Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 281
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А, Тони, аз какво го товаря, всичко от отчета си е училищното натоварване. Моето е извън програмата 😁. Например един концерт за пиано има да готви, ама само една част от него.
Олимпиадата си е негово решение, а физиката - доста голяма изненада за мен. Всичко е до учител! Те вдъхновяват и посаждат семенцето...

# 646
  • в очите на дъщеря ми
Ариана да са ти живи и здрави именииците! И ти да им се радваш!
У нас думата "олимпияда" е тема табу.....не се споменава, според мен прекрасната мисли, че ще я изяде.....мдаммм
Алкохола от скоро е тема за разговор, опитвала е "мастика", баща и беше решил да лекува болки в корема по този начин....Persevere
За момента се интересува, кога с баща и сме се напили за първи път......акъла да ти се вземе.....
Ох, девойки вчера щях да умра от смях...изпитват прекрасната по физика, господина рисува , по нейни думи правоъгълник с кръг по средата, отворен в единия край и пита "Какво е това?" и отговора е......"печка".......господина рекъл "я по-добре си седни".........

# 647
Привет на всички. Отдавна ви следя, но сега искам да се включа с въпрос: знаете ли къде пробните са присъствени за външни деца?
Синът ми е седмокласник и ходи на пробни в Междучасие, но там Математиката е по-сложна от тази на матурата и ми се искаше да видя нещо със същата сложност като на матурата.
   Досега никъде не открих присъствени пробни изпити за външни деца. Навсякъде, където звъннах казаха, че за външни деца ще са само онлайн.

# 648
  • София
Ние имахме един чичо, който нагледно показа на децата защо не трябва да се злоупотребява с алкохол. Сега и във входа и във блока има примери.
Иначе за пиенето - малкото не иска и да лизне. Баткото като стана на 18 с друга група от трима "възрастни" отидоха заедно на море и там едната вечер отделили да се напият. Май само едното дете се е развеселило и се опитало посред нощ да се обади на гадже. Взели му телефона и приключили. Сега ме попита за Коледа и Нова година да си вземем един джин с него да изпием, защото баща му си купил уиски. Съгласих се, какво да правя. Двамата за двата празника май изпихме 50 грама, ама може и 20 да са. Имам половин бутилка бейлис (750 мл), който седи от преди 2 години, и една от миналата година (500 мл). Аз си покръквам само уиски и домашна ракийка, ама за година с мъжа ми не винаги успяваме да изпием 1 бутилка.
Затова при нас "наздравето" често е с безалкохолно. Дано са разбрали, че на алкохола и цигарите вкъщи не се гледа като панацея, а по-скоро като някаква безсмислена традиция. Като суровакането например. Едва ли някой ще седне да суровака всеки ден, за да има плодовитост, или да сменя мартеници през ноември, защото се е вдигнала ковид вълна. Та и алкохолът е напитка, която навремето са пили, когато водата им не е била чиста. Ама сега вече хигиената си е казала думата.

Това е за сега де. Нямам сериозно основание за притеснение. Ще видим догодина или след 5 години. Може да се променят нещата.

# 649
  • София
Честито на всички именици, които празнуват днес!

Чета ви редовно, но нямам с кой знае какво да се включа. Вчера мина класното по математика. Имат заместващ учител от известно време, който им дава доста по-трудни задачи. Синът ми вчера беше доста притеснен след класното, а аз ядосана. За втори път има грешки в условията на задачите. В една от задачите липсвали избираемите отговори, а в друга скобата била като модул. Освен това им е дала 12 задачи за 40 минути и почти никой не е успял да се вмести във времето.

denizara, при нас олимпиада по физика ще бъде на 09.01, а на 08.01 е по география. Моят ще ходи и на двете. Учителката по физика втори ден поред задържа след часовете децата, които ще ходят на олимпиадата, за да ги подготвя, което ме изненада приятно. Все пак не е длъжна да го прави, а и жената си отделя от личното време за това.

За пробните в Регалия, записах го за всичките изпити, въпреки че на някои няма да успее да се яви. Много ми се искаше да са присъствени.

# 650
  • София
Да са живи и здрави всички именяци (вчеращните също, че май ги пропуснах)!

Моят ще ходи на олимпиади по история и география в тяхното училище, но кога ще са точно не знам. Дали и той знае - не съм сигурна Joy Учителят ще го подсети, защото той е на някаква друга планета. Замислям се за ПИ в Регалия, ама ще се пазарим като си дойде, че той каже ли НЕ, значи ще е НЕ. Няма смисъл да си давам парите напразно.

В неделя, живот и здраве прави 14г. и трябва да вадим лична карта. По стечение на обстоятелствата трябва да се мъкнем до МВР в другия край на София та обмислям да е в деня на междусрочната ваканция. Да видим дали и как ще ни се получи.

# 651
Горгонзола, и нашият батко е на 09.01. Козирозите си имат специфики, ама са ни добрички и разумни, а това е най-важното.
Засега не проявява интерес към всякакъв вид алкохолни питиета. Опитвала е вино от чашата ми- по-скоро го е подушвала и е отказвала да опита.
Баткото мина през едни пробни пиенета в последните класове на гимназията, не му хареса и сега почти не пие. Чаша вино или бира, рядко в компания концентрат. През лятото докато беше откомандирован в провинцията да гледа баба си, се напили вечерта със съседа на двора. Поканил го, сипвал му, раздумали се и така. Това е било последното сериозно пиене.
Днес присъствали 14 от 26, като 1 е ДО. По БЕЛ ще ходи за класно другата седмица, не е уточнено още кога, по мат- отново нищо.
Физиката е в неделя, химията следващата събота. Олимпиадата.
ПИ ми се ще да направи, но повечето са в неделя, а тогава е на математика, даже сега пропуска занятието заради олимпиадата.

# 652
  • Пловдив
Днес са имали контролно по биология, класно по иуч английски, и някакво писмено изпитване по иуч математика. Този път само 3 задачи-една от лихва, една от работа, една от сплави. Нещо не я разбирам тази учителка. Предният път ,ако не се лъжа 9 задачи за движение с по няколко под условия. Сега само 3 задачи. Друг е въпросът ,че в сряда е предала проста лихва само, в четвъртък смеси и сплави и днес контролно на част от класа. Тия деца трябва да са гении. Вероятно от следващия път ще са на геометрия. Кой разбрал, разбрал. Или както тя казва, когато ученик е попита за нещо неясно "Ами толкова мога да направя за теб."

# 653
Арианче, ма то много бе душата, едно след друго са ги сложили, като вагони, кое по - напред да учи и преговаря. Направо са се оляли, а и желание има да ходи и на други, браво на детето.

Олеее, Рениии, таз работа при вас, хич не елесна, дано само не донесе на децата негативност, спрямо предмета.

Аз после ще разбера по Мат. кога ще бъде, че май не е станало ясно. Зам. класната пък измърмори нещо, че щяла да ги вика и тя, да ги изпитва, тестове да правили и всякви др. писмени и устни упражнения. Каза също, да учат, че ще правят тест, за да им оформяла срочната оценка.
До колкото разбрах, по Мат. днес, класното било на две групи, едно от децата се оплакваше през междучасието, че на втора група било по - лесно. Иначе днес мъ хвана жал, за учителката по Музика, направиха я луда калинка. Сигурно на някои учители изобщо не им се влиза в класната стая на нашите. Но нямат избор.

# 654
Нашата учителка по математиката пропусна да предаде смеси и сплави и капитал. Започна да преподава по два урока от геометрията, едвам смогваме с наборката вечер. Частната учителка често е ангажирана и се пропускат уроци и не се компенсират. За сетен път се уверявам, че не мога да разчитам и на двете учителки, и много ме е яд. Ако знаех че ще е така, щяхме да наваксаме през ваканцията.

# 655
  • Mars Hotel
Чувам от колеги, че се говори пак за ДО в София. Имате ли информация?

# 656
  • София
Ох, това с учителите по математика е много неприятно Sad
За мое щастие, и на двамата големи, учителките по математика са в час. Дават адекватни контролни и малко мъъъничко за моя вкус домашни. Децата не са съгласни с мен, разбира се. Добре, че ако се налага, мога да помагам (все още) със задачите.

Тази седмица беше спокойна откъм тестове. Но другата се почва. Момата ще я изпитват по география и физика, тест по англ и история,  класно по математика. Естествено, детето си почива. Уж за малко, има-няма един филм време. Няма да се зори отсега, я.
Поне готвенето по време на ДО й подсигури шестицата по ТП. Оттам нататък, нещата с оценките са леко мъгливи.

# 657
Нашата учителка по математика е една от най-добрите, която може да ни се падне. Вярвам в детето и в нея и не съм в течение нито на басейни, нито на сплави и лихви. Сега към геометрията може да отправя взор, за да си припомня нещата с подобните триъгълници и не знам още какво.
Бора, изпитът е обявен като пробен по формата на матурата въз основа на взетия материал. Аз мисля, че все пак ще бъде едно ниво по-сложен.

# 658
  • Пловдив
Чувам от колеги, че се говори пак за ДО в София. Имате ли информация?
"При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас е възможно отново да се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките, заяви зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов днес в ефира на Нова тв. Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души."

Мисля, че София е с 508 вече.

# 659
  • Mars Hotel
Благодаря, Ханна!
Ох, няма край тази мъка..

Общи условия

Активация на акаунт