Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 294
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Попълнете си учебните тетрадки, седми клас. Появи се нова тенденция- където имало колебания върху оценки, да се представят попълнени учебни тетрадки. Това основно за ПО, за нас на ДО не е казано нищо, нито да ги снимат и пратят, нито да не ги. По география, по която се сдобихме с първата оценка за срока на 28.12- най-после провереното входно ниво от септември!!! втората оценка щяла да е тетрадката. Ново контролно/изпитване не се предвижда. То няма и за кога- до края на срока няма още 3 мес за проверка.
Та така, днес попълваме тетрадки на поразия. Смятам да ги снима и да ги прати, ако и да не е казано за кого важи. По-добре да го прати, и да не е трябвало, отколкото обратното.
Днес за пръв път започнаха с преразкази по БЕЛ с учителката. Написала, пратила, ще видим резултата.
За олимпиадите получих конкретика по явяването. В събота сутринта ще ходим за бърз тест.
На тоя зор, остава и да изпия домашното на детето! Ще се алкохолизирам.
Светлица, тогава и аз бях нова, но си карах над половината бременност вкъщи и пишех, време да минава. Имаше сума и народ тогава, даже се чудя защо не пишат сега с наборните ученически теми. Някои емигрираха, други засичам из други теми, а сигурно има и такива, които конспиративно са си сменили ника.
Майките на седми клас винаги са в час! Йе!
Рени, благодаря за доверието.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 19:22 от ra2

# 616
  • София
В този ред на мисли, абе вие няма ли да започнете да пиете? Joy
Абсолютно сериозно вдигнах кръвно сега почивката. Няколко пъти. То че виках по дЯцата, виках. Но явно и стресът от всичко ми идва в  повече. Затова - почивка известно време Simple Smile

Сега пък ново двайсе - не е ли по-добре да избера нещо друго, аз сигурно с биологията няма да се справя...
Уж я убедих да не се отказва и да пробва.
Аз като цяло имам леки резерви (лично за мен това е супер труден предмет и не е 'моето' нещо), но гледам да си държа пред нея езика зад зъбите и да не коментирам. Защото тя от пети клас започна да говори как иска да учи биология...

# 617
Вес, да иде на олимпиадата, ще се ориентира за нещата.

# 618
Откривам сезона - сипах си 🍹
След като вчера Нинката ми звънна да ме пита що не съм в родителската среща... Влезнах да послушам, че да се ядосвам 🤬
Наборката има 5,6,5,5 и5 по БЕЛ
Има 6 и 6 по ИУЧ БЕЛ (при друг учител)
Частната учителка винаги е несъгласна с оценките на основната г-жа и много ми хвали чавето... Ми яд ме е и наистина ми писна🤬
Същата вчера ни обясни, че не са взели ОЛВ, щото е отсъствала и са назад с материала, но който ще се явява на олимпиадата ще преподава допълнително, само на него 😲
А днес пак е отсъствала 🤬

# 619
Съгласна съм с Рени, наистина ни е полезна информацията, и имам доверие на ra2.
А за шишарките, изчакайте още малко, и там може да се получат промени, от женски и мъжки, да не се окаже че има и други разновидности, няма да ги изброявам, че има такива които дори до скоро не бях ги и чувала, за сметка на девойката.
Вес, до като свършат уч. година, още много вода ще изтече, дотогава все ще реши къде и какво ще учи.
Мандаринка, добре че си ти, да ни ги броиш и да ни напомняш, ама туй време бързо минава през първия срок. От почивка на почивка, от празник на празник, и докато се обърнем той вече свършил.
Санака, и аз предложих, но съм една от изневеряващите, от тези които не пият. Та ще си се наливам с бистра водица и газирано.

Охооо, Ирчик се появи, оценките хубави, ама защо така таз учителка, да каже нещо, и после да отсъства. Явно проблема и е сериозен. Като се чуеш с Нинката, я поздрави от нас.

То и други се позагубиха, дано всичко е наред при тях.

# 620
ЧНГ на всички! Желая здраве и удовлетворение за децата и родителите в това, което предстои! Дай Боже да има повече добро в света ни!
Честит празник и на днешните именици!

За 7. клас какво да кажа? Да можеше направо в 8. да се скочи, че 7. не е за приказване, а за избутване.

Тони, наскоро и аз разбрах, че Комисията за човешки права в САЩ е обявила съществуването на 31 пола. Да сме благодарни, че още никой не е сформирал Комисия за правата на иглолистните. То целият учебник по биология щеше да е само за урока за голосеменните.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 20:01 от bedrjih

# 621
  • Пловдив
В седми клас поне има за какво да мислим и да се терзаем 😂 И си вярваме, че влязат ли в гимназия 8 клас нещата ще се наредят, няма да има нужда от родителски контрол върху уроци и домашни и т.н. А дали е така? 😉

# 622
Ханна, що така разбиваш на народа вярата в бъдещето🤕
Някои имаме и малки деца... Трябва нещо да ни крепи да избутаме годината (по bedrjih😜)
Днес преподавах задачи с проста и сложна лихва, като преди това преподадох голямо К, и десетици/единици... Които за малчо са десятки или десетачки😂

# 623
В седми клас поне има за какво да мислим и да се терзаем 😂 И си вярваме, че влязат ли в гимназия 8 клас нещата ще се наредят, няма да има нужда от родителски контрол върху уроци и домашни и т.н. А дали е така? 😉
от опит с №1 -тцъ!,  за съжаление

# 624
  • Пловдив
То и аз съм отдавна във форума ,ама аз се вихрех в пазаруването от чуждестранни сайтове и пейпал. Абе успешно водих мъжа ми към фалит.
Пиенето не съм го спирала, от времето на каката,  така че съм професионалист.
При нас днес инцидентно са искали снимани тетрадки  и контурни карти по география. Даже има нанесени две шестици за това. Ако на някой му трябва снимана тетрадка да каже,ще пратя снимки.
Ханна, аз каката я зарязах още в 5 клас в МГ ,обаче това май ще го дундуркам до магистратура. В момента единственото, което я интересува е как да си увековечи триковете на скейтборда. Дано да няма счупени ръце и крака за изпита.

# 625
На мен ми е уютно точно в тази тема да пишем и за ковид, защото сме по малко,  но пък мислим еднакво.
Повечето.
Наборката не се яви на оли по мат, както бях писала, но пък на химия би могла да отиде, много й харесва предмета.
Вчера имаха контролно по география, днес са им върнали класното по математика.
А в часа на класа се е състояло отложеното разменяне на коледни подаръци. Децата са били доволни. А и класната е била подготвила по нещо мъничко за всеки, много мил жест.

# 626
  • София
Вес, да иде на олимпиадата, ще се ориентира за нещата.
Снощи разписах декларацията, ще се ходи.
Увесила е нос, заради 5 на теста по биология.

Тази учителка иска да ги накара да мислят. Не дава на тестовете определенията от урока. Брат и той се е омазал при същата мацка по ЧП. Ама да вкарат и малко мисъл, пък.

# 627
  • София
от опит с №1 -тцъ!,  за съжаление
При нас определено Да. Отбих и това и ако не измисли някоя дивотия, догодина аз него няма да го гоня. То да ме гони.

Ако не е забранено да говорим за 9 клас, в училището на баткото е починала млада учителка на 9 клас. Не зная как може да не говорим за ковид, като около нас мрат хора. Вчера ми се обади учителка от курса на наборчето. Каза че е с положителен ПСР и ако се оправи (ако) след две седмици… беше изплашена жената. И в училището на наборчето под карантина е любим учител. Ни си взима часовете и това е притеснително.

Дали трябваше да пиша за шишарки при тази ситуация? Ако на някого не му дреме на шишарката за хората, да има предвид, че на мен не ми дреме на шишарката за неговото мнение. Ето това е темата за шишарките по биология в 7 клас. Пиша от телефона, иначе бих оцветила шишарките.

# 628
  • София
Вчера с ММ си говорим как чакаме с нетърпение да се свърши училището на децата ни като цяло, пък нека остареем. Той казва: "Абе до 3 клас не беше голяма драма". Аз го контрирам: "И до 5-ти не беше голяма драма за мен, само за теб с твоите амбиции за математическа прогимназия".
И двамата се попритеснихме за след 7-ми клас какво ни чака ... Scream

Във училището на голямата ми щерка - два карантинирани класа от випуск с 10 такива. Това за 2 дни ходене на училище. Е няма как да се правим, че не съществува, а и няма как да си споделяме тези неща в темата за ковид.

Скрит текст:
Пък мен една позната девойка ученичка ме помоли да не си правя бъзици с пиенето. Изнесли им данни, че много деца в БГ злоупотребявали с алкохол и част от проблема бил как къде на майтап, къде на сериозно възрастните "слагали ореол" на алкохола като нещо успокояващо и безвредно. Аз пия много малко и рядко, но наистина често употребявам изрази като: "Я си пийни едно да олабиш жилата!" или "О, налей си чаша вино и да не ти пука!", а поздравите ми за рождени и имени дни неизменно завършваха с "Наздраве!" или с "Сипвам си за твое здраве". И сега трябва да се автоцензурирам Wink Та така, изнесох ви беседа и сега хем съм чиста пред съвестта си, хем ще знаете защо не се включвам във виртуалното пиене

# 629
  • Пловдив
Като сме на вълна 7 клас и питиетата на майките 😉, запознати ли са наборчетата и с тази тема за обща култура? Обикновено в гимназията се случват първите напивания по екскурзии и лагери. Че и други неща, за които още не ми се мисли 😇 Така че след НВО-то по-интересното тепърва ще предстои 😉

Общи условия

Активация на акаунт