Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 165
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Воистина воскресе! Слънчево да е в душите ви Heart

# 571
Ще пътувам утре до Германия и  се чудя. Сертификатът ми е изтекъл още през март. С две дози съм. Сега си направих бустер, но в немските сайтове четох че трябва да са минали около 15 дни за да е валиден според тях. А аз нямам толкова.  И се чудя дали трябва днес да си направя пср. според мен е задължително, защото ако ми поискат документ на летището, аз на практика  не мога нищо да покажа. Вие как мислите?

# 572
  • Пловдив
Ще пътувам утре до Германия и  се чудя. Сертификатът ми е изтекъл още през март. С две дози съм. Сега си направих бустер, но в немските сайтове четох че трябва да са минали около 15 дни за да е валиден според тях. А аз нямам толкова.  И се чудя дали трябва днес да си направя пср. според мен е задължително, защото ако ми поискат документ на летището, аз на практика  не мога нищо да покажа. Вие как мислите?

Успя ли да се чекираш? Чекирането става задължително на гише и там сканират сертификата. Поне така беше преди месец, а и понеже ще летя отново и другата седмица, четох че пак ще е така. Ако някой е летял по-скоро, може да сподели.

# 573
Не съм се чекирала още понеже ще е отворен довечера. Но на уизеър мисля че не е така. Дъщеря ми летя март и се чекира през сайта

# 574
  • София
Има ли „период на изчакване“ от 14 дни, преди да започне да се приема сертификатът ми за бустерна доза?
Не — цифровите COVID сертификати на ЕС, издадени за бустерни дози, се признават незабавно, без период на изчакване от 14 дни.

От тук
А иначе тестът не е задължително да е ПСР, може и бърз антиген.

# 575
  • Пловдив
Точно с Уиз ще летя и аз. Сега си погледнах чекинга. Ще летя в четвъртък към България и си пише, че е бордна карта. За обратният полет към Германия си пише, че не е бордна карта и трябва да мина през гишетата за регистрация за проверкана ковид сертификат. Така беше и преди месец.

# 576
  • София
Точно с Уиз ще летя и аз. Сега си погледнах чекинга. Ще летя в четвъртък към България и си пише, че е бордна карта. За обратният полет към Германия си пише, че не е бордна карта и трябва да мина през гишетата за регистрация за проверкана ковид сертификат. Така беше и преди месец.
Точно така е, дъщеря ми миналата неделя летя с Уиз от София до Меминген,  нямаше опция да се чекира онлайн,   направи го на Терминал 1.  За полета насам си се беше чекирала онлайн.

# 577
Благодаря на всички. И аз видях информацията - сертификатите за бустер са валидни веднага. т.е. няма да се налага да правя тест. Още веднъж ви благодаря Simple Smile

# 578
Срещу 1.60 евро уиз дават чекиране онлайн. Аз направих така и децата се чекираха. Сертификати - единствено и само при чекинга тук, в БГ. Никъде другаде. Когато капвахме миналата седмица синът ми се натъкнахме на интересна случка- младеж се опита да влезе с чужд сертификат, жената на чекинга го видя и върна, той се обади на някой, този някой излезе отвътре ( служителка някаква ), и увери жената от чекинга че младежа има сертификат, просто й е показал грешния, но тя е видяла със сигурност че има негов. Младежът седеше до нас и по телефона обясняваше на  някой да му пусне какъвто и да е сертификат ,защото няма .  В крайна сметка го качиха. На Меминген, разбира се, никакъв проблем - там не проверяват.

# 579
  • София
Срещу 1.60 евро уиз дават чекиране онлайн.
Вероятно дъщеря ми е пропуснала тази опция. Помня само, че получи мейл да е по-рано на Терминал 1 заради многото пътуващи покрай  католическия Великден и необходимостта от минаване през гишетата.

# 580
Аз влязох да добавя приорити и случайно се натъкнах на тази опция, но работи наистина. И при тримата доплатих и чекирахме от дома. Само на германчето искаха и скан на сертификата.

# 581
G.D. да те попитам твоят син /германчето/ има ли бустерна доза? До колкото помня боледува януари и трябва да му е изтекъл сертификата за преболедуване? С какво е минал на нашето летище? Моят син ще пътува във сряда  и не иска да си слага бустер. С Янсен  и преболедува януари. Тест ли трябва да прави?

# 582
Писах ти на лични ,big.

# 583
  • София
На нашето летище не може ли да се мине с тест?
Big67 и моят син е в същата ситуация.Ще прави тест.Да не би да не е достатъчно?
G.D.  в твоята ситуация съм отпреди няколко дни.Тъжно ми е,свито ми е,ама няма как.
Представях си те по-различно.😘

# 584
Здравейте. При положение, че сертификат искат само на летището в България, дали може да се използва сертификат за преболедувал, чиято валидност тук в БГ е 6 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт