🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 829
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 90
Аз искам дуел Георги и Любо.
И Ванчето на финал, супер несправедливо ще е ако позволят да не стигне до там.
През седмица ратай, толкова дуели, заслужава финала, пък там каквото стане.

Ралица за мен излезе с позитиви от предаването, точно когато трябваше.

# 91
Представяте ли си на Ол старс Кирил и Шопски? Ще хвърчат глави.
Мисля, че ако Чавдар беше останал, щеше да се намеси при скандалите.
Чавдар щеше да се намеси, спор няма, но на коя ли страна? Каквато е консерва, сигурно „религията” няма да му позволи да защити Ваня. Все пак е жена, а жените трябва да си знаят мястото, да не приказват много, много.. Можеше да имаме трио от тъпаци наместо дует...
Е не си права според мен. Чавдар се отнасяше добре с жените. Философията му няма нищо общо с издевателствата на Киро и съм убедена, че Чавдар би защитил Ваня. А и да си консервативен, не значи да си простак. Ако Чавдар е консервативен, то Киро е....

# 92
  • София
Благодаря за новата тема!
Не държа да гледам Ол старс, даже предпочитам нови образи, само нека са нормални и възпитани хора.
От днес се надявам поне Живка и Пламен да му се опълчат на онзи нечистоплътен простак, защото иначе е просто негледаемо. Не знам какво са си мислели и на какво са се надявали опосумите, давайки на двама питекантропа да превземат целия формат. Не зная с какъв акъл си мислят, че такова психическо насилие може да мине под надслова "Пробуждане". Expressionless

ивайло, спри се, не си правиш услуга, само ставаш все по-смешен!

# 93
Аз не харесвах Чавдар и простотията му за цикъла при жените беше толкова абсурдна, че не мога да си обясня как човек с претенции за интелигентност може да изтропа подобно нещо, но все пак вярвам, че той е от тия консерви, които по-скоро биха счели за нужно да застане зад жена, когато е атакувана по такъв начин от мъже. А и специално Ваня беше единствената, която го защити не само морално, но и вербално, когато той бе атакуван от Ивайло и Кирил. Да не кажа, че тя доста по-адекватно ги затапваше от него и най-вероятно тогава започна истинската неприязън на двете утрепки към нея.

# 94
  • при късмета
Прекрасна тема, както винаги!
Искам сезон ол старс, но да вкарат тези с позитивните впечатления у зрителите, не влезлите само да се гледат по тиливизора, а това, че са природни недоразумения изобщо не ги притеснява.
Искам онова нереализираното вън, независимо дали ще падне на дуел или сам да си тръгне. Завършили са снимките и сега като заровения в мръсните чаши, се радват на всенародната "любов". Все едно им виждам физиономиите и реакциите и умирам от смях Joy
Радвам се за Ралица, макар за мен Виденов да са далеч от големите фирми. Виж по лошо качество и забавени доставки са първи, но не е това темата. За Ралица обаче, вероятно ще е ползотворно. Когато човек създава нещо с ръцете си, трябва да се уважава.
Ако Георги спечели крайната победа трябва да даде 10 000 лв. на Кирил, защото Кирил го победи в първия дуел на Арената (но понеже беше първи не беше елиминационен).
Нищо не трябва да му дава. Правило е да се върне отпадналия на първия дуел, така, че може да е било тактика на Георги. А в случая се знаеше, че няма да отпада никой, заради излизането на Мариан. На битки за имунитет се видя, че за Жоро е съвсем постижимо да го бие, зависи от играта.
И аз очаквам тази седмица Живка да започне да кълве нереализираното, заради обещанието, което даде, ако Ваня се върне. За Пламен не съм сигурна, но мисля, че и той ще вземе отношение. Това, което ми прави впечатление е, че останалите търпят пианката, но не го подкрепят, както правеше цигането. Да, не реагират, но това не е подкрепа, просто го търпят или го оставят да се закопава сам и за зрителския и за фермерския вот. Ще си останат двамата с Мартина, според мен и всички от така наречения техен лагер, ще минат в другия или ще се отдръпнат от тях. Коце вече не знае в кой лагер е, а какъвто е залухав и заради конфликта с Любо, Живка ще го омотае, Пламен пръв ще се разграничи, американчето може да изхвърчи тази седмица и ще е по-нисък от тревата, Стефан си е свободен електрон от началото и ето, че им се разпадна лагера

# 95
Ваня и Чавдар бяха от групата на Живка, като Чавдар мърмореше против готините. Със сигурност той би бил на страната на Ваня, и не мисля, че би замълчал.
В същото време Стефан като умен и красив няма да се учудя да подкрепя всякакви феминистични каузи, Me too, Истанбулска конвенция и прочие каузи против насилието срещу жени, но като фейсбук активист, като се стигне до действия, не може да го познаеш, не го търси.

# 96
  • earth
Смятате ли, че отношението и реакциите трябва да са различни в зависимост от пола на тормозещите и жертвата на тормоз? Питам, защото често има коментари “мъже срещу една жена,” “не е мъжко,” и т.н., а аз не мисля, че полът трябва да е от значение. Същественото е силни срещу слаб(а).

# 97
Той и Ивайло се изказваше много "феминистко" в началото. На няколко пъти спомена как не му харесва начина, по който Цоньо се обръща към жените и отношението му към тях, което определи за снизходително. Само, че видяхме как той самият се отнасяше към някои от жените след това.

За мъже като Ивайло равенство между половете не означава уважение, равни шансове за реализация, или каквото трябва да бъде, а по-скоро умел начин да се крият зад някакво равенство, когато настървено атакуват жени. Само дето, както и да въртим нещата, когато 100 килограмов мъж се навира с агресия в лицето на жена, която му е наполовина на килограмите и една-две глави по-ниска и я обижда, това никога няма да е окей.

# 98
Чета коментари “Живка и Пламен да се опълчат на Киро”, “Живка и Пламен да се противопоставят”, “Живка и Пламен да защитят Ваня”, а самата Ваня какво очаквате да направи? Или какво смятате, че е добре да направи?

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 19:31 от Iseis

# 99
  • earth
Така е, съгласен съм. Това е поради разликата във физическта им сила.

Между другото, в отношенията между мъжете физическата сила също играе роля. Възможността за физическа разправа води до това те да се въздържат от словестна агресия един спрямо друг. При словестна агресия от жена може да са объркани, защото да се бият с жена не е прието.

# 100
Смятате ли, че отношението и реакциите трябва да са различни в зависимост от пола на тормозещите и жертвата на тормоз? Питам, защото често има коментари “мъже срещу една жена,” “не е мъжко,” и т.н., а аз не мисля, че полът трябва да е от значение. Същественото е силни срещу слаб(а).
Естествено, че не. Миналата година групата тормозеше един Стоян, пак имаше недоволство срещу тях.

# 101
  • при късмета
Пола няма значение. Миналата година, освен Стоян и Асен беше подложен на тормоз и то съвсем целенасочен. И инициаторите си понесоха критиките. Калоян стана смешен със заканите си към Стоян, а после го сгъна като хамалин баничка, попиля го на арената

Ваня не смятам, че ще се справи различно от преди, ако пак трябва да се справя сама. Миналия път не ми хареса това, че използваше поста на фермер, за да си отвори устата изобщо. Още тогава казах, че следващата седмица няма да е и дойде фасона с листата. Не реагира адекватно на ситуацията, според мен. Тя си мисли, че може да се справи по начин, който показва на последователите си в професията и няма никаква алтернатива. Като този начин не проработи, директно се срива, вместо да потърси друг и да смени подхода. Използва фермерството си като външен фактор и пак не се справи, а ако няма някакво външно предимство, сама никаква я няма. Сега, ако получи подкрепа от Живка, би могла да даде някакъв отпор. Пак външния фактор ще е решаващ. По-големия проблем е, че тя вижда, че методите ѝ не работят и продължава да настоява, че не знае къде греши. Никога няма да се оправя с такива хора в живота си, за съжаление и дано не ѝ се налага в реала

# 102
Чета коментари “Живка и Пламен да се опълчат на Киро”, “Живка и Пламен да се противопоставят”, “Живка и Пламен да защитят Ваня”, а самата Ваня какво очаквате да направи?

За Живка и Пламен се коментира, понеже те така заявиха. Никой не ги е карал насила, нито пък молил. Та затова.
А какви са мотивите им, за да решат да се противопоставят на Кирил само те си знаят: стратегия, късно проявила се съвест и емпатия или нещо друго...само можем да гадаем

# 103
Чета коментари “Живка и Пламен да се опълчат на Киро”, “Живка и Пламен да се противопоставят”, “Живка и Пламен да защитят Ваня”, а самата Ваня какво очаквате да направи?
Е как какво ,да продължава да дразни Grinning
Ваня никак не е глупава и преди съм писала според мен чудесно знае как и кое копче да му натисне на Кирил и съм сигурна,че нарочно го провокира. Той пък е завършен идиот и действа преди да се замисли

# 104
Това с листата и Ваня според мен беше, защото просто вече самата тя не издържа и имаше нужда някъде да отпуши негативната емоция,а не толкова някой да я съжалява и т.н.На мен също ми се е случвало да избухвам и да търся подобен начин на трансформиране на гнева като през това време никои не трябва да ме закача и говори с мен, просто, защото мн рядко избухвам.

Общи условия

Активация на акаунт