Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 163
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А при пристигане в Германия не искат ли?Според мен искат или поне така помня,че четох.

# 586
Незнам. Мисля, че само държавата на пристигане изисква сертификат. Но се обърках вече с изискването на сертификат при чекиране.

# 587
В Меминген не са искали. За Берлин big  каза че са ги проверявали.
Ali,  aмa аз никога не съм се крила , едва ли има някой да не е наясно как изглеждам Simple Smile
Между другото, Митко ака се зарадва  на репортажа, че ми мина и мъка и всичко... понякога нещо съвсем малко и неочаквано може да те извади от голяма дупка.

# 588
  • София
Явно няма гаранция,кога и къде ще поискат серификат.За мен е по-добре да го има.
G.D. аз си те представях по-различно,все пак четейки мненията във форума човек си изгражда някакъв образ/представа.А докато те слушах се и разчуствах,и двете деца надалеч...

# 589
Здравейте, скъпи майки!

Ние сме българското сдружение на студентите в Манхайм Бай Ганьо.
Сърдечно Ви каним на нашата менторска среща за бъдещите кандидат-студенти, в която ще им разкажем повече за университета, специалностите и живота в Манхайм, Германия. Срещата ще се проведе по Zoom на 30.04 в 12ч на обяд. Линк за събитието можете да намерите на страницата ни във фейсбук.

Очакваме Ви!
Бай Ганьо

# 590
  • София
Здравейте, скъпи майки!

Ние сме българското сдружение на студентите в Манхайм Бай Ганьо.
Сърдечно Ви каним на нашата менторска среща за бъдещите кандидат-студенти, в която ще им разкажем повече за университета, специалностите и живота в Манхайм, Германия. Срещата ще се проведе по Zoom на 30.04 в 12ч на обяд. Линк за събитието можете да намерите на страницата ни във фейсбук.

Очакваме Ви!
Бай Ганьо
Супер, че давате гласност на инициативата и тук, а не само във фейсбук групите. Simple Smile Едното ми дете е  член на сдружението. Освен, че правят "децата" информационни срещи като горната, организират и екскурзии, и разни други мероприятия Simple Smile За  всички специалности, но особено  за по-рядко избираните като  бизнес математика/информатика, такива срещи са много полезни.

ГД, пропуснала съм, някъде си давала интервю ли? Ако да, дай линк.
Иначе за брой деца навън - водя първенството с всичките си 3. Cry  Нито едно не си беше по нашия  Великден тук - правих козунаци, вихрих се с яйцата, а накрая само ние дъртите си ги ядем, а те  гледаха снимки.. Но важното е, че вървят напред, развиват се, учат и работят,  доволни и щастливи са там.

"Докторката" (в бъдеще неопределено  време)  вчера е имала  изпит по ендокринология, днес им е почнал  директно следващият модул. Няма дупка..Толкова била уморена след изпита ( че е и болна в добавка, не от Ковид поне), че заспала и пропуснала Infoveranstaltung-a за базис изпита следобяд. Добре поне, че щели да го качат и на запис, въпреки че вече всичко им е  присъствено. Няма по-хубаво от това, иначе едни пишман доктори щяха да се навъдят навсякъде по света..

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 12:44 от пенсионирана русалка

# 591
  • Пловдив
Моят сертификат има опция за проверка на валидност. Може да се задава както дата така и държава. Много е удобно, така си проверих валидноста му за две седмици напред както за България, така и за Германия. Естествено, ако междувременно има промени в наредбите на съответните държави, няма как да ги отчете. Качен е в приложението Corona-Warm.

# 592
  • München, Deutschland
А при пристигане в Германия не искат ли?Според мен искат или поне така помня,че четох.
Последно летях от Сф към Меминген и в Германия нищо не искаха, само в Сф. В Сф специално попитах в Уиз, провериха и ми казаха, че дори вече може да се лети с бърз тест, вече не било нужно ПСР, но и бързият трябва да е на макс. 48 часа.

Питах, че евентуално мислим за гости от България, та да знаят какво ще им трябва, за да летят, понеже са без ваксини.

# 593
  • Под гъбата
Летяхме тези дни с Уиз посока Франция, нямаше проверка на сертификати на отиване, единствено попълвахме онлайн форма за номер на полет и от коя държава летя.Връщане с Раян еър през Кьолн, също никой не ни поиска сертификат, нито съм го качвала през приложението им. На излизане от терминал 2 ,имаше проверка на сертификатите от РЗИ и места за тестване, което ме изненада.

# 594
Преди две седмици пътувахме със съпругата ми до Мюнхен при дъщерята, че се нанасят в нов дом, жена ми с Луфтханза, аз с колата - имаше куп неща да се карат нататък. Нито на нея, нито на мен през 5 граници някой някъде е искал сертификат - на мен и на отиване и на връщане, на нея на отиване не, на връщане  в София са питали РЗИ има ли тя казала че има и й казали да минава, не изчакали да покаже....

Вчера изпратих щерката и зетя за Мюнхен пак с Луфтхаза, бяха тук за Великден - оплакваха се, че приложението за качване на документи не работело, на чекина показали сертификат, но никой не държал на тях, според тях....

# 595
  • София
Ухаааа Simple Smile, като поздравих  онзи ден с Христос воскресе дамите тук, го направих от общо приличие и за потенциалните читатели/участници в темата от мъжки пол, макар че такива напоследък видно липсват. И хоп, един стар, поизчезнал в последно време, но обичан наш познайник се появи Simple Smile  Аз лично оттук насетне ще пиша обръщението " дами и господа", че да стимулирам и по-активното мъжко присъствие , дето се вика малко разнообразие  да има в кокошарника, тоест някой и друг петел - особено пък, ако е и добре информиран/полезен с включванията си в кокошия ни хор...

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 18:41 от пенсионирана русалка

# 596
  • София
В крайна сметка синът ми си направи антигенен тест за да избегне карантина в Германия.Има и сертификат за преболедуване,но са минали малко повече от 3 месеца.Бустер предпочита да не слага засега.Ако е възможно да минат поне 6 месеца.Но да не казвам голяма дума.
Ще ви информирам дали /къде са го проверили.
StefanB помня те още в началото като се записах в тази тема.След време зачезна.Добре дошъл отново!
Русалке така е,водиш първенство по брой деца в чужбина.Ти си знаеш какво ти е.Дъщеря  ми ме пита не съм ли свикнала вече с пътуванията на брат и.Май не съм...

# 597
  • София

Русалке така е,водиш първенство по брой деца в чужбина.Ти си знаеш какво ти е.Дъщеря  ми ме пита не съм ли свикнала вече с пътуванията на брат и.Май не съм...
Крехко е някак това свикване, да.. Поглъщат те ангажиментите и се отнасяш малко, задоволяваш се с разговорите онлайн вечер, понякога доста разредени във времето. Но после децата  си идват вкъщи за седмица-две-три, свикваш, този път адски бързо  с присъствието им около теб, същото онова постоянното като до само преди година- две-три, времето обаче  излита неусетно и те пак поемат обратно. И всичко това със "свикването" се повтаря.  В такива моменти си казвам - истерията с короната, слава богу, понамаля, пътищата се отвориха,  Германия - ей я къде е, ще си дойдат. Или пък ние ще отидем Simple Smile  Ами ако бяха някъде в  Америка, Азия, Австралия?! Wink И с такова успокоение се превръщам в свикнала...

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 02:46 от пенсионирана русалка

# 598
The Game сина ми има такова приложение  ваксина Янсен сложена 08.2021 му показва,че е валидна. Но нали непрекъснато се говори ,че не е валидна без друга ваксина. Последно реши,че тук ще покаже сертификата от бг за преболедувал, а там ако му искат и не му признаят сертификата ще прави там тест. Днес лети и ще пиша какво се е случило.

# 599
  • София
Ееееххх Русалке,как хубаво описваш “свикването”.И аз се успокоявам с всички тези неща.Плюс с това,че ежедневно има 2-3 полета на Луфтханза,отделно на Раян,/когато лети/ и на Уиз.

Общи условия

Активация на акаунт