За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 933
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • In transit
  • Мнения: 14 335
Какъв бърз десерт мога да направя с останали доста бискити червено кадифе. Не се харесаха у дома, а направих 2 дози. Имам маскарпоне, сметана, кондензирано мляко.
Крем Серрадура

# 631
  • Мнения: 1 478
Останаха ми две цели печени пилета на грил, след като гостите ми ги нахраних със салати, разядки и брускети, домашни мезета и печени лешници... Какво да правя с пилетата? Толкова месо никога не ми е оставало.... Има ли вариант да го съхраня/замразя и да го ядем след седмица... Или само вложено в нещо. Направо ме е яд, честно!

Смятам тази рецепта да направя:

Баница с пилешко месо
https://domashnivkusotii.com/2016/12/blog-post_43-2.html

КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА. Приготвям я с всякакво изостанало месо.
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg13040591#msg13040591


ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg13282859#msg13282859

# 632
  • Мнения: 43 761
Аз бих префасонирала червените бисквитки на чийзкейк. Напрошавам бисквити, няколко лъжици тахан или смлени ядки, масло, прясно мляко и вече имаш подложката. Омесваш продуктите за крем по твой вкус. После бих го гарнирала с нещо червено- сладко от ягоди, малини или свежи такива плодове.

# 633
  • Мнения: 2
Здравейте, аз издирвам една рецепта от бг мама за солено руло /блата се изпича/ и плънка от запържени чушки и меко сирене, рецептата е от преди 10 години, но съм я загубила, ако можете да ми помогнете да я намеря, ще съм много благодарна.

# 634
  • София
  • Мнения: 12 239
Загубила съм темата във времето и сега виждам колко теми съм изпуснала. Като имам въпрос ви намерих на бърза ръка. Искам да попитам: купих от пазара една кисела зелка за сарми. Видя ми се малка и набързо изхвърлих течността от плика. Оказа се не толкова малка и ми остана част от зелката, но вече изхвърлих саламурата. Та искам да попитам как мога да съхраня останалата ми част от зелката за няколко дни? Може би в солена вода, но в какви пропорции?
За няколко дни нищо няма да и стане, и нищо не можеш да добавиш, остави я на студено, но след 3 -4 дни трябва да я сготвиш

# 635
  • Мнения: 11 254
Нали всички видове течна сметана могат да се консумират без термична обработка? Нещо се замислих по въпроса Grinning

# 636
  • София
  • Мнения: 4 973
Тъп не толкова тъп въпрос, ще го задам :
Св. Вратни пържоли, сметана и гъби...  Как по ред да ги сложа за да стане добре, във фурната наведнъж например

# 637
  • Мнения: 5 642
И аз идвам със същия въпрос, врат, сметана, топено сирене, но нямам успешна рецепта.

# 638
  • In transit
  • Мнения: 14 335
За мен само свински врат с много гъби запечени е много вкусно. Без сметани и сирена.
На дъното малко мазнина, нареждат се пържолите, овкусени със сол, черен пипер. Отгоре поне 500-600г нарязани на филии гъби...може и повече, още по-вкусно ще стане. Трябва да покрият хубаво пържолите. Малко краве масло или олио, зехтин по избор, сол и във фурната за час и половина.

# 639
  • София
  • Мнения: 1 234
Бях писала преди време, че не ми се получават палачинките. Записах няколко рецепти и днес се престраших да направя руските (блини) от предложенията на peych.
Станаха чудесни, благодаря!

# 640
  • Русе
  • Мнения: 6 265
Скрит текст:
Тъп не толкова тъп въпрос, ще го задам :
Св. Вратни пържоли, сметана и гъби...  Как по ред да ги сложа за да стане добре, във фурната наведнъж например

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html

# 641
  • Мнения: 1 344

Дали е ОК този телешки език? Другия е бял, а този синее и има точки Rolling Eyes

# 642
  • София
  • Мнения: 4 973
Сложих месото, киселите краставички и гъби и се пече вече 30 мин и се сетих че имам червено вино... Късно ли е да сложа от него?

# 643
  • Мнения: 24 768
То за късно - не е късно, но комбинация от вино и кисели краставички ако не си я правила и друг път, поне аз не бих я изпробвала точно сега. "Бият" ми се двете, колкото и да ги харесвам поотделно.

# 644
  • Русе
  • Мнения: 6 265
Скрит текст:
То за късно - не е късно, но комбинация от вино и кисели краставички ако не си я правила и друг път, поне аз не бих я изпробвала точно сега. "Бият" ми се двете, колкото и да ги харесвам поотделно.

Вино не, щом има кисели краставички. Но може течна сметана накрая и на слаб огън да покъкри 15 -на минути. Ще се получи като Бьоф Строганов.

Общи условия

Активация на акаунт