Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Изгледах 2та епизода на Пръстените.
Елфите добре, като изключим Арондир. Хората са Ок. Хобитите (космати крака) са пълен смях. Сякаш гледах някаква изгъзица на тая тема.
Джуджетата-глътка свеж въздух.
Добри костюми, прекрасни декори, музика - леко огорчение, че не са поканили Хауърд Шор. Очаквах познати мотиви от двете саги, а това е...
Със смесени чувства съм. Хем ме гложди любопитството как ще развият Галадриел и Елронд, хем беснея.

# 496
Беър Макриъри (дано не му бъркам името) е доста известен композитор на музика за сериали. Не че го защитавам - аз не съм гледала сериите и не съм си пускала саундтрака, но той е име. За съжаление самият той е твърде либерален като убеждения (има нормално семейство, доколкото знам, просто е изцяло в либералния лагер).
Навремето беше написал много интересно интро за сериала Демоните на Да Винчи, което звучеше прилично, свирено в двете посоки (т.е. може да се пуска наобратно и пак е музика, а не шум). Пада си по такива експерименти.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 09:13 от pppqqq

# 497
  • Пазарджик/Лондон
И аз изгледах двата епизода, харесаха ми.

# 498
След фиаското с Колелото на времето не вярвам на Амазон.И там първите два епизода бяха ОК,но после кошмар и ужас.
Сигурна съм,че технически и визуално Властелина ще е ОК,но развитие на историята,представяне на герои, политкоректност и т.н. ми е твърде самнително и ме е страх.
Любовта ми към фентъзито започна с Властелина,харесвам филмите Питър Джаксън и не искам да се разочаровам.Ако има много лоши оценки и ревюта няма да го гледам.

# 499
  • София, България
Значи Амазон правят някакви много странни сериали, още помня, че гледах една серия на нов фантастичен сериал, който така и не видя никога втора серия, невероятно, но факт.

Нищо не казвате за House of the dragon, аз засега съм гледала само 15 минути от първи епизод и честно казано ми беше доста скучно, драконите си ги представях някак по-впечатляващи, дано по-натам става интересно.

Властелинът на пръстените не знам дали ще го гледам, може да се пробвам, но нещо нямам особен ентусиазъм.

# 500
Мисля, че има отделна тема. За него четох само положителни неща, описват го като семейна драма с дракони. Аз не го следя, защото не гледах Игра на тронове.
За Пръстените - положението в Гнилите домати е очакваното - публиката е недоволна, критиците се кефят:

Интересно, че в Ентертеймънт уийкли, където бяха публикувани огромни статии с реклами на сериала, има едно направо ужасно официално ревю. Авторът му явно е много смел, да изрази мнение, което толкова се различава от това на колегите му Nerd

# 501
  • София, България
pppqqq, ясно, дори не се бях сещала, че може да има отделна тема, благодаря ти!

# 502
  • София
Наскоро четох защо Питър Джаксън не е поканен да участва в проекта. Амазон нямат права над Третата епоха. Ако нещо прилича или се доближи до неговата екранизация биха започнали съдебни дела. Затова са се отказали да рискуват. Всеки режисьор все пак си има почерк и няма как да прави нещо коренно различно Джаксън. И тук всичко идва леш спрямо познатата ни трилогия.

Бях толкова ентусиазиран преди 5 години, когато обявиха сериала, но после разбрах ,че няма да има нищо общо.

# 503
Беър Макриъри (дано не му бъркам името) е доста известен композитор на музика за сериали. Не че го защитавам - аз не съм гледала сериите и не съм си пускала саундтрака, но той е име. За съжаление самият той е твърде либерален като убеждения (има нормално семейство, доколкото знам, просто е изцяло в либералния лагер).
Навремето беше написал много интересно интро за сериала Демоните на Да Винчи, което звучеше прилично, свирено в двете посоки (т.е. може да се пуска наобратно и пак е музика, а не шум). Пада си по такива експерименти.
Абе не е зле музиката, амакато очакваш друго и не те грабва веднага.
Феминистките изцепки почнаха веднага - любопитния хобит е момиче, а при хората самотната майка помля сама един орк (или каквото изпълзя от дупката) и му отсече главата. Черната джуджанка ми допадна, обаче черния елф - не мога да го преглътна, въпреки че харесвам актьора.

