Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 652
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
все още никой не се е обадил за фраксипарина от 0,6 Simple Smile а едно време как го издирвахме 😁 май ще го оставя на АГ като ида

# 556
Благодаря много за информацията, която споделихте!
Ще пробвам да си намеря от Турция,  но се чудя там предлагат ли клексан?

# 557
Да, но се казва Оксапар или Енокс Simple Smile

# 558
На мен също Енокс ми се отразява най-добре от турските вариант. Но да питам друго - в Сърбия как е положението? Продава ли се Клексан/Фракси? Признават ли наши рецепти, каква е цената, намира ли е?

# 559
Здравейте!

Имам рискови мутации и след два мисед аборта пак съм бременна. Репродуктивния ми доктор е в София, а аз съм от Варна. По телефона ми казах да си слагам циклогест по 1х1 вечер клексан/ фраксипарин 1х1 вечер от 0,40. Слагам клексан, вчера ми беше втората инжекция, не съм ходила още на лекар само ми следи този при София ЧХГ, което върви добре. Обаче, снощи не съм спала от изтръпвания, първо се събудих от изтръпнали и обездвижени ръце, после беше крака ми изтръпнал поддут, трябваше да седя в седнало положение около 10мин преди да мога да стана, понеже не го чувствах. Преди ползването на лекарствата нямах никакви такива проблеми, някой случвало ли му се е? Пуснала съм си вс антикуагулантни изследвания, които си бяха в норма, но доктора каза да слагам клексана всяка вечер, не знам да не би да ми е голяма дозата, но как пък изтръпвам от разреждащи кръвта лекарство… не знам какво да си мисля… писах му, звънях му но той обикновено отг само вечер

# 560
  • Замък сред облаците
Аз изтръпвах с първата бременност когато не бях на инжекции, предполагам от сгъстената кръв - тежаха ми крайниците много също.
Изследванията не са меродавни преди да са минали поне 7 последователни инжекции. Изследвайте другата седмица коагулацията.

# 561
Аз изтръпвах с първата бременност когато не бях на инжекции, предполагам от сгъстената кръв - тежаха ми крайниците много също.
Изследванията не са меродавни преди да са минали поне 7 последователни инжекции. Изследвайте другата седмица коагулацията.

Благодаря за бързото споделено мнение! Обаче при мен е странното, че получавам това изтръпване след инжекциите, или поне след тази вчера, която реално ми беше втората. Не знам на какво да го отдам Sad и малко си ме хвана страх, да не стане някоя беля.

# 562
  • Замък сред облаците
Може да е съвпадение. Ако е реакция, проявленията са по-различни Simple Smile
Иначе изтръпванията може да са и от дефицити на витамини и минерали - б12, магнезий. Б12 може да се изследва и ско е нисък да се приема още в 1 триместър, магнезий най-рано от втори триместър, заради забавянвто на пулса на плода което може да причини.

# 563
Здравейте,мамита
Днес ми поставиха диагноза тромбофлебит и съм ужасно притеснена бременна съм в 10г.с
Утре влизам в болница за лечение с фраксипарин
Споделете мнения до колко да се притеснявам за бебчо най-вече а и за мен☹️☹️☹️

# 564
Здравейте, искам да попитам Фраксипарин част ли е от стандартния протокол при лечение на ковид при бременни? Питам, защото съм с ковид в 8ми месец и въпреки, че изследванията ми за фибриноген, ддимер и аптт са в норма, са ми назначени 10 инжекции. Това превантивно на всички ли го изписват?

# 565
  • Замък сред облаците
Зависи от ситуацията и от мнението на лекаря, но е добре че са ви го изписали. Аз изкарах ковид в 40гс (родих в 41-ва) и тъй като и по принцип бях на инжекции цяла бременност, нямаше отражения върху плацентата, но на друга дама от групата ни която го кара в 5 месец не изписаха нито фракси, нито аспирин и направи инфаркт на плацентата, заради което загуби бременността. Затова по-добре че са ви изписали превантивно инжекции.

# 566
Притеснява ме, че кръвосъсирването ми е добре, а и съм в 8ми месец. Преди 2г. Ми правиха конизация и започнах да кървя ужасно, едвам спряха кръвотечението и когато започна да раждам да не направя мн големи кръвоизливи.

# 567
  • Замък сред облаците
Ролята на фраксипарина е да разбива агрегирани тромбоцити (тромби). Не действа като аспирина да не позволява слепването им и да разрежда кръвта по този начин, пречейки на коагулацията. И за разлика от аспирина, фракси и клексан имат съответните антидоти, активното им действие е само 12 часа +12 часа остатъчно (аспиринът е със 72 часа и натрупване). Освен това изписваните дози фракси 0.3 и 0.4 са профилактични и не крият риск от кръвоизливи. За справка, жените раждат успешно и без кръвоизливи и скоро след поставяне на инжекции.
Препоръчвам да не рискувате с тромбоза понеже е по-страшноят вариант.
Отделно следете тромбоцитите на кръвната картина.

# 568
Момичета, искам да ви попитам какво мислите. Бременна съм в 8 седмица, миналата седмица получих зацапване и спрях Фраксито по предписание на лекарката, сега пак ми каза да го бия от два дни. Днес сутринта имам отново зацапване…

# 569
  • Замък сред облаците
Пуснете си изследвания за коагулация и коментирайте с АГ прием на прогестерон паралелно с фраксито.

Общи условия

Активация на акаунт