Отговори
# 60
Току що с  Рени се разбрахме за часа и мястото на срещата ни утре, така че, най- късно в другиден очаквайте разказ и снимки от срещата ни .. дано няма проблеми ..  Peace

Вили, тортата е страшно вкусна, но още не съм я правила, щото забравих да купя бадеми, а досега се борих да счупя орехи и лешници и после ми трябваше сума време да ги търся из кухнята, като нито един не успях да счупя ..  hahaha Та Драшко да ми ги счупи и утре като се върнем от срещата ни с Рени ще я правя .. тя не е нищо особено, щото е с бисквити и не се пече, но я обичам защото тестото е като на скаличките, а аз ги обожавам направо ..  Laughing
Ето и рецептата ..

Торта талалеж от бисквити

2 1/2 пакета меки бисквити се начупватв тава. Навлажняват се с 100гр. прясно мляко. Прибавя се 1/2ч.ч. орехи,
1 крем: 2п. масло /2*125гр/, 2ч.ч. пудра захар, 2 жълтъка, 2с.л. какао
2 крем: 2белтъка, 3с.л. захар се разбиват
Всичко се смесва и се оформя таралеж. За игли се слагат бадеми.

Ще пусна и снимка като го направя .. дано стане, въпреки че не виждам кое може да ме провали .. и все пак ..    Peace

# 61
  • София, Младост 3
Привет на всички
Аз пак нямам достъп до фото сървъра  #2gunfire Е този път се ядосях и другата седмица ще си пускаме нета вкъщи...

Иренка, казваш, че тази торта не се пече. Тогава значи не е подходяща за деца, че има сурови яйца, но мисля че на нас с тати много ще ни хареса. Благодаря за рецептата. Аз също мисля да се възползвам от нея  Grinning

Симона е вече по-добре с ушите, но продължава да има проблеми с гърлото и носа, така че лечението продължава. Днес пък ново двайсет: ходихме при истински педиатър и жената откри и функционален шум на сърцето. Та в тази връзка да питам Ади и мисля, че още една мама имаше такъв случай, да ми кажете къде водихте децата си на кардиолог и доволни ли сте? Ще ми се за всеки сручай да я види и специалист и да потъврди, че шумът е наистина функционален. Кали, Симона пи 9 (!) дена антибиотик само преди 2 седмици и на втория ден след АБ, вдигна 40 градуса Т заради ушите!!! Няма да споменавам колко вида капки и сиропи сме пили за последните два месеца (и колко пари сме дали за тях) - Симона вече сама си търси капките и сиропчето и не иска да си ляга без да е пила от всички видове сиропи и капки!  Laughing

Вили, браво на Дидката! Давй й на всяка цена някакви витамини и стимуланти, щото ако влезете в серия като нас, ще ти се избият всякакви мераци за кариера. Разбира се, предпочитам и ви пожелавам да сте здрави и ти да кариерстваш на спокойствие  Laughing В коя ясла ходите. Симона е в 56 ОДЗ, Здарвец май беше, зад съвета в Младост.

За коледния купон, засега бройте и нас, аз ще докладвам в случай, че карантината ни наистина продължи до Нова година.

Приятан събота и неделя.

# 62
Да кажа за тортата: повечето от мамите дето са я правили са пропуснали яйцата .. та може и без тях, невярвам да се промени страхотния вкус само заради липсата на някакви си сурови яйца ...
За моята се чудя да сложа ли, незнам дали Никол ще я яде, че тя не е ли манджичка да си топне, за нея не е ядене (не че й личи  Laughing) .. иначе яйцата са ми супер пресни и не са от магазин, ама може и аз да ги пропусна, да не би да й се дояде и да не й дам заради яйцата ..  реших: ще ги пропусна ...  Peace

# 63
Привети, Момичета!

Иренка, Мамарени, Мили, да Си изкарате страхотно утре. Hug
Вили, а махнахте ли обедното спане, или Дидката покрай дечицата забравя за него?
Пиленце, за детският сърдечен шум, тогава и Козлю се включи/ Тя нали е спец. в таз област/ дано пак скоро влезе в темичката да Те успокой. Бързо оздравяване на Симонката желая! Hug

Приятна събота Ви желая!