# 504
Честно казано ми е все тая за черния елф.Въобще не харесвам елфите.Не е честно по време на битка и след нея косата им да изглежда толкова добре. JoyТе и без това накрая напускат Средната земя,местят се на Вулкан... и се отказват от емоциите. Yum

# 505
  • България
И аз не съм фен на елфите, но държа да ги гледам в обичайния за моето поколение вид.
Изгледах трейлъра към сериала.
Ясно е, че за следващите поколения елфите ще са черни, орките ще са бели, но аз поставих с кеф оценка 1 от 10.
Сега като протест ще си нанеса избелващата маска и ще си пусна поредното фентъзи, което следя.

# 506
  • addicted
Изгледахме Пръстените на силата и .. зАрежи политкоректността, това нещо е толкова скучно, че е нереално чак..
Убедила съм се, че колкото и пари да се хвърлят в една продукция, ако не се прави от хора, които умеят да разказват увлекателно - няма шанс.
Красиво е, да. Пипнато откъм декори, анимация, костюми. При джуджетата имаше приятен хумор. И това е.

Повечето актьори намирам за скучни, нехаризматични. В началото обвинявах това, че не са взели по-популярни и харесвани лица, след това се появиха чернокожият елф и приятелката му. Него дълбоко не го харесвам, но тя ми е доста симпатична, само че съм я гледала в продукции много различни от това и ми влияе, носи ми различен дух и убива атмосферата. Та и с познатите лица трябва да се внимава, но приемам, че това е мое лично усещане.

Музиката - другото нещо, което много ме подразни. В по-епичните моменти ми се стори стерилна и без характер. Това, че не спира изобщо, ме натоварва, кара ме да се чувствам като в компютърна игра, келтските мотиви, също като актрисата, която споменах горе, ме карат да си представям съвсем различни светове - не Властелина.
Изненадах се, като видях кой е композитора, Bear McCreary е автор на някои от любимите ми саундраци (Outlander, The walking dead, Black sails) и всички са уникални и в тон със света.

И последно - възмутена съм от представянето на хобитите - да си имаме уважението, хобитите не са мърлячи.
Не съм наясно с по-ранните истории, тези може би не са хобити, а някаква подобна раса.

Аз обичам много филмите на Питър Джаксън и се чудя дали проблемът не е в това, че винаги ще сравняваме сериала с тях. Но тук за мен няма магия, интересна история и обичливи персонажи, към които се привързваш.

# 507
Liu Ying,o аз се пошегувах(явно не успешно),че не харесвам елфите.Всичко харесвам във Властелина.
Обаче ако споделят магията за косата ще съм благодарна. Smile

# 508
Имах една съученичка в гимназията, която изглеждаше като новата Галадриел. Същата физиономия, същата коса (непрекъснато я носеше пусната и несресана). Беше от Русия и почти не говореше български. Не беше от харесваните момичета.

Елфите би трябвало да са изключително красиви, или ако не красиви - то изключително харизматични. От това, което видях в ревютата и трейлъра, не са нито едното, нито другото.

# 509
Леголас беше изключително красив.После когато видях Орландо Блум без макиажа ....Ъъъъ...  Не разбирам за какво говориш,но това не е Леголас. Innocent

Ама според мен новите елфи въобще не са ми красиви.По трейлърът и снимки съдя,може да е друго когато гледаш епизод.
Да бяха наели китайци.С подходящо облекло,грим и перуки изглеждат много елфически.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт