Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 283
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Ханна, ти нямаш сърце 🙉🙈🙊🤣🤣🤣
Пу, пепел ти на клавиатурата 🤕

# 631
  • София
Моето дете поради спецификата на развитието си, изпълнява всички правила и закони много стриктно. За него подканата ми към 16 годишната ни дъщеря да опита глътка бира е престъпление и е напускал масата възмутен заради това. Така че за съжаление няма как да го запозная с "общи правила" при пиенето. А и не му е в сферата на интересите, за да го проучи сам, което го прави в известна степен уязвим ако изведнъж му хрумне да се прави на отворко и голям мъж. Но изпитах  щерката, тя поназнайва туй - онуй и ще я помоля да го образова.

# 632
Я си сипете и пийнете, пък каквото му дойде, който е на диета да я спира, да мине 7 клас, пък после ще мислим за слабеене. Шишарките са хубаво нещо, от тях си имаме нашите си малки шишарчици, хубави, чаровни.
Ковид, мовид, да си ходи, тук българина ще го пребори, с алкохол, чесън, и какво ли не, няма място тук, да си оди у Китай.
И Бедрижи се присъедини, Блю също, дружината е тук.
Не бързайте за 8 клас, и там ще има изненади.
А на вас щом и тетрадки и контурни ви искат, пак сте добре, наборката в началото пращаше всичко, след време спря, закото никой не ги поглежда нещата. Така и не са казали да им се праща каквото и да било.

Криша, извинявай че ще го кажа директно, не е заяждане, не търся и размирици, не ме разбирай погрешно, но: това което написа е така, обаче в тази ситуация, обстановка, положението в което сме, няма как да се обсъжда само за 7 клас, те са свързани нещата. Понякога тук се споделят и други неща, които ни притесняват или радват. Да има си отделни групи, теми, по отделните въпроси, обаче има неща които се обсъждат защото се чувстваме като едно семейство, усещаме се близки.
Тук сме спокойни, че можем да споделим неща от които някой ще има полза. А и ако се пиши само за 7 клас, ще стане еднообразно, и тягостно. Утрешния ден на някой ще му се случи нещо хубаво или лошо, и тук ще намери разбиране, подкрепа или похвала и взаимна радост. Надявам се да ти стане приятно тук при нас, и винаги може да прескочиш някой и друг ред, ако не ти харесва.

# 633
  • София
Здравейте, и аз съм със седмокласник, който ще кандидатства, и сме в треска, какво му се учи или по-скоро как не му се учи...
Имате ли представа, кога е олимпиадата по физика, че все не е разбрал....И тези олимпиади в училищата, където учат, ли ще се провеждат?

# 634
  • Майничка
По въпроса за запознаването (теоретично) с алкохола, с девойките отрано сме стартирали с провеждането на разяснителна работа. При наборката дикиш хващат повече обясненията на каката, която е свръхлюбопитен опитвач, но не и пияч. И тя като мен може да ближе 20 грама 4-5 часа.
Малката засега не сме я изловили да употребява, а не е като да няма избор вкъщи.

# 635
Да си сипя аз, ама кърмя Joy Тъкмо барем поспи бебето една нощ Laughing

Аз си признавам, че влязох в тази тема някъде в края на шести клас, преди това учището не ми беше голяма драма. Може да се каже, че съм от новите, но забелязах няколко дами от бебешката ни отчетна в далечната 2008. Тогава темите се пукаха, но сякаш нямаше фейсбук и само тук си общувахме. Сега с малчо отчетните бебешки теми изобщо нищо .. няма го това затворено общество, в което си ставаме като едно голямо семейство. Thinking

Аз да споделя за моята наборка. Тя е присъствено, неваксинирана, аз и баща им сме ваксинирани, но за децата все още не съм го решила. Тя като цяло е сериозна, никога за нищо не съм висяла на главата, не съм подсещала, не знам никога какво учат, кога имат контролни и пр. Редовно се случва да си навие часовника в 5, да си напише домашно, и ако има време пак да спи, т.е. въпреки, че е в последния момент, си гони задълженията. Съответно винаги е имала пълна свобода в решенията кога какво защо. Обаче напоследък баш когато ѝ е най-важно ми се струва много лежерна. Все няма домашни, днес нямала също, викам вземи прочети някоя книга. Тц, поглеждаме днес в приложението .. шест часа на телефона. Ей избеснях, развиках се. Цял следобед е това, толкова ли няма какво полезно да свърши поне за час два. Казва ограничете ми времето, ааа не, нищо няма да ѝ ограничавам, има си глава на раменете, тя ако аз ще я спирам, ще си намира начини да ни преметне. Мъжът ми не е съгласен с мен, трябвало да я ограничаваме, да ѝ взимаме телефона, да я следим. Ама не, това не е моето нещо. Имам ѝ доверие, учи, спортува, сериозно дете, имаме си взаимното уважение, не искам да я третирам тепърва като малко дете. Thinking Надявам се едно викане (което за мен е необичайно) да е свършило работа.

Аз я записах на всички пробни изпити в Регалия, с нейно съгласие. Да видим там какво ще изскочи.

# 636
  • София
Да се отбележа в Новата година, да е здрава и успешна за всички!
Обсъждането на теми извън 7 клас разведрява рязко темата, като изключим Ковида, който ни трови отвсякъде и без официални дати за приключване.
Щерката заявява, че отлага събития като гаджета, алкохол и други подобни вълнения за 8 клас, така че май най-трудното за нас предстои Smile. От опита с баткото 8-9 клас са бойните кръщенета с първи дружни срещи с алкохола по разни зелени и бели училища. Имаше засилен интерес тогава сякаш, все искаше да опитва бира, вино- сипвали сме му с нас по малко, вече в 11 клас сякаш този интерес намаля значително, да видим.
Олимпиадите при нас ги обявиха - в учебно време ще са, първа (след математиката от м.г.) е историята в сряда 12, следва БЕЛ на 21 януари. По график физиката някой питаше - при нас ще е на 10 януари в понеделник, тя няма да се явява.
От 21.01.2021г. излиза филма "Петя на моята Петя" https://www.youtube.com/watch?v=lTinmOoBwwk много обичах да чета Петя Дубарова в тийн възраст и мисля да водя щерката, стига да не стане много напрегнато с вируса.  
Пробните в ПЧМГ по формата на НВО ли са или за приемния изпит в самото училище?
Аз от началото на новата година почнах системно да си сипвам по чашка червено вечер, много лековит антистресант и антидепресант е, Санака, откъде тръгна това с бЕлото по старо 7 класната ни тема?

И аз я записах на пробните в Регалия. Жалко, че са онлайн, но каквото такова. Те + СМГ учители +от школата по БЕЛ са програма максимум за тия пробни, даже май са множко, като добавим и цялата камара помагала с пробни изпити. Само време и желание да има.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 00:35 от bora

# 637
  • в очите на дъщеря ми
Дами, не впечатлявайте излишно! Най- обичам,  някой да ми нареди какво да говоря и мисля ..

# 638
Олимпиадата по физика при нас ще е на 09.01

# 639
Ама тук явно всички сте динозаври, а аз съм едно новоизлюпено пиленце, не помня точно от кога, но беше около 4 - 5 клас някъде. Трябва да си сверя часовника.
Наборката и първото запознанство с алкохол, дори и биричката, мина неуспешно, искаше да пробва бира, примоли се, обясних и за пиянките и селските хоремаци, но не се отказа, и и дадох да пробва, помириса, близна, облещи очи като бухал, после се намръщи като свадлива свекърва, и биричката се стече по канализацията, иначе е полезна за бъбреците. Мина се време, дойде ред за ракийка, казах и добре и хоп, ракийката и я поднесох във капачица, помириса от шишенцето, помириса от капачката, запуши намръщена нос, ииии, докът да близне, и тя си замина. Предложих и, и други видове, миии, рече и отсече, че няма никакво желание за повече експерименти, туй и било достатъчно. Така приключи любопитството и запознанството. Сега се чуди на някои от класа как може да пият, дори и детските напитки които са. И от тях е искала да пробва, казах и че ще и взема, но няма да и се понрави, и се отказа, реши парите вместо за пробване, да ги похарчи за нещо което си харесва.
Гери, добре че има кой да я запознае, опита си казва думата, макар че не е гаранция, едното дете може да пие, а друго изобщо да не го влече дори за помирисване.
Бора, споко, и ти датираш много от преди мен, май съм последното попълнение в групата.
Мамзелче, браво, на същото мнение сме, зад теб сме всички.

