Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 374
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Всичко е имало едно време... Иначе да и аз това имам впредвид... Квартал с 5 блока, но сега строят още 3 😁Няма градини, няма училище, няма свестен магазин, няма аптека и т.н.

# 526
Елате в моя кв. да видите какво значи "няма нищо". За всичко трябва да се хваща автобуса/трамвая. Има малки квартални хранителни магазинчета, можеш да си купиш хляб, вода, лимонада, брашно и подобни неща от първа необходимост, но нищо друго, никакви вериги, промоции и т.н.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 21:03 от Как си простирате прането?

# 527
Магазини и аптека има в мола. За училището и ДГ си и тегава работата. 108-мо на какво разстояние е?

# 528
  • София
Елате и вие в Полигона ще си се върнете в Левски Simple Smile Но аз съм на квартира и не смятам да живея за постоянно в този квартал. Още повече, че на зелено квадрата вървеше 1 800 евро...
В сегашното положение аз в мол не мога да влезна. Всичко започва да работи след 10ч и ако ни се е налагало да се ходи до аптека то винаги е било до някоя част на Младост. Ако искате да пресечете от другата страна и да отидете в Младост с бебе е почти невъзможно, защото асансьорите не работят, а количка не може да да се мъкне.
 Толкова за имането в Полигона...

# 529
Може човек да е в квартал в който по принцип има всичко, но на забито място в квартала на което това "всичко" да му е далече, нищо че се води, че живее в същия квартал. Трябва ли за метрото или за някой по-голям магазин/хипермаркет да пътуваш n на брой спирки с автобуса, все едно нямаш нищо в квартала.
Може. Но зависи от квартала. И Вазов е толкова малък, че се стига за 10 мин пеш от единия до другия му край. Тоест, имаш близък достъп до всичко в него. Лозенец е по-голям, но пък има обособени части, които имат съответната достъпност до метро. Някои части имат пешеходен достъп до 2 линии на метро, други до една, трети пък до нито една. Затова казвам, че зависи, давам.примери. Младост е много по-голям и дори вътре в една и съща негова част  има разлики, както и ти казваш. Та, зависи.

Хипермаркети в И Вазов и Лозенец няма, няма достатъчно свободни големи площи. Но има вериги като Била или.Фантастико, или Добрев,  както и безброй квартални магазинчета за всичко. Зависи кой какво предпочита.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 21:08 от Анонимен

# 530
Основното е струпване на висококвалифицирана (съответно платежоспособна) работна ръка в и около Младостите. Това прави цените в тази част на Сф толкова високи, поне според мен.

А за да дам и друго, наистина оригинално обяснение - не съм го измислила аз, млад и интелигентен човек ми го каза.
В Младост са цесекари, защото са интелигентни (и обратното Smirk), което личало и от БВП (данъците), плащани в Младостите (това била най-"богатата" община в София). В Люлин са левскари, защото са тъпи и мързеливи, затова и БВП (данъците), плащани в Люлин са по-малко.

А сега де? Чудя се в Лозенец какви са - цесекари, левскари, какви? Явно са цесекари, защото е скъп квартал. Laughing

# 531
Основното е струпване на висококвалифицирана (съответно платежоспособна) работна ръка в и около Младостите. Това прави цените в тази част на Сф толкова високи, поне според мен.

А за да дам и друго, наистина оригинално обяснение - не съм го измислила аз, млад и интелигентен човек ми го каза.
В Младост са цесекари, защото са интелигентни (и обратното Smirk), което личало и от БВП (данъците), плащани в Младостите (това била най-"богатата" община в София). В Люлин са левскари, защото са тъпи и мързеливи, затова и БВП (данъците), плащани в Люлин са по-малко.

А сега де? Чудя се в Лозенец какви са - цесекари, левскари, какви? Явно са цесекари, защото е скъп квартал. Laughing

Simple Smile Мандаринке, умори ме. Simple Smile

# 532
Хахаха, Мандаринка, не позна. Има дори отбор Лозенец Юнайтед, със сини екипи, ритат в него чичковци с коремчета вече  Joy Не го казвай на лозенчанин това за ЦСКА, че.ще се обиди. Grinning А може и бой.да изядеш, има и ултраси наоколо. Grinning
Прати му.много здраве.на твоя познат, нищо не разбира от квартали и футбол Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе  като цяло левскарите са.в Подуене и Герена, а ЦСКАрите са в Дружба и Младост.

# 533
Не се шегуваше, наистина. Висшист, умен и буден, работи в много сериозна институция, наистина.

Скрит текст:
Аз му излязох с традиционното консервативно обяснение - изброих кои са софийските отбори и в кои квартали са позиционирани, традиционно. А неговият се подкрепя предимно от хора, които не са софиянци. Но не мина моето обяснение. Laughing

# 534
  • София
Елате в моя кв. да видите какво значи "няма нищо". За всичко трябва да се хваща автобуса/трамвая. Има малки квартални хранителни магазинчета, можеш да си купиш хляб, вода, лимонада, брашно и подобни неща от първа необходимост, но нищо друго, никакви вериги, промоции и т.н.

За кой квартал става въпрос?

# 535
denizara, Левски

# 536

Квартал Левски - къщите от двете страни на Ботевградско, а не ж.к. Левски. Поне аз така разбрах. А и имам впечатления от квартал Левски и наистина няма магазинчета/аптеки и т.н.

# 537
Някой попадал ли е на статистика на наркозависимите по квартали, според мен тя ще изясни много защо Младост е скъп, а Левски и Люлин са по скоро гето.

# 538
Това може да е било валидно 90те, днес броя насилно наркозависими пропаднали хора не е толкова голям. Хероин почти не се употребява, основно кока, трева и амфети, които са парти дрога и се употребяват дори и от успешни, богати и интелигентни хора от всякакви квартали. Даже да не кажа, че в елитните квартали има повече дилъри, понеже са по-заможни хората.
Гето е факултета, филиповци, и някои части от други квартали. Люлин в по-голямата си част е нормален квартал с нормални хора. И люлин и младост са били нормални работнически квартсли, по-стечение на обстоятелствата младост е на локация, която е започнала да се развива и е привлякла хора с по-добри възможности, чисто и просто защото са офис служители работещи в близки бизнес сгради.
Трябва да спрете с тези квалификации на база реалността преди 30г.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 23:56 от Gogo1979

# 539
И Вазов е толкова малък, че се стига за 10 мин пеш от единия до другия му край. Тоест, имаш близък достъп до всичко в него. Лозенец е по-голям
То пък все едно кварталите са оградени с Берлинска стена всеки и за да идеш до минимаркета в съседния квартал трябва виза нещо Satisfied

И люлин и младост са били нормални работнически квартсли, по-стечение на обстоятелствата младост е на локация, която е започнала да се развива и е привлякла хора с по-добри възможности
Младост не е бил "работнически", а апартаменти раздавани предимно на военни, творческа интелигенция и ведомствени жилища за хора с интересна месторабота, в по-голямата си част е нещо като средна класа от воле. А през Цариградско беше изключително комуникативен, пък и някои други особености се събират, но тези най-вече.

Чудя се Младост с какво точно превъзхожда останалите крайни квартали..
Лесно се стига до центъра и до вилите в полите на Витоша, както и лесен излаз до Околовръстното за ходене на село, много уреден от към пазаруване и поликлиники, и добре озеленен, по определени причини е с що-годе грижовна община за останалите нужди на народонаселението.

Чудя се в Лозенец какви са - цесекари, левскари, какви? Явно са цесекари, защото е скъп квартал. Laughing
Поравно, номенклатурата е от ЦСКА, анти-естаблишмънта от Левски, и по някой ексцентрик от Берое Smiley

Общи условия

Активация на акаунт