За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 926
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
И аз идвам със същия въпрос, врат, сметана, топено сирене, но нямам успешна рецепта.
Аз ползвам бон филе, но и с врата ще е същото, гъби, топено сирене и заквасена сметана. Само запържвам гъбите, но могат разбира се и сурови да се сложат... И редя в съда на слоеве - месо, гъби, топено сирене, сметана... после пека с капак около 2часа, до разпадане на месото. Много любимо ястие у нас! Simple Smile

# 646

Дали е ОК този телешки език? Другия е бял, а този синее и има точки Rolling Eyes
Дали е ОК?

# 647
Flowers Cherry BlossomЧестита Нова Година!
Flowers Cherry BlossomДа е вкусна и сладка!
От сто години се каня да си направя гранола. Пак ще свършат овесените ядки докато се наканя Flowers Cherry Blossom
Кажете вие как я правите?
Може ли да ползвам мед + кленов сироп? Просто кленовия сироп не го обичаме и се чудя как да го оползотворя, стои от доста време в хладилника Flowers Cherry Blossom

# 648

Дали е ОК този телешки език? Другия е бял, а този синее и има точки Rolling Eyes
Дали е ОК?
Според мен нищо ме няма. Зависи каква е била шарката на телето май.

# 649
Какво да направя с патешки маншон?
Засега го варя

# 650
# 651
Няма да се яде...
Видях някаква рецепта с лук на тиган.
Колко време да ги варя?

# 652
Щом не е опция супа или нещо такова, бих ги метнала да се изпекат, то си е крилца. И полусварени да са вече, пак ще станат. Като се овкуси кожичката с каквото обичате и се запече, биха станали доста добре.

# 653
Пийк, аз варя около 45 минути в тенджера под налягане. После се досварява в обикновена такава със зеленчуците.

# 654
  • Някъде по Дунава
Здравейте. За много години!
От снощи ми останаха свински пържоли, които днес вече са малко сухи.  Как да ги оползотворя? Някакъв сос може би?

# 655
  • Sofia
Здравейте. За много години!
От снощи ми останаха свински пържоли, които днес вече са малко сухи.  Как да ги оползотворя? Някакъв сос може би?
Накъсваш месото, затопляш в тиган, добавяш някакъв сос - Барбекю, кетчуп, азитските - Териаки или Хойсин и т.н.  и с предпочитаните от вас зеленчуци, зелена салата и сос - в тортила/ лаваш питка. И още идеи от мен за останала храна, месото може да заменяш стига да ви се връзва с отаналите продукти - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%2 … D0%B0%D0%BD%D0%B0

# 656
Направи си гъбен сос, после добави и пържолките вътре. Ако мислиш, че няма да ги изядете и така- не слагай всички пържоли в соса.

# 657
Вариш макарони някакви, отцеждаш, добавяш масло, сол и черен пипер на вкус, слагаш в тава, добавяш мръвките нарязани на ситно, някакъв сос по избор, бешамел ако не те мързи да сретнеш или малко доматен сос, или гъбен, или супа напрах ако имате такива неща у вас и малко прясно мляко или сметанка, според готварските умения и каквото има в шкафа. Отгоре щедро ръсиш настърган кашкавал, малко чубрица и печеш да се зачерви.

# 658
  • гр.Пловдив
Здравейте, с какво мога да заменя кокосовото мляко в следната рецепта за здравословни барчета. Няма от къде да купя в момента.

Рецептата за 🍀 здравословни барчета
Затоплих леко:
✔️ консерва кокосово мляко  от 400 мл. Изсипах я в блендера, добавих:
✔️ 15 бр меки фурми без костилка
Блендирах, докато се смелят фурмите.
В отделна купа смесих:
✔️ 300-350 г едри и фини овесени ядки (микс)
✔️ 150 г сурови ядки (микс от орехи, бадеми, кашу, лешник-накълцани)
✔️ 100-150 г сушени плодове (стафиди, боровинки)
✔️ 2 лъжици мляно ленено семе
✔️ 2 лъжици кокосови стърготини

# 659
Много ми се яде телешко варено, но, понеже ям разделно, не мога да сложа картофи. Може ли да се заменят с нещо, или да сложа само лук и моркови?

Общи условия

Активация на акаунт