Тренировки в домашни условия - 114

• 39 846
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • 1st floor
При интензивни тренировки с много кардио съм забелязала, че ми идва по-рано, цикълът се скъсяваше. Този месец, обаче, и на мен ми закъснява. Отдавам го на прекарания Ковид или на дъртозата, не на тренировките.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 16:19 от НеПоКоРнА

# 541
Помня, че имаше момичета на които Шон им нарушаваше цикъла.
На мен не ми се отразява,  при всякакъв вид тренировки, но и ям много.

Днес бях на феноменално физио. Освен всичко останало правихме и статични напади със собствено тегло, но раздробени до най-малкия детайл заради кривия ми таз. Известно време ще правя напади само със собствено тегло 2 серии, и след тях с лека тежест, докато не фиксирам таза както трябва. Поне имам извинение да не се тровя с 10ки. Sweat Smile
Другото интересно е абдукция от колене. Едното коляно плъзгаш настрани, и прибираш. Много интересно.
И отпади с равен таз правих- доста сложно, и следиш седалищните кости да са симетрични (стабилизиране на таза).

# 542
Aрсен, ходила ли си на диагностика inbody? Измерва процентите вода-мазнини-мускули в тялото.
По снимките не личи ли?

Мерси Дези, не съм и чувала за такава диагностика, ще разгледам какво представлява... На снимки не мога да преценя, само на огледалото виждам със сигурност, че не съм се омазнила много, минала зима със сигурност бях качила повече мазно... То при мен е любопитство повече, не че е драма дали съм покачила мускул.

Със Шон и аз имах някакво леко изместване на цикъла, но се касаеше за няколко дена... Чак седмици закъснение ме съмнява да е само от тренировките... Пък знае ли човек....

Тренировката за крака с Каролин - ден 1 от ендгейм ме удари в предно бедро...
А снощи беше sts гърди и гръб, тази вечер съм решила да пробвам някоя хийт тренировка с Каролин...до сега с нея съм правила само долна част и ми е интересно с хийта как ще се справя...

# 543
  • 1st floor
Помня, че имаше момичета на които Шон им нарушаваше цикъла.
На мен не ми се отразява,  при всякакъв вид тренировки, но и ям много.
Аз съм тази с Шон, и аз ям много! 🙂

# 544
При мен е имало скъсяване на цикъл от тренировки, но спиране- само от диета.
Днес - отлична тренировка за ръце от Керълайн. Трудно ми е да си представя,че някой би правил това с осмици, но и с по-леки тежести я усещам. Може би, в зависимост от целта, упражненията за рамо могат да се преместят в края. Иначе бицепсите почват вече леко изморени.
https://youtu.be/ME0cj3FTbms

# 545
  • Варна / UK
Арсен, според мен, напълно е възможно да прогресът с тежестите да се дължи  и на нервна адаптация, и на хипертрофия.
Относно хипертрофията, ето мои снимки с година и 8 месеца разлика и тренировки с тежести във фитнес (и вкъщи, когато фитнесите бяха затворени). Килограмите са горе долу едни и същи, но визията не съвсем Simple Smile.
Скрит текст:
Процентът телесни мазнини следя с кантар - 2019та лятото си взех Omron BF508. Има и други, по-точни, кантари. За този модел четох, че отчита част от водата като мазнини и завишава леко % телесни мазнини, но ми беше важно да следя дали вървят нагоре или надолу; пък и беше по-евтин. Уж ще го сменям с по-нов, но все не му идва реда...
Относно адаптацията, наскоро попаднах на един курс:
Скрит текст:
За съжаление повечето от материалите ги няма, явно курсът не е активен, но в раздела за тренировките файловете си седят и има много интересни неща - някои пробвам в момента, други ще опитам по-нататък. Направих си един .pdf файл с инфото от раздела, да си го препрочитам като ми остане време. Ако ви се чете, заповядайте Hug
Скрит текст:
И за да съм по темата с домашните тренировки, ползвам едно уредче от Декатлон за оформяне на извивката между бедрата, ето това зеленичкото на снимката с home fitness-a Simple Smile
Скрит текст:
Във фитнеса тук няма машина за adductor, затова вкъщи през ден - два правя по 150 повторения и има ефект.
Лятото купих на сестра ми от българския Декатлон, ето линк:
Скрит текст:
Извинявам се за дългия пост, обаче пиша рядко, нямам време, иначе ви следя. Много интересни неща споделяте, за което ви благодаря, момичета Hug
В момента: тренирам в зала - 2 дни крака, 1 ден гръб, 1 ден бицепс/трицепс и вкъщи - 1 ден гърди , 1 ден рамо, 1 ден бягам в парка за удоволоствие. Тренировките си ги правя сама - чета, гледам YouTube, и така. Целта ми за момента е сила в горна и средна част, не искам нисък процент телесни мазнини - прецакват ми лицето и гърдите Simple Smile.

# 546
Наде, върна ме в младостта ми Simple Smile))) ама в сериозната такава - късни 80/ранни 90, г'а твоята синя джаджа, под гордото название тай мастер превзе фитнес пазара благодарение на изключително стройните крака на Сюзън Съмърс Wink Моят беше червен Grinning

А имаше и версия за абдукторите!

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 17:23 от Agent Provocateur

# 547
И аз я имам от 2-3 години, ефикасна за вътр.бедро, дават я и за задно, но  не ми допада движението. Ползвам я и за горна част, по-специално трицепс - ръцете нагоре и назад.

# 548
Добро утро спортни!

Надя, пиши по-често. Hug

Много съм доволна, че снощи се мобилизирах да тренирам, макар и късно- от 20:30-21:30, и после йога до 10.
Цяло тяло с акцент задна верига:
1. Гоблет клек 12кг 4х15 (ще мина на 18кг следващия път)
2. Тяга на 1 крак 2х5 кг 3х12 (и тук ще ги вдигна малко)
3. Тяга 25кг 4х15 (няма нужда от толкова повторения, ще вдигна кг следващия път
4. Лицеви 20-20-15-10
5. Гребане с една ръка 1х10кг 3х12 (а можех с 12, мрън...)
6. Обратен флайс 2х8кг 3х12
7. Суингове с пудовка 18кг 5х20
8. Повдигане за прасец 2х10кг 3х15
Почивките ми са между 30-90сек.

Ще намаля повторенията на 6-12. Периодът "обратно и внимателно да влезем във форма, и да видим дали всичко си е на мястото" свърши. Hands Muscle

Направих радикална промяна на работа- изчистих си графика в понеделник и вторник следобед. Ще започвам по-рано в понеделник и четвъртък, но съм ранно пиле, и ще ми е добре.
Писна ми от канска умора вечер. От февруари ще се живее по-добре. Grinning И отварям място за зала.
Ще пробвам.

# 549
А, да питам тези програми Стегнато дупе и Дупемания безплатни ли са?
Платени си, но има вариант за 7-дневен безплатен тест на Студиото и по този начин може да бъдат разгледани.
При мен също е налице скъсяване на цикъла, откакто започнах да тренирам 5 пъти седмично. Не е имало, обаче, спиране. Храня се с калории за поддържане.

# 550
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Започнах седмицата с Хедър и ден 11 горна част + ден 10 кардио. Днес ден 12 крака.

# 551
Машинка си ти, Дез Hug
Страхотна дисциплина и отдаденост на идеята! Но какво ли се чудя, музикантите често сте такива. Имам две кръщелнички цигуларки, при тях виждам същото Heart

Аз си карам с Ендгейм, днес беше ден 12 - горна част. Добавих и 20 мин. кростренажор.
Все повече и повече харесвам Карълайн, буквално се пристрастявам, а като си спомня как въобще не понасях нямото кино Grinning Има нещо в тази жена, не е само професионализмът...

И кантарът взе лееееко да помръдва надолу. Много леко, но е факт. Бях се отчаяла след едномесечното плато.
Днес видях под 55. Да се надяваме, че скоро ще стигна заветните 53 без загуба на мускул.

# 552
Аз мисля,че прогресът е въпрос на мускулна и нервна адаптация ,ако не става въпрос за начинаещ ,където мускулът расте без съмнение в началото.....
Иначе от една -две години съм на фитнес и нутришън детокс,което ще рече ,че не чета никакви инфота,блогове и статии за диети и тренировки  и не анализирам и не планирам-хващам програма,правя я  както мога и когато мога,гледам да се храня добре и толкова...след тренировката я забравям и не мисля за трениране хранене и простотии,ям всички групи храни  вкл млечни и глутен и примерно,ако един ден ям повече не се подготвям от предният ден ,нито се наказвам следващият с по-малко храна .Това изключително много промени целият ми майндсет и нагласа-тренировките се превърнаха в нещо ,което чакам с нетърпение ,а не в тягостна  рутина....

Днес си дадох почивка,че нещо съм поуморена от прехода оня ден .

# 553
Vetrena, Hug.

Сутринта си направих тренировката за рамо и бицепс, завърших с 2мин планк.
Следобед ще се тича, + йога довечера.

# 554
  • London
И аз се отчетох за днес. Нещо не ми допадна много тренировката, защото имаше малко разнообразие, но пък за сметка на това сериите бяха от по 100 всяко. Байгън както се вика....сега към ваната. Joy

Общи условия

Активация на акаунт