А сега да честитя и днешния празник, и да получите хубави подаръци, после да се похвалите. Никой ли не е празнувал от тук, вчера, май само със закъснелия  поздрав си останах. Надявах се вчера, ще се надявам и днес, поне на една виртуална почерпка, поне едно бонбонче амфора или тримонциум.

# 640
  • София
Кой пита за черпене 😉
Наш ред е, момичета, почерпете се за здравето на набора и татко му - и двамата именици днес 🎉🎈🍷

И едно за закуска 😃, няма не искам 😃

Ние днес се готвим за контролно по география. Утре ( макар че няма детайли) сме на олимпиада по физика, в неделя школа + подготовка за класното по математика, вторник контролно по физика, сряда по история,  в четвъртък биология и в петък наистина планирам да пресуша де що бутилка намеря 😱
Санака да не гледа сеира от страни, а да ни коучва като вряла и кипяла🤪. Тъй де, щом казва да пием ще пием 😃

# 641
  • Mars Hotel
Да са живи и здрави имениците на Ариана и всички останали празнуващи в темата!

Моята няма никакъв интерес към алкохола, опивала е само сайдер и ѝ хареса що-годе, но не иска да опитва нищо друго. Вкъщи не сме големи пиячи и ако се пие, караме на бира и вино, а ММ понякога и уиски пийва. Обаче съм убедена, че липсата на интерес няма да остане завинаги, затова и говорим много за всякакви неща около алкохол и наркотици, включително за това как никога не трябва да пие нещо, което не е отворила собственоръчно или не е гледала, докато се налива; как трябва да ни се обади, ако се напие някъде, без значение къде е и колко е зле, вместо да чака някъде да ѝ мине и т.н. Дано да ѝ остане нещо в главата, когато дойде време за глупости.

# 642
Привет на всички. Отдавна ви следя, но сега искам да се включа с въпрос: знаете ли къде пробните са присъствени за външни деца?
Синът ми е седмокласник и ходи на пробни в Междучасие, но там Математиката е по-сложна от тази на матурата и ми се искаше да видя нещо със същата сложност като на матурата.

# 643
Ариана, живи и здрави да са и набора и таткото 🎆
Вашата програма ме плаши 😱 Предпочитам да обяснявам десятки и десетачки...
Похвалвам те пред строя за това:
И едно за закуска 😃, няма не искам 😃

Ааамахааа
И аз съм пишман пияч ама тренирам 🍹🍹🍹
Стига оправдания, ще ни излезе лошо име във форума 😂😂

# 644
Арианче, честити да са, голямо благодарско, почерпих се с тортичката, аз бях тази която си изпроси почерпката,  ти да си жива и здрава. Ама недей го товари толкоз дятето, ще се прегърби умствено, и гънките ще му се опнат като струна. Шегата на страна, дано се справи успешно с толкова много ангажименти, то ударно при вас, дали не се готвят за поредната изненада. Гледам че някои доста са се разбързали с тез класни работи, а още не е средата на месеца.

Ирчик, и ти щом се включи със снимка, значи и аз ще трябва да се постарая, но ще го отложа още малко. После ще ви изтипосам такова фото, че само с гледане ще се напиете.

В понеделник следобед ще ни е БЕЛ, почти веднага след часовете трябва да са там, нямали да се тестват, щели да са в кабинет който не се ползва ( по рисуване ). После, след голямото, ще разберем и деня по Мат. кога ще е, дано не каже вторник, че тогава трябва да е на зъболекар, предварително и уговорих деня и часа.

Общи условия

Активация на акаунт