RYANAIR - 19

• 40 182
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • СОФИЯ
Преди месец някъде, при актуализация на приложението и при мен се появи този проблем. Всеки път избирам ръчно България, дори за да видя оферти, иначе ме определя Лондон Simple Smile и още при отваряне на приложението ми дава оферти от там.

# 616
  • София
И моето приложение ме припознава за англичанка, но не мома.
Теглено, актуализирано и ползвано предимно в Бг.
Не ми пречи - търся си направлението.
На лаптопа пък е на български.

# 617
  • София
Ей до тук го докарах, влязох в профила си и дотам.😃 Къде се сменя държавата?
Скрит текст:

# 618
Скрит текст:
Имате ли инсталиран гръцки език на телефона? Ако да и не ви трябва, махнете го от настройките на телефона.

# 619
  • София
Скрит текст:
Имате ли инсталиран гръцки език на телефона? Ако да и не ви трябва, махнете го от настройките на телефона.
😂 Жива и здрава да си, имах гръцка клавиатура да си превеждам манджите по гръцко. Стана на английски приложението, благодаря!

# 620
да, свържете с тях до 24 часа след покупката
може и после, но ще платите такса
А как да се свържа? Телефон или Чат?
Може ли линк?

# 621
Защо беше изтрит поста ми?
Днес купих билети, но се оказа, че няма да можем да ги ползваме. Мога ли да канселирам?

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 21:09 от chinaa

# 622
  • Пловдив
Не, няма как да се канселира...т.е има, но парите изгарят. Ако причината е във вас, няма как да искате връщане.

# 623
А смяна на имената може ли да се направи?

# 624
  • София
Може - срещу около 110 Е на име....

# 625
Защо беше изтрит поста ми?
Днес купих билети, но се оказа, че няма да можем да ги ползваме. Мога ли да канселирам?

Ако им се обадите до 24 часа и кажете, че сте направили грешка, може да ви разрешат да смените датите например, но пари няма да ви върнат.
Друга опция е да се надявате да отменят полета или да сменят часа с много, тогава можете да откажете без такса.

# 626
Има ли конкретни правила за качване на борда, свързани с Ковид -19, или важат условията за влизане в страната, за която е полетът? Т.е, за да се качиш на борда, следва да спазиш правилата на държавата, към която летиш? Ето това -  Public Health Passenger Locator Form - задължително ли е?
Много благодаря!

# 627
  • Германия
Важат условията за държавата/ цел на пътуването. Ако съответната държава го изисква, авиокомпанията е длъжна да го приложи. Точно на РЕ видях да не качат пътник за Испания, защото нямаше PLF. Не успя да го попълни онлайн навреме и не му позволиха да се качи.

# 628
  • на малък остров в океана
Да, зависи от дестинацията. За Ирландия, например, нищо не трябва, но за Италия трябва и plf, и сертификат.

# 629
Важат условията за държавата/ цел на пътуването. Ако съответната държава го изисква, авиокомпанията е длъжна да го приложи. Точно на РЕ видях да не качат пътник за Испания, защото нямаше PLF. Не успя да го попълни онлайн навреме и не му позволиха да се качи.
С бустерни дози сме и според SpTH Spain Travel Health сертификатът ми е валиден. Изписва ми това - To travel to Spain if you have an EU DCC, or equivalent EU it is not necessary to complete the SpTH health control form.
Според мен освен сертификат, лични документи и бордна карта, не ми е нужно друго! Но се чудя дали да не попълня все пак, че знае ли човек какво може да се изисква.

Общи условия

Активация на акаунт