Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 310
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Не гледам БТВ, но това ми беше изпратено. Не вървят добре нещата с Омикрон, който уж се кара леко.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zaradi-koronavirusa-detskoto-otd … 0QT4Ruv7VDMjqmX-o
Хана, твоята девойка си е едно ниво отгоре, не само по математика. Моето днес пак спори със сборника за някаква задача. Решава я три пъти ,ами не получава отговора. Дава ми да я проверя-аз получавам същото като нея. Следователно задачата е грешна. Праща я на кръстницата си, ама тая задача тя я е писала. Звъни на пожар и крещи " Препиши уравнението вярно". Еми то дали е 1 или -1 ,не е чак толкоз фатално.

# 571
  • Пловдив
Аз пък гледах днес БТВ и видях това - https://btvnovinite.bg/svetut/parvi-sluchaj-na-pacient-s-grip-i- … a-makedonija.html
И някакъв нов щам коронавирус в Южна Франция ...
Кога ще свърши всичко това се питам? И какво ще ни струва на всички?
renydent, частната учителка не ви ли даде съвет как да борите тази разсеяност ли е, липса на концентрация ли е ...какво е. Гадно е да правиш елементарни грешки, които да ти изяждат времето докато им търсиш решението.
Нашите започнаха геометрия. Изглежда ми по-приятна.

# 572
Четох какво е казала проф. Ива Христова. Ми че тя си противоречи поне по 2 пункта!
Нищо де, има още да къкри, докато заври.
Явно ще гоним стаден имунитет. По един или по друг начин- все някога ще свърши. Надявам се  догодина вече да няма епидемия.

# 573
  • Пловдив
Хана, частния учител е кръстницата й. Това е човек с голямо Ч и учител с голямо У, обаче девойката е рак. Какво да бориш? То постоянно текат нотификации по телефона. Коя да пропуснеш? Ми пишат в групата, как да пропуснеш? Ама то се оказва, че групи бол, как помни къде членува и с кой говори не знам. Тази вечер си подобрява уменията за видеозаснемане, защото е много важно да качва клипове със скейтборда. Да ти кажа супер концентрирана беше, изчете доста съвети и трикове, ама пусто не по математика. Та има избрирателна концентрация според мен. Според нея гениите били разсеяни и хаотични.

# 574
  • София
Еее, Рени, приеми, че раците вършат всичко наобратно Simple Smile би трябвало да си свикнала за има-няма тринайсет години.

Тамън почна да чете, скара се с брат си. После се скара със сестра си. Сега се примъкна към баща си и разглежда с него обяви за селски къщи. Учебникът по химия е на колената й...
За какво изобщо се борим, не е ясно.

# 575
  • София
Ра2, на нас ни изпратиха датите за олимпиадите. В учебни дни са, затова предполагам, че са различни за различните училища. Но детето не може да се яви в друго училище, освен ако от училището не го изпратят.
 Освен това децата трябва да изпратят декларации за публикуване на резултатите. Така че търси отнякъде информация. При нас са написали да се обръщаме към съответния учител по предмета и от школата.

# 576
Ахххх, Рени, раче, раче, осмокраче, недей така, те са педантични, обичат всичко да им е като в аптека, и подредено, изпънато, всичко да е като по конец. Остави я да се вихри, то цял ден като вързана в чувал, има нужда от въздух.

Наборката уж щеше да спи, тъкмо придряма, и ококори очи, вика - лошо ми, след 10 -на мин. идва и вика, пипни, пипам сърцето, скача та пушек се вдига, поуспокои се, и сега отиде да учи пак, да видим.
Момичета, незнам, но преди две минутки разбарх, че преди коледа дошла някаква нова заповед от министъра, за провеждането на класните, и ако някое дете не ги направи присъствено, щяло да повтаря годината. А днес в едно от училищата правили децата класно, тези който били ДО са го правили онлайн.

# 577
... преди две минутки разбарх, че преди коледа дошла някаква нова заповед от министъра, за провеждането на класните, и ако някое дете не ги направи присъствено, щяло да повтаря годината.
Глупости. Първо, заповед на министъра не може да измени закон и наредба, второ - малка извадка от въпросната заповед в частта, в която се споменават контролните и класните работи.

# 578
Благодаря за информацията. Но то такава каша стана, че вече се обърках тотално. Ту едно, ту друго, края не му се вижда, всеки дава различна информация.
Утре ще разберем какво са решили учителката и директорката, изобщо ако говори утре с нея.
И без това ще направят това което те си решат.

# 579
  • Пловдив
Дидева, може и да са глупости обаче много от родителите са притеснени. А това наистина го казват директори и учители. Вчера и при нас е имало заплахи. И точно със цитираното от теб се спекулира " обективност и равнопоставеност". Когато самият министър не е обяснил какво иска да каже, спекулациите са на лице. В групата за безопасно образование ежедневно има десетки сигнали.

# 580
Текстът е обтекаем и дава свобода на интерпретации точно така, както го разглеждат училищните власти. Според мен не случайно е такъв. Не се наемам да се боря с вятърни мелници. Чакам да ни извикат за обещаните присъствени класни. До момента-ни вест, ни кост.

# 581
  • в очите на дъщеря ми
Ако трябва да съм честна, аз лично заповедта я тълкувам именно  така, не че ще повтаря, но класни контролни и писменни изпитвания само присъствено...

# 582
Ако трябва да съм честна, аз лично заповедта я тълкувам именно  така, не че ще повтаря, но класни контролни и писменни изпитвания само присъствено...
Анжак!

# 583
  • София
И при нас има съобщение в школо в журналистически стил, озаглавено:
МОН: СРОЧНИТЕ ОЦЕНКИ ДА СЕ ОФОРМЯТ ПРИСЪСТВЕНО
следват снимки на тестващи се ученици, честитки за НГ, други глупости и измежду тях на две места се срещат и следните два текста
"...Текущите изпитвания, особено контролните и класните работи, необходими за оформяне на оценките в края на първия учебен срок, да се провеждат присъствено. Правилото да важи за всички ученици с изключение на тези, които се обучават от разстояние по здравословни причини, удостоверени с медицински документ."
"...МОН настоява учениците, които по желание на родителите си продължават обучението си от дистанция дори след като техните съученици са се върнали в училище, да се явяват присъствено в часовете за писмено или устно оформяне на срочните оценки."
Та така, де, МОН настоява, ние само изпълняваме. Като всеки зкаон и този се чете "като дявол-евангелие", то и така е поднесен, де, да има тази възможност. Обикновено е по-трудно да направиш един текст двусмислен, отколкото да си формулираш мисълта ясно (или поне за мен е така), но ето, че експертите се справят добре с тази работа.

Моята се записала на олимпиада по история. Не знам какво трябва да се "преговаря" за нея, но и не ме интересува. Да се явява, щом се е записала, но ще е на обща култура. Не мога сега да се занимавам да вадя стари олимпиади и тя да ги прави незнайно кога. От вчера за днес - огромно домашно по БЕ + преразказ от името на Бръчков на 5 глава (в която умирал Странджата) - в момента седи на съседното бюро в моя офис и пише и мрънка, а колегите я съжаляват и само повтарят колко е хубаво, че вече не са ученици и не им пука за Бръчков Joy

# 584
  • София
Моят за поредна година се е записал на всички олимпиади, които са им предложили. В събота ще ходи по география. Най-много се готви за тази по химия. Харесва учителката и го е страх да не се изложи. И да ви се оплача, че все още не знаем резултатите от олимпиадата по математика. Един месец мина. Децата питали госпожата и тя им казала, че са проверени, но не знаела къде са резултатите. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт