Тренировки в домашни условия - 114

• 39 820
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Наде, разкошна си! И да не вземеш да се обидиш, но и разкошен ген имаш - висока, дългокрака , с фина структура! И с тези думи по никакъв начин не обезценявам труда и постоянството ти във фитнеса - на теб ти е доста по-трудно да качиш И поддържаш мускулна маса, отколкото на много от нас. Нашата красавица Дана е от твоята "кръвна група" също! Браво!

...по скоро с големите тежести мускула се "напомпва" и там депата се запълват с повече течност и целулита изглежда по видим...Както каза Дези относно целулита -  хормонален баланс, хранене и аз бих допълнила и ген...не е до тежести.
Явно не съм се изразила правилно, имах предвид ,че целулита става по видим, при уголемяване на бедрата/ напомпване/...
Като човек борещ се от три години с целулит, до това заключение стигнах. Да не говорим, че много лесно правя обем в бедрата и затова много внимавам с тежестите за долна част.
^^^ Съгласна с вас двете! Пардон, трите!
Ако се качва мускулен обем в бедрата БЕЗ да се намалява едновременно с това % подкожна мазнина и не се взимат активни мерки за дренирането на отточния целулит, то той става по-видим, дори без да е станал "повече". Това е сурАвата и кУрава действителност, за съжаление. И да, някои телесложения и гени са предразположени по-силно към този "(д)ефект".

Агент, що за недоразумение са тези детски мачове посред нощ?! Изумена съм, че на някого дори му е хрумнало подобно нещо, камо ли да бъде осъществено. Иначе браво за пързалката! Занимавала ли си се някога професионално?
И щерката и синковецът играят в представителните отбори на "градчето", където живеем. Повече от половината им съотборници са ангажирани и в други футболни клубове. Много деца правят и други спортове (хокей, баскетбол, етц.), Между 2 футболни сезона, както е сега, отборите им по някакъв начин трябва да поддържат форма и да си отработват специфичните там игрови стратегии, та затова играят на закрито - т.е. плащаме на частен бизнес за удоволствието да играят на сухо и почти топло. Не се учудвам, че бизнесът иска да е на печалба, това, което ме докарва до лудост е, че за местните семейства е съвсем нормално да се тренира в Събота в 10 вечерта. Изобщо времето, което тук отделят за спорт е шокиращо в моите очи, както и количеството часове доброволен труд. Треньорът на Крис води 1 футболен отбор и 2 баскетболни докато работи на пълен работен ден И има 2 деца, които тренират по 2 спорта всяко И жена му тренира още 1 футболен отбор и помага на отбора по лека атлетика. Тази 40годишна кака, апропо, изглежда като скакачка на висок скок на олимпийска арена. И всичко това е достойно за възхищение, но кога изобщо това семейство се събира вкъщи заедно ми е абсолютно необяснимо!

Мдааа, някои съпрузи са доста тежки гемии, за съжаление. И моят е от таз порода, макар, че на колело и скутер е съгласен, но да мине 5 км пеша забрави. Та си мъкна сама изчадията по пързалките - никога не съм за занимавала професионално, в първи клас за малко тренирах фигурно пързаляне, след това неколкократно чупих крака/ръце извън пързалката и се наложи да прекъсна, но ми остана любовта и към леда и към фигурното. А нали си имам и нови, прекрасни ПРО хокейни кънки, та си търся всяка възможност за каране!

# 631
Нашата красавица Дана е от твоята "кръвна група" също!
❤ Залипсва ми да си говорим и да се смеем (особено както съм попаднала в черна серия напоследък и ми е паднало пердето колко са скучни немците).

Аз мога само да завиждам за хубаво очертания бедрен мускул на Надето. Страхотно се е оформил за 2 години. Въобще вижда се резултатът от добре планирания труд.🤩

Едира, а пък и другите американски дружки, много ми е интересно да чета за вашите спортни занимания. Може както казва Агент да нямате много вървене, но пък имате много спортове хобита в свободното време - каяк, кънки, ски, колела. Някак достъпът до такива спортове ми се струва по-улеснен. А за Тонал дори не бях и чувала, но се впечатлих сериозно.

Опитахме се да се качим на ски уикенда, но времето не беше с нас и нищо не стана от пуста мъгла. Имаше само разходка на ниското. МБФ си го карам по план и не го споменавам. Остава ми една седмица и минавам на МБФА. Тази седмица съм сама вкъщи и мога да си тренирам когато поискам.

# 632
Алоха, D_ana Kissing Heart
Местните са същите, не виждам съществена разлика, но пък сме и близо до Германия. Мили, свестни хора, малко лицемерни, прекалено религиозни и доста скучни. Аз леко ги втрещих миналата година, когато си отгледах едни двуметрови слънчогледи в двора, даже ги похвалиха ама не за друго ами заради Ван Гог и поради това че съм художник подозирам Stuck Out Tongue Winking Eye

Наде, чудесна промяна!

life_is_love, ама те са съвсем мънички още! Да са ви здрави Heart Има време за преходи Hug
Ох, аз си имам един работохолик козирог. Работа, работа, спорт и канапе. Сама съм се справяла с ревящи бебета (3 години разлика имат двете), недоспиване, домакинска работа, супер кеф. Иначе хубавото му е че е жив за приключения и лесно се навива за дестинации, които моя милост измисля Joy

През почивните дни имам по едни 7км извървени на ден, но стига да не вали тук ми е лесно. Гората започва в края на града, вело алеи и маршрути да искаш. Съвсем нормално е да видиш хора с туристически обувки в центъра или общината.
Днес скромно 30-Minute No-Equipment Cardio Kickboxing Workout - https://www.youtube.com/watch?v=6oLg5fFe5ww

Агент, радвам се че съм ти дала идея за дестинация Heart След като аз съм в нирвана от мястото, сигурна съм че ще го оцениш и ти Hug

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 01:29 от ~Биб~

# 633
  • 1st floor
Ето ме и мен! През уикенда навъртях доволно километри в преспи и в жесток студ плюс вятър втория ден в среден и южен Пирин. Вчера сутринта исках само да се наспя във всички възможни пози и не станах в пет да тренирам. Та днес съм на линия и продължавам с програмата. Ах, дано се сетия докъде стигнах...Laughing

# 634
life_is_love малкото ти дете е точно колкото моят син Simple Smile хайде на пролет заедно.
Впрочем имаш ли самар? Или в ерго раница?

Какво става с Джери?

# 635
Здравейте!
Прочетох това, което сте написали по темата за целулита. Аз проблем с целулита нямам засега (пу-пу), имам на дупето няколко стрии, но забелязах друго, което е не по-малко грозно...разширени вени. Аз си имах видима една вена и преди да започна редовни домашни тренировки, но вече е доста по-ясно изразена. Зная, че правят операции за склерозиране на разширени вени, но лекар ми каза, че решават временно проблема.
Вчера започнах новата програма на Руми Илиева и днес направих ден 2. Състои се от няколко модула, като днес бяха 5 мин.разгряване, 7 мин.тренировка цяло тяло, 5 мин.горна част, 5 мин.долна част (бедра), 5 мин.кардио и 5мин.разтягане. Хареса ми, имах сили да направя още нещо, но за съжаление не разполагах с време.
Успешен ден на всички!

# 636
И аз видях Надя - прекрасна Blush Моят идеал за дамска фигура - фина, стройна, хармонична, с изразителна, но не прекалено изразена, "обелена" мускулатура. Разкошна работа, момиче!

Днешната тренировка от Endgame беше точно това, което името казва - в смисъл, че ме довърши Grinning
Държелива съм на крака, но това беше ново измерение, дори за Карълайн. Обаче издържах и даже се кефих по един особено мазохистичен начин, дори на 100-те български клека на финала Grinning

# 637

Днешната тренировка от Endgame беше точно това, което името казва - в смисъл, че ме довърши Grinning
Държелива съм на крака, но това беше ново измерение, дори за Карълайн. Обаче издържах и даже се кефих по един особено мазохистичен начин, дори на 100-те български клека на финала Grinning

Аз мисля утре да я правя и мисля да пропусна 100- те български клека, това е непосилно за мен. Дори и да успея ще са ми необходими няколко почивки.
Прелистих я на бързо и видях, че освен бг клека има напъди, отпади. Доста тежка се очертава да е.
Адмирации!

# 638
Джери май е с бан от форума и аз често си мисля за нея ...🙄
Днес горна част+корем ,утре почивам,четв.цяло тяло ,петък почивка и събота отивам 3 нощувки на ски,ако сме здрави...

# 639
  • 1st floor
С бан форевър е. Но ни следи. Simple Smile И тренира. И е изваяла тяло! Simple Smile

Днес се оказа цяло тяло тренировката. Модифицирах, това което ме дразнеше и съм доволна. Simple Smile
От понеделник Body Shred с дружка.  Ако има други желаещи да се включат, да заповядат. Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 15:58 от НеПоКоРнА

# 640
  • В страната на мечтите
Биб, благодаря Hug Пусто сърце не трае да тръгне по пътищата, а и с тая пандемия се побъркахме вече, корени пуснахме дето се вика... Ние май ще се окажем съседки, в немско сме почти до границата с Нидерландия Simple Smile

Духче, заедно с удоволствие Simple Smile Но напролет няма да е, лятото ще си идваме ние края на юни-началото на юли. Ти в кой край на България си? Дребния тук в ерго раница го слагам, но не търпи. Сестра ми в БГ има самар  и там може да ми го даде, ако не е подарен вече на някого. Твоя обича ли да го носят?

Агент, а хокейните кънки не се ли карат по-трудно от фигурните? Всъщност възможно ли е изобщо фигурно пързаляне с хокейни кънки, като нямат зъбци? Аз обожавам фигурно пързаляне, но съм се качвала на кънки само няколко пъти като ученичка,те и условията бяха под всякаква критика. Сега е по-вероятно да получа развод, отколкото да завлека Половинът на пързалка. И за това ще чакам децата Heart Eyes

Много интересни неща разказваш за начина им на живот. Таз Хамериканска нация много спортна ще се окаже, да не повярва човек... Защо тогава се твърди, че там масово населението е с наднормено тегло? При такава спортна култура не е логично. Но те пък май паралелно с това нямат култура на храненето, може би там им е проблемът. В която връзка, моят личен проблем също е свързан с храненето. Както някой каза, извинявам се, че не запомних кой, без ядене може, но с малко - не. Адски съм лакома и нямам никакъв контрол над себе си. Каква е тайната? Мотивация за тренировки имам, с удоволствие ги правя, но такава за самоограничение на чревоугодничеството - тц. Къде да я търся? Как се справяте вие?

Вчера гръб с Хедър, хич не го бичам, за днес не знам какво е по програма, но след малко го почвам Simple Smile Спонтанно си взех нова постелка и сега много ѝ се кефя Simple Smile

# 641
Малко спам само да отговоря на life_is_love защото днес и утре няма да тренирам.

Малко се съмнявам на пролет да е любител на носенето, защото е много активно дете, с очевиден афинитет към всички физически предизвикателства. Очевидно спортът го влече или поне активното движение, но ще измислим как да направим така, че да прекарваме време в природата. Последно на Витоша го качвахме преди няколко седмици, хижа Момина скала, седеше в раницата.
Мисля да наемем самар за лятото или директно да купим от Декатлон, там има на относително достъпна цена.
Той все още не ходи сам, проходи миналата седмица и сега все още иска само за ръка, но напоследък заради снега и леда излизаме без количка, успява да ходи около 30 минути.

В София сме.

# 642
Вчера и днес - 645. Довечера - бягане.

Фрейм, стискам палци да сте здрави и да си прекарате чудесно на ските!

Надя, прекрасна форма си постигнала! Браво!

Непо, върна ме в миналото с Бодишред-а. На мен това ми е любимата програма на Джилиян, макар тук в групата да не се хареса много.

Деа, успех с новата програма на Руми!

Life is love,
Скрит текст:
САЩ е голяма държава, с различни региони и е трудно да се правят обобщения. И Агент, и аз, живеем на места с доста по-малко хора с наднормено тегло и с доста по-активно население.
Мога да потвърдя, че в САЩ определено има добра спортна култура. Децата от малки могат да тренират нещо по всяко време на годината на доста достъпни цени – футбол, американски футбол, баскетбол, волейбол, бейзбол, хокей, катерене, танци, балет, каквото ти сърце желае. Аз моите съм ги ограничила до 1 спорт, но съседчето, например, често тренира по 2-3 спорта по едно и също време на годината. Отделено всеки ден в училище имат физическо (вероятно не всички училища са така). Просто от ранна детска възраст, спортуването е масово, не както при нас преди години, когато само "най-надарените" можеха да тренират. В прогимназията и гимназията става малко по-ограничено и не толкова масово, тогава и цените на доста от отборите стават доста високи – с хиляди на година; отделно времето, което отнемат за тренировки и състезания, е трудно постижимо за доста деца и родителите им. В училищата пак си я има възможността за трениране до самото завършване. В колежите - всеки колеж/университет си има отбори по различните спортове – което далеч не значи, че всички тренират в тях. Просто е различно от България, например, където спорт в университет има само в специализираните университети. Тук е възможно да учиш биология и да си в отбора по баскетбол, например. След като завършат, много хора продължават с любителски отбори. 

НО, всичко това не може да компенсира яденето, както и застоялия живот. В ежедневието ми, ако не направя усилие, не бих надминала 2000 крачки на ден.

Доста от храната е пълна с боклуци (което и в България вече е така). Традиционно, доста от супите са кремообразни, салатите често имат прекалено много майонезен сос, на юг се яде доста пържено, т.н. Няма тренировка на света, която да ти изгори калориите, които доста от хората изяждат докато гледат футболен мач. Superbowl наближава и калориите в храната, изяждани от доста от запалянковците по време на мача, са 2400. 

В последните 10-15 години много се говори за по-здравословно хранене, но не знам доколко нещата са се подобрили. Появиха се и новите тенденции, при които също се изяждат и изпиват доста калории – модерните напитки в Старбъкс, например, имат около 500 калории. Като цяло се изисква човек да положи усилия да се избегнат излишните калории. Има го и фактът, че хубавата храна е скъпа и, смея да твърдя, не е по джоба на доста от хората. Но, както с всичко останало – when there is a will, there is a way.

# 643
За отчета набърже: последните два дни имам много енергия и си правя спорта още преди обяд. Отдавам го или на добавките, които взимам, или на началото на цикъла, когато мога да обърна света, или на факта, че съм сама вкъщи. Smile Даже имам енергия за още и я вкарвам в крачки и готвене.

Иначе, Биб, знаех си, че ти ще ме разбереш, въпреки че от това, което чувам, хората при теб са една идея по-отпуснати, а и има доста експатс. Мои колеги в Холандия казват, че може лесно да се намери социален кръг. То и тук на експатс разчитам. За разлика, немците си ги знам от 20 години, но просто са мнооого скучни, а и грозновати хора, и това ми прави все по-силно впечатление. Никаква непринуденост и спонтанност, скучни разговори, скучна храна, а пък за срещи да не говорим.

Спринкълс, много хубаво описание на начина на живот и спорта си направила. И на мен точно това ми допада - лесният достъп до всякакви спортове.

Ветрена, малко ми се схвана д-то като прочетох 100 български клека. Надявам се, че са в отделни серии, иначе схващането е неминуемо.

# 644
......
Много интересни неща разказваш за начина им на живот. Таз Хамериканска нация много спортна ще се окаже, да не повярва човек... Защо тогава се твърди, че там масово населението е с наднормено тегло? При такава спортна култура не е логично. Но те пък май паралелно с това нямат култура на храненето, може би там им е проблемът. В която връзка, моят личен проблем също е свързан с храненето. Както някой каза, извинявам се, че не запомних кой, без ядене може, но с малко - не. Адски съм лакома и нямам никакъв контрол над себе си. Каква е тайната? Мотивация за тренировки имам, с удоволствие ги правя, но такава за самоограничение на чревоугодничеството - тц. Къде да я търся? Как се справяте вие?

.....
Life is love,

Скрит текст:
И аз ще повторя Sprinkles, че Америка е твърде голяма държава за да се генерализира. Аз съм жявяла във Лас Вегас и сега съм в събърбията на Сиатъл, и двата града дебели хора няма. Около Вегас и Лос Анджелис хората са супер поддържани и в много добра форма. Сиатъл има всякакви, но тук са луди по здравословното хранене и спорта. Изключително рядко съм срещала хора с наднормено тегло и повечето са емигранти.  

В даунтаун е много по  обичайно да срещнеш бягащи хора в спортно облекло отколкото официално облечени или на високи токове. Около пустинята обаче, съм виждала малки градчета които са фуд дезърт - нямат доставка на прясна храна. На такива места всички са с наднормено тегло.

Моя малкия за сравнение ходи на йога (3-ти час) футбол след часовете и два пъти седмично плуване.
Минава за минимално ангажиран.  Повечето деца са поне на два спорта + музикален инструмент.

Предполагам мен си засякла с "без храна мога с малко- не". Честно казано не се справям. Ако хапна - отива коня у ряката и мисля че съм с някакъв биндж дизордър.  
Започнах фастинг на зелен чай и си карам докато установя, че наистина съм гладна. От началото на януари започнах първо да ям на обяд, после следобяд, сега все по-често само вечерям - предимно протеиново. Засега се чувствам много добре.

Аз отивам да покарам колело и да се цопна в басейна. Дигнах темепературата на водата още малко и се чудя дали да не се започна да плувам сутрин и да тренирам нещо вечер. Още не мога да се си направя режим какво и кога да тренирам. Понякога избора не е добро нещо.

Общи условия

Активация на акаунт