Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, приемали ли сте случайно антибиотик Аугментин докато си поставяте инжекции Фраксипарин? На мен ми изписаха антибиотика заради стафилококова инфекция в микробиологията, като лекарят е наясно, че поставям и инжекции, но все пак се чудя дали някоя от вас е била в тази ситуация и имало ли е проблем?

# 391
Момичета, приемали ли сте случайно антибиотик Аугментин докато си поставяте инжекции Фраксипарин? На мен ми изписаха антибиотика заради стафилококова инфекция в микробиологията, като лекарят е наясно, че поставям и инжекции, но все пак се чудя дали някоя от вас е била в тази ситуация и имало ли е проблем?

Аз съм на клексан, аспирин и натаспин и се наложи да пия аугментин към 4 месец, не съм имала проблем!

# 392
Да, аз съм го приемала. След 12 г.с няма опасност за бебето, а за инжекциите изобщо не съм се сетила дали има връзка Astonished на мен заради бактерия ми беше изписан и така се бях ошашкала за бебето, че наистина въобще не съм питала дали има противопоказания във връзка с фраксипарин. Тогава дозата ми беше 0.3 не е имало проблем, даже питах докторката опасно ли е за бебето, тя каза че няма да изпишат нещо, което е опасно, предполагам и за връзката с инжекциите важи 😉 Приемай го спокойно и стискам палци да излекуваш инфекцията, на мен този антибиотик ми помогна за бактерията. После разбрах от приятелки, че са им го изписвали докато кърмят - не минава през плацентата и през кърмата, така че споко Flowers Four Leaf Clover
П.С. и аз бях и на инжекции и на аспирин

# 393
Здравейте, и аз съм с тромбофилия в 12г.с съм и вчера лякарят ми разреди клексана през ден. Слагам 0.4 и бах на БХС, а изследванията за коагулация са преди седмица. Той е твърдо убеден, че е ок да минем през ден, но аз съм озадачена, защото съм чувала какво ли не. И се чудех дали да не обсъдим минаването на 0,2, но всеки ден. Има ли е някой подобен казус?

# 394
  • София

Аз съм на клексан, аспирин и натаспин и се наложи да пия аугментин към 4 месец, не съм имала проблем!
Няма абсолютно никакъв проблем да се пият/бият с антибиотик.
Пила съм на няколко пъти през бременността + две венозни вливания на Уназин имам (което е като Аугментин).

# 395
Здравейте,някой почнал ли е клексана месец преди опит за бременност?и да има + текст от такава терапия?

# 396
А защо месец преди бременност? Поради каква причина?

# 397
  • Замък сред облаците
Един месец преди опит за бременност?!  Тоест един месец преди овулационния прозорец? Освен ако текущо лечение не го налага (ковид, тромбоза, операция или друго) то това би довело до излишно разреждане на кръвта. При вродените тромбофилии отключването им става след забременяване или при прием на сгъстяващи кръвта лекарства (като прогестероновите препарати при инвитро), тогава НМХ и/или други лекарства и добавки се изписват според мутациите, при вродената тромбофилия по-скоро препоръчват използването на аспирин след овулация, но и там назначението става от лекар.

# 398
Момичета, някоя от вас да е пила аспирин до раждането? Предстои ми по всяка вероятност секцио в 36 г.с. заради предполагаема холестаза и АГ ми каза да не го спирам. Следващият ми преглед е в 35+5 г.с. и се притеснявам няма ли да е късно? От Паскалева знам, че се спира 5 дни преди секцио и съм малко объркана сега ..

# 399
  • Замък сред облаците
Задължително консултация с израждащия лекар И с хематолог, дори и анестезиолога, ако има възможност. Аз  знам не за 5 дни, а месец по-рано...

# 400
Задължително консултация с израждащия лекар И с хематолог, дори и анестезиолога, ако има възможност. Аз  знам не за 5 дни, а месец по-рано...

Това и направих, но АГ, който ще ме изражда каза да не го спирам, а хематолога - 5 дни предварително.

# 401
  • Замък сред облаците
Щом са преценили така, значи има необходимост. Бих се съобразила с препоръката на хематолога, в крайна сметка срещу аспирина антидот няма, а той самият е със 72-часово остатъчно действие.

# 402
Аз го спирам повече от месец преди секцио. Според мен поне седмица преди това е задължително, не знам ама от НМХ не ме е толкова страх, колкото от аспирина.

# 403
Аз го спирам повече от месец преди секцио. Според мен поне седмица преди това е задължително, не знам ама от НМХ не ме е толкова страх, колкото от аспирина.

Мен също, затова и съм объркана на какъв принцип се спират. Ти, мисля, също беше при Вецев?

# 404
  • Замък сред облаците
Момичета, тук не всяка от нас е с еднакви показатели на мутации или придобити състояния. Не се сравнявайте на база какво казал един лекар на една, а друго на друга. Ако търсите по-пълноценна информация за конкретния въпрос, опишете индивидуалния си случай, за да може някой друг в сходна ситуация да откликне, иначе е стреляне на сляпо и сравнявате различни показания!

Общи условия

Активация на акаунт