Пазаруване от Amazon - тема №100

• 83 320
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
колетите съдържат точно глупави неща, купувани в повечето случаи от техните магазини от типа на "1 левче", но това е нейното чувство за хумор. Обяснявам това, защото тук, в темата, получих отговор, че за стоки до 150 евро мито не се дължи, а тя надали и 30 паунда да харчи.
Това, че на вас ви изглеждат "за 1 левче" не значи че там струват толкова. Освен това в таксите броят и цената на пощенските разходи, която може да е доста голяма. А и мито и ДДС са различни неща с различен минимум. Не вярвам пощите да са си измислили сумата. Описва се от подателя, а и самите пощи си имат справочници, за да не се менти наедро, и така се е събрало плащането.

# 286
  • София
Разнищили сте всичко, относно плащането. Аз само да вметна, следващият път дъщерята да използва някой от превозвачите. Габиели превозват лични пратки, а стока закупена от търговец може да се изпрати на адрес на някой от другите превозвачи. Така ще се дължи само такса за транспорта. Поне все още е така.

# 287
Благодаря на всички за отговорите. Не казвам, че пощите са си измислили някаква сума, имало е някакъв етикет на кашончето, той е искал да го снима, за да ми го покаже, но не са му разрешили. Освен това са казали ДДС, не са споменали мито. Нямам представа дали дъщеря му е попълвала нещо като митническа декларация или друг документ, за да има кодове, количества, цени, фискални бонове. Как може да се оцени например сгъваща се платнена торбичка за пазар /вече имам 2/, някакво телче за поставяне в ел.каната против варовик, тапа за шампанско, разделител за книги .... все неща купувани от такива магазинчета по думите на баща й и надали тя си пази касовите бележки, за да ги използва за доказателство.  За обявена стойност, може и да е така, преди години и тук обявявахме стойност, може и  там да има  изисквания за това. Ако са включени транспортни разходи, нали тя ги плаща, защо ние тук трябва да плащаме ДДС върху тях, това не ми звучи логично.

Ще кажа на мъжа ми тази информация, сигурно ще се разходя до пощата да разбера за какво става въпрос, а и как стои въпросът с връщането и плащането, защото знам, че цените на нашите пощи са доста високи и връщането може да излезе доста скъпо, може и да е повече от това ДДС. Освен това, нужни или ненужни неща, мисля че ще изглежда обидно от негова страна да не плати 20 паунда, след като такива са правилата и да си вземе колета. 43 лв. не са чак толкова много, но не са и малко, поне да бях сигурна, че му е изпратила 2-3 хубави книги, изобщо нямаше да се занимавам с "проучвания".

Още един път благодаря и весела и успешна Нова Годна!

# 288
  • София
Аз пък не разбирам - колко да са много 43 лв., че отказахте пратката и върнахте към дъщерята?!
Дори и да са глупости(според вас), някой си е направил труда да ги изпрати в знак на уважение, обич или каквото и да било, а вие просто сложихте насреща машинка за пресмятане на ползите от подаръка.

# 289
Ако не сте ползвали, вижте дали ви е активна тази промоция топ-ъп Пише, че е активна 16 ноември 2020 г. - 31 януари 2022 г.

Unfortunately, you don't qualify for this promotion
Следете за този надпис,да нямате напразни очаквания.

# 290
Поръчах от френския амазон количка за малкото дете (тип лятна) на 1 януари, състояние like new 75€, (намалена от 117€. Дойде до дома ми, вчера 7 януари
Чисто нова, само кашонът беше накъсан и после лепен. Много съм доволна.
Надявам се да пуснат скоро намаления, защото ще дебна да купувам още 2 прахосм. Робот и кошара за игра.

Ако някой е купувал портфейл, дамски, с повече отделения за карти, моля, да даде линк. Харесах няколко в .de но са по 80€. Сякаш до 50€ ми се иска да дам, че нещо много харчове напоследък Grinning

# 291
Аз пък не разбирам - колко да са много 43 лв., че отказахте пратката и върнахте към дъщерята?!
Дори и да са глупости(според вас), някой си е направил труда да ги изпрати в знак на уважение, обич или каквото и да било, а вие просто сложихте насреща машинка за пресмятане на ползите от подаръка.
Избягвам да коментирам офтопик, но в случая не мога да премълча - хем не четете с разбиране, хем бързате да осъдите потребителката. Тя точно това казва, че 43 лв не са нито много, нито малко, и би било обидно да върне колета, особено ако дъщерята подател трябва да плаща допълнително транспортни разходи. Затова иска да си изясни ситуацията. За някои 43 лв може да са много, например български пенсионери или безработни, субективно е.

В крайна сметка, казусът ми се вижда полезен, макар и не по темата. Не знаех, че и за подаръци се плащат мита.

# 292
  • Бургас
Аз също получих вчера пратка от френския Амазон. В крайна сметка поръчах тази прахосмукачка АЕГ в
Много добро  състояние за 101 евро https://www.amazon.fr/gp/aw/d/B0748MM3ZM/ref=ox_sc_act_image_1?s … TWLQO9T&psc=1
Пристигна чисто нова, с всички лепенки, найлончета и тн. Дори кашона е напълно здрав, без забележки, само е бил отварян.
Сега се зарежда и ще я пробвам. 🙂 Тъкмо навреме ми дойде, че стария Вакс ще ми трябва да чистя апартамент след ремонтни дейности и после го пращам на село, ако оцелее.

Върнах и слушалките до Англия - 14.60 лв ми излязоха с препоръка и проследяване. От пощата казаха, че за десетина дни ще са там. Доволна съм, от цената най-вече, че се притеснявах как и колко ще ми струва връщането.

# 293
Аз върнах моята играчка с Габиели. 35 лева е цената и за около 20 работни дни ще е там. С Доставки Англия е 32,50, но трябва аз да си заявя куриер след като пристигне в офиса им в Англия, а Габиели правят и това.

# 294
Поръчах слушалки, малко набързо, прочетох по-задълбочено ревютата и се отказах от тях , но вече не мога да канцелирам поръчката, изпратени са с DHL на адреса на Габиели в Германия. Дали мога да ги откажа на този етап?

# 295
Поръчах слушалки, малко набързо, прочетох по-задълбочено ревютата и се отказах от тях , но вече не мога да канцелирам поръчката, изпратени са с DHL на адреса на Габиели в Германия. Дали мога да ги откажа на този етап?
Попитай в чата. Според мен е практически невъзможно Габиели да ги откажат в момента на получаване. Вариант е да ги върнеш с техен курс. Или да ги продадеш тук.
Не винаги ревютата са много обективни,може пък да са хубави.

# 296
Защо Габиели да не могат да откажат пратката? Нека им каже проследяващия номер и би трябвало да могат да я откажат при пристигането на куриера на техния адрес.

# 297
Предполагам,че не е само нейната пратка,която получават в даден момент на адреса и ще им е трудно да ровят във всичките,за да върнат конкретна.
Но това е само мое предположение,най-добре да се питат превозвачите,за достоверна информация.

# 298
Ако подаракът има обявена стойност, пак се плаща ДДС. Имах същия казус преди няколко години. За кутия бонбони трябваше да платя двайсе и няколко лева. Ми мерси ти бонбоните. Оставихме ги така, предполагам са ги върнали на подателя.

# 299
Amazon ми писаха, че ще спрат доставката, но ако все пак куриера направи опит за доставка, да откажа. Ще се свържа и с Габиели, но и аз мисля че няма да могат да филтрират точно моята пратка.

Общи условия

Активация на акаунт