Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 297
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
В класа, към който е прикрепено онлайн детето, днес са отсъствали 11. Не знам колко са всички, техният клас е от 26, предполагам, и другият е някъде там.
И при нас няма оповестени резултати от олимпиадата по математика.

# 601
Като вземат масово да отсъстват деца и да карантинират класове, ще започнат да затварят и училищата .

# 602
И ще е за пореден път след дъжд качулка.
Натам отиваме, то беше ясно. Днес 10% от + пробите са на хора на възраст под 20г.

# 603
  • Пловдив
На времето си купихме кола на дизел и дизелът беше 45 ст. Беше модерно да се купуват дизелови.
До миналата година шумно рекламираха апартаменти на газ. Точно година по-късно вече цената е чудничка.
Тъкмо си помислиш колко си хитричка и икономична и си излъгала системата... и хайде да не казвам.
Май да си върнем каруците и да хващаме гората, ама някоя тропическа да си изберем. Приемам предложения след пенсиониране накъде ще се изнасяте, за да дойда с вас. Ако може някъде на топло, че да пестим от отопление.
Валя, какво пенсиониране бленуваш? Те увеличават годините, едва ли ще ги стигнем. Иначе Хаваи са добра идея.

# 604
Смятам ги 65, ако доживея. А по ония времена спрямо сегашната ми възраст пенсията беше на една ръка разстояние.

# 605
Аз съм се спазарила с детето да ми купи една къща в Испания и там да си карам старините. Обещал ми е. Аз поради тази причина се влагам в образованието му, че сама няма да успея да спестя:) Като краен вариант и на едно студио на нашето море ще се навия, само да го докарам до пенсия, но надали.
При нас днес са липсвали 6 деца. Тръпна дали няма да изгърмим болни или карантинирани.

# 606
  • София
Искате ли да се придържаме темата за седми клас? Предполагам, че има отделна тема за Ковид.....

# 607
  • София
Съгласна съм за Хаваите и за Испания също. И за нашето черноморие също де, но няма да спестим от отопление. А какви пенсионерки ще сме ако не пестим?
Сега по празниците бяхме на Слънчев бряг. Екстра си е. Ама си трябва отопление. Иначе потрябва ни аптека след 19:00 и се оказа, че само в бърза помощ може. Хич не се почудих, отидох, боднаха ми една инжекция и си тръгнах по живо по здраво. Видях, че група германски туристи са избрали Ахелой да празнуват.
И понеже формално трябва да се придържам към темата за 7 клас, да кажа, че и наборът беше с нас. Седя си на компютъра и едва го изкарвах. Редеше си и пъзелите на Рубик. А брат му едва го прибирах. Научих обаче, че имало и мъжки шишарки. То логично де, ама аз как да се сетя. В 7 клас не съм го чула. То там има много руснаци и много дървета са си руски - брезички, много иглолистни... Това е биология за 7 клас.

Криша, а защо да не можем да обсъдим пенсионирането? Вече разбрахме, че 7 клас вируси не ги ловят. И затова не можем да обсъждаме тях. Но вече пет пъти казвам 7 клас, значи се придържам.

# 608
  • София
Поемам щафетата от Валя Kissing Heart
Наборните теми създават едни общества, като семейства, в които се обсъжда всичко. Семейната идилия се нарушава рязко в 7-класните теми, когато по независещи от редовните потребители причини едни и същи 7-класни въпроси се обсъждат и преповтарят. Но въпреки това 7-класните майки са отворени да приемат нови съмишленици, изпаднали в същото 7-класно затруднение - да тъпчат в главите на горките 7-класници знания и стратегии, а те с всички сили да саботират процеса.
За да не е само спам - утре, тест по АЕ. Другата седмица по биология. Някакво стихийно нанасяне на оценки настана, особено по география.
Вече сме 15/36 Bowtie напредваме към финала на 7-клас (аз броя, броя!)

# 609
  • Пловдив
Като каза за шишарките, да се включа и аз в 7 клас. Утре контролно по биология на растения и гъби. Погледнах раздела - ми той огромен и във всеси урок поне по 10 термина. Ами надали ще го запомнят.
А в тази тема от първи клас говорим за всичко, щото ще изперкаме, ако сама училище обсъждаме.
Не на последно място информацията е пари и време. И на мен лично са ми особено полезни постовете на РА за ковид.
Мандаринка, не сме преполовили , това броене не мотивира .

# 610
  • Mars Hotel
Аз не се бях включила в бременно-бебешка отчетна, защото 2008 бях сравнително нова във форума и ме беше срам (но упорито четях тайно Юлчетата, откъдето помня Ra Flowers Hibiscus) и сега това ми е отчетната тема, така че извинете ме, ако спамя понякога, ама това е положението. Grinning

П.П. Леле, аз съм подкарала 14-та година във форума! Ужас!

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 18:03 от Светлица

# 611
  • София
Най-интересно и приятно е в темите за 7-ми клас , когато не се пише за 7-ми клас.
В този ред на мисли, абе вие няма ли да започнете да пиете? Joy

# 612
Аз лично не съм спирала пиенето от 5 клас на детето. Някъде втория срок на 5 клас установих, че за да премина през системата на МОН и да не се избием в къщи, по едно питие вечер е абсолютно задължително.
Лошото е, че сега след Нова година, ми дойде тъпата идея да пазя режим на хранене. Предполагам няма да издържа дълго, но съм спряла и пиенето в тази връзка. Та ще видим как ще я караме в 7 клас на диета и без пиене:)

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 19:08 от *PipiLota*

# 613

В този ред на мисли, абе вие няма ли да започнете да пиете? Joy

Минах вече през пиенето и този път ще си го спестя 🤣
Питам го младежа докъде са с българския, че някакво контролно мярнах за другата седмица. Свършвали раздел, наклонения. Мен това нещо на пръв поглед нищо не ми говори, освен, че имам спомени за някакво повелително наклонение. Щом има едно, сигурно ще има и други, но младежът не успя да ми обясни какви са, що са. Та така, събота у неделя ще се наложи да попрегледам и пустите му наклонения. А иначе контролното щяло да е като НВО, с бланка за пренасяне. Опитва се да им налива акъл учителката и моето от литературата поема, но пустата му българска граматика изобщо не му влиза в главата.
Пак имаше писмо от класния до родителите за проблем с дисциплината. Три деца са, които създават проблеми, но ги създават качествено.

# 614
  • в очите на дъщеря ми
Момичета, хайде да не си разваляме раздумката ....за всичко което ни вълнува...и да темата Ковид, за съжаление е част от нещата, които ни вълнуват в 7 ми клас!

Общи условия

Активация на акаунт