Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Така е, но Орландо е симпатяга и в Пиратите, докато тези новите са грозновати и с грим, и без. Този, дето играе Елронд изглежда много зле (извинявам се задочно на актьора, но той сигурно се е виждал в огледалото). Тъмнокожият май е най-симпатичен.

Джоузеф Модули е добре изглеждащ мъж, той какъв е в сериала? Или още не се е появил?

# 511
  • Пловдив
Също изгледах първите два епизода на Властелина.Вероятно всички сме големи фенове на самия филм, аз например съм сред болните на тема творчество на Толкин.Абстрахирайки се от всичко искам да кажа, че първия епизод макар и посредствен става за приковаване на вниманието.Хора разберете, няма как да гледаме пак Властелина на пръстените.Дори и самия Питър Джаксън не можа да го повтори с Хобита.Там, казаха, ами това била детска книжка, ала-бала.Просто не става.За да се получи епос като филма, трябва късметлийско съвпадение на актьорски каст, гениален режисьор, оператори, монтажисти и т.н които просто да заработят като смазана машина.Сега освен че няма как да се повтори късмета, всички модерни забежки, политкоректности и т.н. ще ни предложат един приличен сериал, който ще запълва графика ни от сериали за гледане и това е.
При Домът на Дракона, някак си се получава първоначалния успех незнам как, но е рано да се каже как ще продължи.Не забравяйте че това е предисторията на отново ТВ продукция, а тук е сериал предистория на филм кино-събитие.

# 512
  • Русе
И аз съм от влюбените във Властелина и книгите и филма.  Бях готова за по-слаб филм, дори се готвех да претлътна свръхтолерантост и черни елфи. Обаче толкова безлични актьори и толкова отблъскващи елфи ,колкото и да се насилвах не можах да преглътна. Сякаш са ги наемали по програма за заетост. Не става въпрос за красота само, а за липса на каквато и да е било изразителност. Не съм сигурна че ще го изгледам, колкото и да обичам историите

# 513
Не е нужно да се повтаря - има си сюжети, Толкин е писал и други книги от същата вселена. Ако пък не стават за филмиране, има и други фентъзита.
Да се използва само името му, за да се спечелят зрители, е долно.

П.п. Хобитът е не повече от 300 страници. Първият филм беше ок, но в продълженията имаше безумни измишльотини, които бяха скучни и досадни за гледане. Бездарно измислени сюжетни линии - биха могли да са генерирани от изкуствен интелект, сценаристите не са се напъвали много, за да ги съчинят.

# 514
Хобитът щеше да е преличен ако не го бяха разтеглили до трилогия,а се бяха задоволили само с един филм.

Ясно е,че тук името е ключово.Едно е да прочетеш Властелинът на пръстените и съвсем друго Силмарикакво?

Обаче пък е забавно да се коментира Smiley

# 515
Малко ще сменя темата - до сега май не сме коментирали римейка на Quantum Leap. Може да гледам един-два епизода, да видя дали ще ми хареса. Не помня оригинала, въпреки че вероятно съм гледала серии. Дийн Стокуел (да почива в мир) за мен е преди всичко Кавил от БЗГ.
Ето тийзъри:

И обяснение:

# 516
  • Berlin
Rings of Power Силмарилион ли е?😳 Аз мислех, че е тотално някакво ново нещо, измислено на база Властелина или нещо подобно. Сега по-интересно ми стана да го гледам. Не, че съм чела книгата, но поне е по Толкин, нали така?

# 517
Не е, напълно измислена история е.
Нямат право да филмират Силмарилион, мисля.

# 518
  • addicted
😂😂 Манол Глишев е разкостил Пръстените подобаващо.

https://www.ploshtadslaveikov.com/yazak-za-miliardnata-investitsiya/

# 519
😂😂 Манол Глишев е разкостил Пръстените подобаващо.

https://www.ploshtadslaveikov.com/yazak-za-miliardnata-investitsiya/
Много вярно, без грам преувеличение.
Но аз съм темерут и ще го изгледам докрай.

# 520
Честно казано, мислех, че на този сайт пишат хора, които си падат по западната про-либерална пропаганда, изненадана съм.

# 521
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Пълно, тотално разочарование са тези два епизода.
Все пак, надеждата умира последна и се надявам
на някакво чудо и просто това да е лош старт.
Иначе, ако трябва да обобщя от изгледаното досега -
това не е Властелина на пръстените, това не е Толкин!
Това е някаква свободна интерпретация на безсилни и посредствени
хорица, целящи да си прокарат определени ценности!
Това е гавра и извращение с Толкиновото творчество и пълна подигравка с феновете.
Триенето на мнения и войната, която изглежда искат да поведат срещу
феновете няма да ги доведе до нищо добро. Изгледах/изчетох тези два дена
бая рецензии и с изключение на определени инфлуенсъри и хора любезно поканени от Амазон
да гледат/напишат след това ревю-та, всичи останали ги сриват.
Хубавото на цялото това упражнение е, че хората още повече заобичват и ценят
трилогията на Питър Джаксън, виж тя си е Толкин и Властелина.

# 522
Изгледах двата епизода от чисто любопитства и поне да зная за какво мрънкам.
Красив и скучен. Единствената връзка с  Толкин са имената на героите и географските места.
Ако не беше под флага на Властелина и зрителя нямаше очаквания,ако беше просто нов фентъзи сериал щеше да е съвсем различно.
Кой и какво е този който падна в селото на хобитите?
Освен това момичето хобит са я избрали и я дават толкова от близо,защото напомня на Фродо.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 12:13 от Tuon

# 523
В ревютата твърдят, че е
Скрит текст:
Гандалф.
Но било изненада.

# 524
Не съм чела още ревюта,но и аз така си помислих в първия момент,но после си казах,че няма начин да го направят извънземно.Нали?Ако той е дошъл от звездите,тогава и другия може да е дошъл от там и това в крайна сметка е някаква галактическа битка. Rolling Eyes Sad Persevere

Общи условия

Активация на акаунт