# 64
Привет,момичета!
Нещо ми е скапано тези дни и нямам настроение и време за компютър.
Разгледах ви снимките от срещата-много приятна детска атмосфера,направо ви завидях,че в София има такива местенца за мъничетата.Тук само в мола има такъв кът и то за над 3г.
Мен ме мъчат ужасни киселини нощем,запек ooooh!,съсипа ме,отсега се чувствам една подута и тежка,а колко има още само ooooh!
Кали,чак спец още не съм,това е приоритет на детска кардиология(слава Богу с деца не искам да се сблъсквам,много ми е тъжно да гледам болни дечица).Ето малко инфо все пак.
Класификация на шумове в детска възраст:патологични(органични и функционални) и непатологични(акцидентелни).
Органичните се появяват при вродени и придобити сърдечни пороци и аномалии на клапния апарат.
Функционалните шумове се чуват при увеличен сърдечен ударен обем или при ускоряване на кръвния ток при следните състояния:анемии,фебрилни състояния(както при Симонка),екстрасистоли идр.
Акцидентелни се срещат у деца без сърдечни заболявания.Откриват се у около 70% от здрави деца.Такива са ,,вибраторен шум,, в предучилищна възраст,ювенилен пулмонален шум,шум на бръмчило.
Пиленце,най-добре да заведеш Симонка на детски кардиолог , 3та градска май-бяха най-добри(Ади да се включи с координати,нали води Мишо),да я прегледат с кардиоехограф,защото така със слушалка нищо конкретно не може да се каже.Най-вероятно е преходно състояние,резултат от боледуването и фебрилното състояние.
Бузанка ме дърпа да ставам,много ми отпусна пак #Cussing out.Лека вечер и целувки на всички!  bouquet

# 65
Честит Имен Ден на Вики на мама Аня, Викторийка на мама Вяра, Вики на мама Дорий, както и на всички други носители на победителските имена!

Здраве, късмет, весело и безгрижно детство ви желаем с Даничка!

...чак спец още не съм,...
Козлю, недей да скромничиш. Ти толкова упорито и ревностно гониш мечтата Си, че рано или късно ще станеш страхотен кардиолог. Лека бременност! Hug
Иренка, как мина срещичката Ви с Мили и Мамарени? Какк стана тортичката, а ти като си гледала по бърза рецептичка, не ти ли хареса прочутият пакрив на Наталинка? Hug

Приятна неделя Ви желая!

# 66
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПОБЕДИТЕЛИ!!!!! ДА СА ЖИВИ И ЗРАВИ И ДА НОСЯТ С ГОРДОСТ ИМЕНАТА СИ!!!!

Вили, какво направи бе душко??? Я какъв таен агент си била ти!!!! Важно е че Диди понася добре яслата и дано не боледува много. Да я нацелуваш от нас.

Как мина срещичката, искаме снимков матрЯл, тутакси Laughing Grinning

Аз днес зарязах Нелката при майка ми, защото съм на погача на бебенцето, което се роди в началото на октомври.

Пиленце, как сте, оправихте ли се вече?

На Анелия така й се приказва милата, но засега го докарва повече на камбоджански, отколкото на български. Гледа ме умно в очите, обяснява с ръце и крака и много се ядосва като не я разбирам. И най-вече си повтаря "пия, пия - моми, баю, гоу-гоу", което значи "пари, пари, с тях ми купи бонбони, заю баю и нес куик". Буквата Ч я докарва на Т - чипка - типка, шапка - тапка, а чао е кау.

Ох, на моменти как не ми се тръгва на работа, но колкото повече си стои у дома човек, толкова повече зацикля на едно място. И все за чистене и подреждане си мисля newsm78.

Иренка, искам снимка на тортата. Напоследък много често минавам през Неделята и си угаждам с някоя тортичка. Не съм много по правенето, но виж за яденето мноооого ме бива. Ако не вярваш, ще се срещнем да ти докажа Laughing

Кали, парното в училището го оправиха, но то аз съм си виновна, че толкова се ядосвам за важни и по-маловажни неща. Преди два дни един колега на Боби получи инсулт на 41 години от притеснение, така че се опитвам да карам по-полека и да не се впрягам толкова за всичко Sunglasses
Айде засега чао, много целувки на малчовците

# 67
Честит имен ден на всички празнуващи, много здраве и щастие

Иренка, каде си да дадеш ОТЧЕТ за срещичката ... хайде че умирам от ЛЮБОПИТСТВО... Joy

Капче, аз много обичам ИЗНЕНАДИТЕ.. еле пък като са свързани с мене.. но за сега ще си мълча , че да не ми мине КОТКА път.... Naughty

Креми, това , че вече почва да ти тежи е много гадно, но ние ще ти стискаме палци да минат по-бързо тежките месеци... вече имаш ли резултат за пола на БЕБЧО... newsm78

Кали, мъчим го това спане, кога по рано , кога по късно но определено и се приспива около 11.30 - 12 ч. .. но с яслата май ще го ПРЕБОРИМ този режим...

# 68
Алоооооууууууууу, съфорумкитееееееее! Де сте, бре хораааааааа?
Отсвирихте ме, ама аз пак съм тук Laughing Laughing Laughing

Само да се обадя. Иначе не ми се пише сега, довечера. Многооо мъ мързи нещо. Heart Eyes А и Вожда се разхожда около мен с едни секси боксерки, та се чудя кво да го правя... newsm53

# 69
Здравейте мили мамчета,
и аз не съм ви забравила, но се чудя как хората намират време да пишат дълги постинги, на мен все нещо ми се случва, а и незнам... все ми е в повече работата из къщи!
Искам да благодаря публично на Вили, че се е сетила и нас да включи в лентичката!  bouquet
Радвам се, че сте си изкарали хубаво на срещичката и "мааалко" ви завиждаме, че не успяхме да дойдем и ние, но все някога ще прескочим до София!
За нас какво да ви кажа, Валенцето много бърбори, не му спира устата, даже нощем става седнал и иска да четем за Червената шапчица... Tired Говори доста правилно, дори сам се поправя, когато сбърка рода или числото на думичката. Разбира се все още се намират и смешни думички типично негови си Simple Smile Много му се ходи на детска градинка, но нали съм в отпуск ще изчака до март Simple Smile иска да копае дупчици с децата и да се пързаля...  Laughing
Таакива нещица около нас... времето иначе все още ни позволява да излизаме всеки ден на разходки, нали сме си северна Турция Wink

# 70
Здравейте, мамчета  Heart Eyes

Ние не сме писали, а и на Правец не сме ходили - болнички сме. Виждам, че има и други болнички и желая бързо оздравяване и само усмивки, па макар и в студената зима  Hug

На патерица честит имен ден на малките големи победители!
  newsm51 smile3525 newsm51

В петък започна с разтройство, а тази нощ вдигна и температура Андрейката. Та така.
Да питам бързичко във връзка с функционалния шум. И на мойто шушонче му откриха преди време. Ади, разбирам, че си водила Мишо на кардиолог в тази връзка. Ако си доволна, можеш ли да ми дадеш координати? Благодаря предварително! Hug

Отивам в по-топлата част на къщата ни, момичета, колкото и да ми е хубаво да пиша тук  Heart Eyes Марго, добре завърнала се  Party Hug

Лека вечер и да оздравяват всички! Praynig Hug

# 71

това е последният вариант с досега получените снимки.. очаквам още 1-2 , а  ако междувременно някоя МАМА не си вижда ДЕТЕТО да ми пише на ЛС...
ще има още корекции .. така че КРИТИКУВАЙТЕ ме.. нося и на БОЙ...

Ели, ако се чудиш къде ви е БИБАТА, ами поиграх си с фотошопа и направих едно колажче със снимката ви от аватара ти.. та махнах ненужният АТРИБУт... нали не се сърдиш...

# 72
  • Русе
Здравейте момичета, тези дни никакви ни няма, но надявам се да провлача крак и по-вечко да се включат през работната седмица, явно почивните дни всички обръщаме по-вече внимание на семействата си.
Вили, направо нямам думи, великолепни са новите ти предложения, особенно лентичката в подписа ти, не съм виждала такава. Браво момиче  smile3501 newsm10 smile3501.
Steli_Meli , браво и на вас за правилното говорене. Ние още сме в групата на бебешко говорящите, правим разни странни звукосъчетания, които в по-вечето случаи сам си ги разбира, но като му кажеш, че не разбираш се опитва да ти го покаже или по-друг начин да го каже. А приказки още не съм пробвала да му чета или разказвам, но ще опитам, да видя как ще ги възприеме, въпреки, че дупето му не стои много време на едно място, че да слуша. Party
pimpa  и ти не си се появявала от много време, та напоследък съм си мислила как сте там с Вожда, макар, че малко съм общувала с теб, явно си ме впечатлила, щом ми беше влязла в главата тези дни. Да пишеш по-честичко  Praynig
Иренка и аз се интерисувам, как се получи тази тарлю-торта. Бях си я харесала и аз по снимков материал, но тези бодлички докато ги набодеш... мамата, която я предлагаше ми беше писала, че около час време отнемало само боцкането на бодличките, а аз точно на финалната права се излагам и още не съм събрала търпение да я пробвам. Но опитах покрива на Наталинка, за който ти пише и Кали,само,че вместо бисквити използвах готови правоъгълни блатове (това имах в къщи) и не успях да намеря никъде крема сирене, та го замених с извара и малко сметана, а отгоре го намазах с двуцветния течен шоколад. Е, получи се вариация на рецептата, но става бързо, вкусно е (на мене много ми хареса крема, но на снаха ми не и допадна), необичайно е. И децата се оказаха големи фенове на този покрив.  Wink
kozlyo и ти се загуби мила, липсвате ни с Бузанка... Hug
pilence_74 , бързо оздравяване ви желаная, че като влезе човек в тези щафетни разболявания, като лабиринт е, няма изход. И ние още не сме си направили последната имунизация, която трябваше да е през август, защото все нямаме две седмици да сме здрави и без антибиотик, но да не ни мине котка път днес ще ходим за това- удържахме ги най-после тези 15 дни. newsm44 
Кали, вие как сте, писахте ли писмо до Дядо Коледа, здрави ли сте, натрупа ли сняг при вас. Тези дни тук е топло и слънчево, е не е лято, но става за разходки с малчовци.
Христо има нова идея- да ходи на народни танци. Едно момченце от неговия клас ходи и предлагат майка му да ги води и двамата (то живее горе-долу наблизо до нас) и било безплатно. Два дена през седмицата от 18 ч. За сега обмисляме предложението (но щом е безплатно и има кой да го води предложението е почети прието).
Да ви се похваля- вече цяла седмица Анджи ходи пеша на ясла и не роптае. Дано все да е така, че като падне сняг с тази количка ще бъде една кал и мизерия... Praynig
Желая ви успешна седмица момичета! Hug Heart Eyes Hug

# 73
Добро утро, какините Laughing
Вчера изпъдих сино на село, днес малката на ясла, таткото спи и аз най- накрая на спокойствие, без да ми се катери някой по главата или да мучи, че е гладен, се тръснах тук.

Вили, страшна си! То ми се проскуба вече баданарката, ама ти си го знаеш Grinning Ама що измъкна на детето бибата? Та то с нея си беше екстра!

Иренкееее, не моЕ ли тоя таралеж да е без бодли? Нещо не ми се ходи до пазара за ядки. Ми, кво? Плешив таралеж няма ли?

Ралник, миличка, вече съм тук. Дано не зачезвам пак. Компютъра е вече изцяло нов, даже и ДВД-записвачка си има. Ама всичко се купуваше на парче, че отде толкова пари на куп? Затова отне толкова време.

Ейййй, Капка станала по- редовна!!! Да видим до кога???

Пиленце, дано се оправи Симонката. И Ками така целия септември беше все с някакъв проблем. Даже нищо не ядеше и от нейните 10кг свали 1,5 кг, та приличаше на нищо подобно. По едно време като и се отвори един апетит...Ядеше като за световно. Даже на ден по 4 банана излапваше, ей така, между другото. Изпи 1 шише Мултисаностол и започнах с Рибумунил. Вече 2 приема има, т.е. 2 мес. и май има ефект.

Мили и вие с Андреята да се похвалите днес с добро здраве! Ясли, сополи, кашлици...Май така ще е вече...
А и не всичко е от яслите. Моята и преди това си боледуваше чат- пат. И то с АБ и всичките екстри на вирусите. ДЕЦА! Кво да ги правим!

Кали май е най- редовната тук! Студено ли е вече при  вас! Колко градуса е вече под нулата? Какво правите с Даничка по цял ден, с какво я забавляваш? Аз събота и неделя откачам с моята изтребителка! #Crazy Играе си с нещо 1 час и после само досажда. Нарочно застава пред телевизора, та да не гледам нищо. И само крещи: Музикааааа!!  Подразбирайте черна музика. От чалгата харесва само Преславчето, незнам що?

Момичета, я кажете ще ни затворят ли темичката след Нова год.? И къде ще си пишем глупостите? В *Нашите децта* ли ще се местим или кво?

После пак ще ви пиша. Малко ще си побъбря в скайп-а.

# 74
хайде да се отчета за днес..че да не ми пишете ОТСЪСТВИЕ... Hug

Диди и днес отиде с желание на ЯСЛА... но после като съм си тръгнала пак е плакала.. имам чуството, че тези от яслата на всички казват че плачат, че да вземем да се стреснем и да си спрем ЧАВЕТАТА .. и те да нямат много деца..съответно работа.. как пък на едно не казаха , че не плаче.. като аз лично първият ден като оставях Диди нали влязох вътре и никое не РЕВЕШЕ... ама не са познали МАЙКАТА в мен.. аз съм от лошите.. я ме вижте какви ги разправях, че няма да я давам на ЯСЛА   newsm78.. а сега първа писта, че и спостоянство  hahaha само да стискам палци  Praynig да е добре със здравето.. иначе друго не би ме накарало да я спра.. еле пък , че плачела.. ще свикне.. то кака и и в 3 група плачеше ... ама отърване нямаше  ooooh!

Мили,  пожелавам ви да се оправите по-скоро , че какъв сезон с болести се задава , не ми се мисли и тайничко се моля нашите деца да ги прескочат всички ВИРУСИ и БАЦИЛИ... Praynig

Марго, ха добре си ни дошла  bowuu и този път с пожелание за безаварийно сърфиране с новата ви МАШИНА с толкова ЪПГРЕЙДИ....  bouquet  и ак да не махна БИБАТА, като всички други са без.. няма само то да е... нали са ни големи  bowuu и ХУБАВИ.... Joy

Рали, просто нямам думи за ЕНТУСИАЗНА на вашият батко  bowuu БРАВО на него... а моята иска и от АНГЛИЙСКИЯТ да я отпиша, че видиш ли много домашни и се събирало да пише...  #2gunfire

Кали, къде затъна пак из КАНАДСКИТЕ ПРЕСПИ... покажи се , че си имаме СВЕЖО попълнение в лицето на МАРГОТО....  hahaha

Иренка, а ти развей прах къде се скри, че не ни информираш за срещата ви с Рени и Ванката

Общи условия

Активация на акаунт