Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 609
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Успях да се свържа със swixx biopharma - https://www.swixxbiopharma.com/contact.htm. Ще снабдят диструбуторите с клексан около 11-12 януари, и към аптеките сигурно след 1-2 дена ще започнат доставките.
В момента диструбуторът им Фармнет няма никакви бройки на склад.
Моето разбиране е, че единственият начин да се намери нещо преди 11-12 януари е някоя последна бройка в аптеките, изостанала от последната доставка преди празниците.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 11:08 от elle.july

# 76
Здравейте,

явно има забавяне в доставките - в една аптека Марешки ми казаха да питам след четвъртък, а от други аптеки разбрах от 15-то число.

Познати обаче успяха да ми намерят една кутия, т.е. тук таме има още и сега.

# 77
Здравейте момичета и аз се записвам в търсенето на клексан 0,4. За жалост към фракси получих алергия. Да уточня само че не съм бременна, а с ковид в не много лека форма Sad

# 78
Момичета, някой свърза ли се вече с представител за клексан?

Имам още за известно време и като ви чета, че sanofi се оттеглят от България, кой трябва да търсим  още не съм ровила да гледам.

# 79
Три коментара по-нагоре е писано по темата.

# 80
Здравейте , и аз търся фраксипарин или клексан 0,4 . За сега в цял Бургас не намирам... Ако има сигурна информация къде би имало съм готова да пътувам . ( Бременна съм в пети месец )

# 81
Здравейте момичета, някоя да има някаква нова информация за наличностите или доставките на клексан?
Аз се свързах с новия вносител, пратиха ми въпросник, който да попълня, но все още нямам отговор. По аптеките вече никъде няма и не знаят кога ще има (специално за Марешки, където преди винаги намирах, няма, звънях на всички аптеки в София Simple Smile и ходих, до които успях).
Аз от днес оставам без никакъв клексан... Не успявам да намеря по никакъв начин, форуми, групи и тн, остава само да се пробва за Турция и турския вариант.
За фраксипарина, казват че бил изтеглен за болниците, така че там може би е още по-малко вероятно да се появи скоро.

# 82
Здравейте момичета, някоя да има някаква нова информация за наличностите или доставките на клексан?
Аз се свързах с новия вносител, пратиха ми въпросник, който да попълня, но все още нямам отговор. По аптеките вече никъде няма и не знаят кога ще има (специално за Марешки, където преди винаги намирах, няма, звънях на всички аптеки в София Simple Smile и ходих, до които успях).
Аз от днес оставам без никакъв клексан... Не успявам да намеря по никакъв начин, форуми, групи и тн, остава само да се пробва за Турция и турския вариант.
За фраксипарина, казват че бил изтеглен за болниците, така че там може би е още по-малко вероятно да се появи скоро.
Най-добре започвайте да търсите от Турция. Мисля, че турския аналог се казва Аксепарин, но не съм 100% сигурна.

# 83
Защо най-добре да се търси от Турция и по земното кълбо наоколо?!  Имате информация за тук или?

Не е зле освен към фирмата и входиране на писма към министерството по здравеопазването.

# 84
Защо най-добре да се търси от Турция и по земното кълбо наоколо?!  Имате информация за тук или?

Не е зле освен към фирмата и входиране на писма към министерството по здравеопазването.
Никъде не се намира. Ако има някъде налично се пази за познати. Вчера баща ми отиде да вземе 3 бр ( инжекции!, не кутии) намерени с молене и връзки и аптекарката е изкара цяла кутия дала му е заветните 3бр и когато той попитал за другите, тя му казала няма други! А те са в ръцете и! Нямам думи! Обиколихме къде ли не,всеки вдига рамене и казва няма,няма и по складовете.

# 85
Почвайте /почваме с писма и телефони.
С молби по аптеки няма да стане.
Имам още малко в запас и до там.....
Днес ще звъня и пиша...

# 86
Аз от няколко дни планувам запитване към МЗ, но още не съм правила, че се замотах с аборта и други изследвания. Няма да е зле пак да им се посочи колко сме много, в нужда и че си ги плащаме. Подписка имаме за ЗКаса, да им я припомним.
Също за мен е много важно най-после да подсигурят на българския пазар прогестероновите инжекции, а не да пазаруваме от чужбина и все да сме притеснени... Стотици хиляди опити ин витро, и да няма един вносител на прогестерон и някаква подкрепа от държавата 😣

# 87
Къде мога да се подпиша на тази подписка?

# 88
  • Sofia
Току-що звънях в различни аптеки.
В едната ми казват, че очакват (не със сигурност разбира се) доставка в края на януари. После се обадих до аптека Субра, там ми казаха, че получили писмо от министерството на здравеопазването, че всички налични количества Фраксипарин ще се пренасочват към болничната мрежа ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ!
Аз съм в тих ужас. На този етап аз съм на фракси 0.3. И засега и хематоложката и АГ са на мнение, че не съм за 0.4 (според изследванията ми и кръвотока). Тоест не мога да мина на клексан. Марков ме предупреди, че ако си бия по-силна доза, вече има риск от отлепване на плацентата, а в по-късна бременност, това не е шега работа, защото има вече риск и за мен, не само за бебето.
Направо не знам в кой свят живеем. Не в Трети, май сме някъде в Четвъртия или в Петия. Нямам думи за безхаберието на МЗ!

# 89
Joy, ако не я публикува някой, ще се разровя довечера. През телефона не знам дали ще успея. Стиснете по едно палче поне да съм се изчистила, чакам пред кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт