Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 612
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета  според вас добре ли са иследванията 19 г с съм .
Благодаря:)

# 691
  • Замък сред облаците
Има друга тема където се коментират изследванията; https://m.bg-mamma.com/?topic=1495247

# 692
Здравейте ....клексан 0.4и фраксипарин 0.4еднакво количество ли са .Защото ми се вижда че клексан е повече или просто е от инжекцията защото е по тясна и дълга

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 16:44 от Jaklin82

# 693
  • Sofia
....клексан 0.4и фраксипарин 0.4еднакво количество ли са .
0,4 ml са 0,4 милилитра независимо какво.

# 694
  • Замък сред облаците
Еднакво количество, различни спринцовки. То фракси го има също с 2 вида спринцовки - с или без предпазител,, в интернет има снимки.

# 695
Здравейте! В 29 седмица съм до сега бях всеки ден на фраксипарин 0,4, но понеже не намирам и навсякъде ми казват че поне до Нова година няма да зареждат, АГ ми каза да сменя с клексан да не се мъча повече с този фраксипарин.
Чувала съм, че стават по-малко алергични реакции, но като свикна с едно лекарство всяка промяна ме притеснява. Та дали щом от фракси съм нямала реакции (освен лекия сърбеж около мястото), възможно ли е от клексан да се появят някой от по - острите?

# 696
  • Замък сред облаците
Пробвай и ще разбереш. Няма как да гадаем как ще реагира тялото ти.  Като цяло алергиите към клексан са по-малко, но пък има хора алергични към него, а към фракси не.
А че към фракси си нямала реакция се лъжеш - сърбеж не трябва да има. Сигурно клексан ще ти повлияе по-добре.

# 697
  • Sofia
А че към фракси си нямала реакция се лъжеш - сърбеж не трябва да има. Сигурно клексан ще ти повлияе по-добре.
Спрях инжекциите месец след раждането и заради завишен д-димер хематоложката ги върна за около месец, когато бебето беше на 3 месеца. Сега малката е на 7 месеца и половина, а не мен все още ми се появяват плюски, червенини и сърбежи на местата, където поставяхме инжекциите. Дори при леко търкане от панталона почервенява и се започва със сърбежите. Какво е това чудо... Аз си мислех, че до месец след спирането на инжекциите ще спрат и сърбежите, а то...

ПП: поставях и фракси и клексан - все същото

# 698
  • Замък сред облаците
Да, Брин , както казах докато не пробва човек няма да разбере, някои реагират на двете, други само на едно, трети на нищо.

Ти как си, свали ли д-димер или? Виж пкк дали еизинофилите са високи, принципно може и някаква хистаминова реакция да си отключила…

# 699
  • Sofia
На фона на терапията смъкнах д-димера, но пак не е в референтни граници. Паскалева ми смени инжекциите с Акард 75, а аз на своя глава го смених с Натаспин.

Пих антихистамини заради друго. Сега като че ли сърбежите намаляха значително, но пак от време на време се появяват. Щом имам сърбежи, е ясно, че и еозинофилите са завишени. Изследвах ги по време на бременността и бяха завишени. Сега не съм ги пускала, защото нещата все пак отшумяват макар и мнооого бавно.

# 700
Момичета, дайте акъл, моля ви! Знам, че може би ми звучи странно въпросът, четейки при вас как се случват нещата, но такава е реалността при мен: на НМХ от 0.4 съм. Ползвам, каквото намеря. За 20 гестационни седмици съм ползвама фраксипарин, клексан, оксапар, енокс. Последните две ми свършиха, така че ги игнорирам. Не правя алергии (сърбеж, бучки) от нито един от медикаментите, но ползвам ли клексан, коремът ми става син, а после и всички цветове на дъгата, от хематоми. С фраксипарина нямам този проблем. Къде бъркам? Възможно ли е да е нещо от формата на спринцовката, буталото и тн.? Знам, че клексана е по-пречистен, но отсега изпадам в ужас, че фракси няма по аптеките и ще скоро коремът ми отново ще е синьо лилав.

# 701
  • Замък сред облаците
Честно казано, за мен иглата на клексан е по-тъпа и дебела от фраксито и затова става така - по-лесно закачах капиляри като че ли. С оксапар и фракси нямах такива проблеми.

# 702
АА, интересното е, че аз избрах Клексан точно, защото тук се коментираше, че на фракси иглите били по-гадни Joy даже някой ги беше сравнил с тези на декапептила, които според мен бяха буквално кръгли Persevere Не знам от къде идва това разминаване в мненията No Mouth

# 703
  • Замък сред облаците
Ами и аз винаги съм чела че клексана бил с по-остри игли, ама личният ми опит беше друг. То и като цяло няма да се учудя пандемията да се е отразила на производството на игли (шушукаше се за шортидж), така както масово има дефицит на стомана за производство по целия свят.
И вече идва и личния фактор - една с една няма еднаква кожа.

# 704
  • София
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук, ако не е моля да ме извините.
Имам разни ниско рискови мутации (така ми казаха)

До сега бях на фракси 0.3 или на клексан 0.4 (последно турския оксапар, от който съм супер доволна) обаче прокървих в 4+6 г.с. и ми го спряха.
Проблема е че се притеснявам за кръвотока без фраксито,  дали при тези мутации, които имам има увеличен шанс за аборт предвид влошен кръвоток?
Друго нещо, има ли между вас дами със същите мутации и предписани хапчета, а не инжекции?

Общи условия

Активация на акаунт