Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 174
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Ах, тези мъжки майки Grinning
С най-добри чувства, G.D. Hug
Аз също имам син, с 14 год. почти е по-малък от сестра си и на моменти се усещам, че някак повече му треперя. Дано го израсна Grinning Дала съм заръка на сестра му да ме коригира, ако види нужда, и тя го прави твърде стриктно Grinning

# 556
Мутафова, това изглежда много привлекателно като възможност. Аз само трупам кутийки , опаковам и гледам подозрително куфара чието собствено тегло е 3 кг. Подозирам, че и половината от приготвеното няма да мога да сложа

Така е. Бях много скептична първия път, когато дъщеря ми остави куфара на кантара и бях сигурна, че ще го върнат, а вместо това му сложиха етикет и го засилиха към багажното. Ще те разочаровам обаче по отношение на теглото на куфара. Трябва да си е в нормата до 10 кг. Някои си затварят окото и пропускат кило отгоре, но зависи от човека на гишето. Този номер важи, когато има течности, защото така не се минава щателната проверка.
Моето момиче преди малко ме зарадва, че 22 дни ще остане. Да, после трябва да работи без почивка, но щом си е преценила възможностите, на нас остава да се радваме.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 12:28 от mutafova78

# 557
  • София
Дъщеря ми от днес е  официално (преди това гледаше) и "преподавател" по математика в образователния център, в който работи (не е точно като нашите школи, но да кажем, че е нещо подобно, само  с  много по-голям размах и организация заради обхващането на всякакви предмети до подговка за TMS и роботика и на всякакви възрастови групи) на ученици за подготовка за Абитур. Групата й днес ще е от седем души. Адски се притесняваше, като я чух снощи, каза ми " Едно е да знаеш как да решиш задачите, друго е да ги обясниш разбираемо, при това на немски. Предпочитам си административната работа с направата на списъци, с отговарянето на мейли, с вдигането на телефона, с проверката на домашни и организирането на кемпове." Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 13:58 от пенсионирана русалка

# 558
Отлетя моето пиле. С всички манджи и козунаци на борда. Simple Smile. Явно на  нашето летище са много ларж.  Значително завишените  килограми на приорити багажа не ги притесни. След него минаваха роми със сакове които не можеха да влязат по никакъв начин в мерилката на уиз. И въпреки всичко качиха на борда багажа .

# 559
  • София
А моето пък сподели как е минало днес учителстването - добре Simple Smile То моето, както каза една дружка Wink, е методично, от притеснения си беше подготвила още снощи план какво и как ще обяснява  по темата  "Системи линейни уравнения, матрици, детерминанти". В друга зала  в  образователения център имало и пробен  TMS , пълна симулация на истинския изпит, та за  известно време я сложили квестор - засичала, раздавала материали, събирала попълнените,  "контролирала" явяващите се ( с 3 години по-малки от нея) да не си говорят и да не се консултират. Коментарът - готино е да си от  другата страна, I felt the power.. Laughing

# 560
  • София
G.D. би ли споделила с какви изисквания са го посрещнали на немска земя?Той беше преболедувал,доколкото помня /запомнила съм,че един след друг боледуваха с моя син/.Той има ли бустер всъщност?То там май е разковничето.

# 561
  • София
Ali,  едната ми девойка е с такъв сертификат, издаден от здравната служба там, от края на януари някъде, и каза, че тези дни изтичала валидността му, в края на април, тоест три месеца от позитивния тест.. От споделеното от теб тук имам някакви спомени, че синът ти кара короната сякаш преди нея.  Ако е така, не е ли изтекъл сертификатът му?

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 22:11 от пенсионирана русалка

# 562
  • София
Изтекъл е за Германия.Иначе,доколкото знам е 6 месеца трайността му.
Като гледам почти по едно и също време са боледували,ориентирам се по датите,че немският ми е особено силен.😉

# 563
Изтече на Митко на 18 ти точно. Три месеца е валидността на сертификата за преболедувал. Връщането му съвпадна с термина за  бустера. И втората направихме Янсен- тя не даде абсолютно никакви поражения ( за сега) и при двамата. 
Сега 270 дни би трябвало да не ги закачат  . Проверка на сертификати има само на БГ земя. Колкото и да е странно. Никой никъде по пътя не изисква. Според големия ми син , в Нидерландия  темата е останала в историята.

# 564
  • София
Христос воскресе, дами ( и господа, ако има такива в темата Simple Smile )

# 565
  • София
Воистина Воскресе!!
Здраве и благоденствие за всички!!

# 566
Воистина Воскресе!

# 567
  • София
Воистина Воскресе!Желая здраве и благополучие на всички!

# 568
Воистина Воскресе!
Здраве и много късмет!

# 569
Воистина Воскресе! Мир и покой в душите и умовете ни, дами и господа. Вдъхновение и благополучие за децата ни, далеч от дома!

Общи условия

Активация на акаунт