Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 675
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Като за начало утре си изследвай ТСХ.

# 526
За Щерев съм чувала лоши неща, но то на всякъде има недоволни, аз бих ти препоръчала Надежда, д-р Павлова ( тя е завеждащ отделението на патологична бременност) и Патрикова за фетална морфология ( 15 години е работила в Германия, има доста специализации от там)

Аз имах в началото сърцебиене преди да го почна. Но ако ви е било високо тсх-то, би трябвало да го пиете през цялата бременност за да се контролира и да е в нормата при бременни.
[/quote.

Мисля че трябва да се преместия но си нямам идея къде в такъв важен момент чакан 4 години незнам какво да направя тази ми знае всичко  какво мислите за клиника щерев дали да пробвам

# 527
  • Sofia
Някой приема ли еутирокс с фраксипарина аз го бях спряла но от няколко дни усещам сърцебиене може би трябва пак да го почна но не знам дали могат заедно притеснено мие акушерката мие голяма работа не ми двига два дни да  бях попитала нея 😑
Цяла бременност бях на Еутирокс и към 12-13 г.с. включихме и фраксипарин. Няма проблем да се приемат заедно.

# 528
Здравей те, момичета!
Имам питане:
 Фраксипарин 0.4 на клексан 0.6 ли отговаря?
Правя алергия от фраксипарин 0.4 😒
Благодаря!

# 529
  • Sofia
Фраксипарин 0,4 = Клексан 0,4

# 530

Благодаря много! Мислех, че като клексан 0.4 отговаря на фраксипарин 0.3 то фраксипарин 0.4 е клексан 0.6

# 531
  • Sofia
Клексан 0,4 не отговаря на Фраксипарин 0,3. Просто няма клексан 0,3 (поне не в България).
Аз бях за терапия 0,3. Със светла кожа съм и светли очи. Паскалева ми каза, че ще направя алергия от Фраксипарина, но нямах избор. Бих си Фраксипарин 0,3, защото няма клексан 0,3. А в началото на бременността не бях за 0,4, за да заменя Фраксипарина с клексан.

Просто и двете дози (0,3 и 0,4) са профилактични и разликата им не е голяма, затова понякога ги заменят.

# 532

Благодаря много! Мислех, че като клексан 0.4 отговаря на фраксипарин 0.3 то фраксипарин 0.4 е клексан 0.6
клексан 0,4 не отговаря на фраксипарин 0,3 . просто са искали да ви изпишат най-ниската доза, а клексан 0,3 няма. разликата между двете дози е малка

# 533
  • Замък сред облаците
Не отговаря фракси 0.3 на клексан 0.4, просто разликата в дозите е незначителна, а двете са профилактичен размер. Отделно че клексан 0.3 няма. Вече 0.6 доза от което и да е от двете лекарства е терапевтична доза и разликата е сериозна като влияние върху кръвосъсирването.

# 534
Благодаря много за информацията!

# 535
Здравейте, момичета. В 7 г.с. съм и днес пуснах за пръв път коагулация за проверка на терапията, която ми е инжекции 300мг през вечер и аспирин 75мг през вечер. Резултатите малко ме притесниха, тъй като от д-р Сигридов разбрах, че очакваме по-скоро да ми спира инжекциите в ранна седмица, а то май се оказва точно обратното или не тълкувам правилно нещата?
Protrombin time (INR)
Prothrombin time (INR)    1.02   (INR   0.8   1.2)   
Prothrombin time sec    11.7   (sec   10   14)   
APTT
APTT    23.9   (sec   22.1   28.1)   
APTT Ratio    1.0   (Index   0.90   1.15)   
Fibrinogen    2.6   (g/l   2   4)   
D-dimer- quantitative    0.22   (µg/ml   0   0.5)

Много ще съм благодарна някой да ме насочи, за да знам какво да очаквам докато чакам отговор на лекаря...Най-малкото да знам дали да се зареждам с още инжекции...

# 536
Здравейте мамчета днес бях на преглед заради сърцебиене др юнакова ми назначи и акард с фраксипарина някой ползвали ги и двата заедно четох не много приятни неща за това лекарство че  някой прокървявало от него 😒😒

# 537
  • Sofia
Здравейте мамчета днес бях на преглед заради сърцебиене др юнакова ми назначи и акард с фраксипарина някой ползвали ги и двата заедно четох не много приятни неща за това лекарство че  някой прокървявало от него 😒😒
Да, приемала съм ги едновременно. До 35 г.с. бях на Фраксипарин + Акард. Не съм прокървявала. Е, освен венците по време на миене на зъбите. Като спрях Акарда и кървенето от венците спря.

# 538
страшно много жени пият аспирин/акард и бият фраксипарин или клексан. Аспиринът се спира според състоянието обикновено 34та,36та седмица, понякога се пие докрая. има съдоразширяващо действие - добре е за кръвотока и профилактира прееклампсия, щом е изписан - пийте го.

# 539
Момичета, още нещо, ако някой може да се включи с малко помощ. Освен малко по-ниското артт имам и много нисък резултат от АСПИ тест (32) в Токуда пак, който съвсем ме обърква. Значи ли това, че аспирина ми е много, а инжекциите са ми малко Smiley Искам да имам някаква представа за нещата, а от четене на коментари тук не успях да намеря достатъчно информация, особено за аспи теста... Да не говорим, че горе пише референтни от 70 до 122, а по надолу има други граници (5-20)...:

ASPI test 32 70 122 L
Results comment
Терапевтични граници:
ADP test - 21 -47 U
ASPI test - 5 - 20 U

Общи условия

Активация на акаунт