математика и информатика, годишен успех
оранжева линия -  на цялото училище

според мен не става върпос за пикантерии и клюки, просто потребителят пита как наистина се слуват нещата, какви са мненията за учителите - строги, взискателни, дружелюбни и т.н. Аз от две  майки, лични приятелки, на деца в момента учещи в НПМГ знам, че има голямо текучество напоследък на учители по математика и физика и то в паралелки с този профил. В допълнение към това, виждам, че в сайта им има обявени свободни места за тези кадри (може би вече са заети, дай Боже), та ето това е важно да разберем, дали училището има веднага капацитет да се обезпечат тези празнини, дали учителите са отдадени, симпатични, амбициозни, изобщо лични впечатления на деца/родители, чиито децата са в момента там. Тези статистики не дават такава информация, малкият ми син е в елитно училище и голяма хвалба със статистики пада от страна на училището, ама че всичко беше от амбицията и парите за уроци и школи, само ние родителите си го знаем.
Така че и аз ще следя тук за лични впечатления от учители, от среда, не виждам нищо лошо в това Simple Smile
за мен също ще е полезно да разбера всяко дете ли има достъп до курсовете, обявени в сайта (програмиране, физика) и изобщо осъществяват ли се, или са обявени, но не се събират деца, ей такива неща.  Виждам, че имат тетрална школа, такава по изобразително изкуство (страхотни са картините на децата!!), но примерно не виждам спорт, дали има някакъв, някой знае ли?

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 12:14 от tedir555

# 622
Потребителят да вземе да попрочете. Много е написано през последната година по този въпрос, а темата не е дълга. Нищо няма да се промени за 2-3 месеца, нали?
Търсят се учители, защото една учителка по математика се пенсионира, а друга излезе в майчинство. За физика не знам.
Миналата година, например, за огромно съжаление, почина учител по история-само на 28 години. Също се търсеше учител.... Текучеството не идва от недобра среда.
На частни уроци не ходим по нищо, защото не се налага.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 12:42 от petiaivanov

# 623
Здравейте, може ли някой да сподели впечатления от ден на отнорените врати. Не успяхме да отидем. Днес за първи път се разходихме до училището и реално го видяхме, вътре в сградата не влязохме, само в двора. Знам, че базата не опраделя качеството на обучението, но ми е интересно да знам горе долу какво да очаквам, ако ни  приемат там, като обстановка и среда. Предварително благодаря!

# 624
Garden_g, вадим училищата от други градове, защото няма да се местим в другите градове 8-12 клас и си търсим училище в София. Гледаме рейтинг в София.
Иначе, да, после след 12 клас всички са конкуренти с националното ДЗИ по БЕЛ като балообразуващ елемент.

И да си повторя въпроса - колко деца се обучават в момента в НПМГ като брой, според статистиката на Школо? Мерси.

# 625
  • София
И да си повторя въпроса - колко деца се обучават в момента в НПМГ като брой, според статистиката на Школо? Мерси.

1216

# 626

Около 1000 деца-пише го на сайта.

За интериора на училището има много снимки в официалната им Файсбук страница. Линк към нея има на сайта на училището.

# 627
Потребителят да вземе да попрочете. Много е написано през последната година по този въпрос, а темата не е дълга. Нищо няма да се промени за 2-3 месеца, нали?
Търсят се учители, защото една учителка по математика се пенсионира, а друга излезе в майчинство. За физика не знам.
Миналата година, например, за огромно съжаление, почина учител по история-само на 28 години. Също се търсеше учител.... Текучеството не идва от недобра среда.

Наистина не разбирам защо толкова се дразните от тези питания, нали темата е за нпмг? аз доста рових назад и не открих отговорите на тези въпроси. За сметка на това на предната страница от текущата 7-ма тема виждам този коментар:
"Нищо чудно, та някой от паралелките с ПП математика смениха за 5 години 4 преподавателя по Математика.",
който, съгласете се, звучи доста кофти. Комбинирано с това, което ми казаха двете майки, ме обезспокои допълнително (на едната детето завърши сега 10ти в) клас, физика, по нейни думи трети учител по физика си тръгва, последния е млад и много харесван от децата, но отива в друго училище, от септември явно ще са с нов), затова и попитах - стечение на обстоятелствата ли е това  и по-важното бързо ли се намират алтернативи с качествени преподаватели. Средата никъде не поставям под съмнение, нямам никакви колебания, че случайни деца в НПМГ няма, подбрани и мотивирани са всички. Но няма лошо, човек да попита дали  "слуховете" за честа смяна на основни учители са верни, както и добри ли са учителите по основните предмети, доволни ли са децата и т.н.
Също така, продължавам да не намирам отговор (стигнах до тема 6 и се уморих, а и признавам, че прескачах страници от един момент нататък, то бяха инцидент в двора, то бяха АГ тестове, то бяха декларации, сравнение с ТУЕС и т.н., та може  и да съм пропуснала) на въпросите си за извънкласните занимания - какви реални курсове за учащите има, всички тези обявени на страницата реално сформират ли се (тези по информатика, по физика) и всеки ли има достъп до тях, примерно дете с профил физика, може ли да се запише на курсовете за програмиране, както и има ли извънкласен спорт в училището.

# 628

Хайде да запазим добрия тон в групата. Ако ви дразни или не можете да му отговорите просто подминете.

# 629
  • Sofia
Смяна на учители има във всяко едно училище. Братовчед на сина ми учи в смг и там е абсолютно същото. Сега и пчмг може да се окаже в трудна ситуация, след като почина предишния директор. Няма как някой да гарантира, че децата ще учат при едни и същи учители и всичко ще е цветя и рози. Въпросът е общото ниво да е високо и детето да учи това, което му е интересно, защото моят син има бал за испанската и чета прекрасни неща за нея, ама му се учи математика.

Общи условия

Активация на акаунт