Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 62 593
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Изпратих писмо и до 7/8
Скрит текст:

# 151
  • Sofia
Аз продължавам да звъня тъпо и упорито по аптеките. И сега ново 20!
Казвам им, че звъня, защото тяхната аптека е в списъка на аптеките, които би трябвало да имат заделено количество НМХ за бременни. Отговарят ми, че тази програма вече не съществувала! Да се обърна към МЗ. 🤔 Що за абсурд!

# 152
Казвам им, че звъня, защото тяхната аптека е в списъка на аптеките, които би трябвало да имат заделено количество НМХ за бременни. Отговарят ми, че тази програма вече не съществувала! Да се обърна към МЗ. 🤔 Що за абсурд!

За съжаление мисля, че е вярно. Миналата седмица звънях на Phoenix Pharma, за да питам все пак за Фракси. Отговорът беше, че нямат отношение към бременните, тъй като програмата била спряна преди няколко месеца и да се обърна към Министерството -.-.

# 153
  • Sofia
Ужас! Нямам думи. Буквално сме оставени на произвола на съдбата. Всяка да се оправя поединично. А тук говорим за бременни все пак. Дори и така не искат да подпомогнат по някакъв начин раждаемостта.

# 154
Няма ли начин да се подаде сигнал към някоя от по-големите телевизии? Обикновено те, като вдигнат шум по въпроса, чак тогава се сеща някой да се задейства. А пък те надушат ли проблем, който е събудил обществено недоволство и ще захапят кокала. Вярно, че вече имаше материал по въпроса, но беше по-скоро информативно.

# 155
Пишете под коментарите на страницата в фейсбук в Министерството, в инстаграма на иван и андрей, или нещо от сорта..към хората който биха помогнали по някакъв начин
Или директно към бтв

# 156
  • София
Rikke, и аз мисля да започвам да търся в Турция. До колкото знам там предлагат Oksapar и Axaparin които са алтернативи на Клексан. Ти си успяла да намериш точно фракси ли?

Като цяло съм поръчала оксипар 0.4, но хората още не са отишли до Турция и реално не знам нито дали/какво ще намерят, нито на каква цена Simple Smile

# 157
Момичета, може ли да ми погледнете изследванията. Пускам ги за първи път. Бременна съм в 7 седмица. Ще имам консултация с доктора чак след 2 седмици.
Инвитро съм. С мутация хетерозигот ПАИ 5Г/4Г
И хетерозигот при неусвояване на фолат и вит. Б
Пия само натаспин вечер. Слагам Циклогест и пия Дуфастон.
1 на седмица съм на инжекция Прогестерон депо 500мг.

# 158
А може ли така да редуваме ту Фраксипарин, ту Клексан?
Аз започнах с Фраксипарин, последните седмици бих Клексан, защото нямаше Фракси. Останах само с 3 инжекции и ще бия през ден-два, защото никъде не намираме. Аз пия и аспирин, защото имам висок риск за прееклампсия. Сега се замисляме с мъжа ми да търсим и ние в Турция Оксапар. Но после пък ако не успеем да купим, може ли пак да бия Клексан или Фракси? Въобще това редуване на всякакви инжекции проблем ли е?

# 159
Можете да ги заменяте.
Освен Оксапар продават в Турция и Енокс.
Вие казвате, че търсите Клексан в аптеката и те ви предлагат каквато търговска марка имат.
В Турция някои лекарства са с различно търговско име, но са същите както в БГ.
Аптекарите са запознати.

# 160

За съжаление мисля, че е вярно. Миналата седмица звънях на Phoenix Pharma, за да питам все пак за Фракси. Отговорът беше, че нямат отношение към бременните, тъй като програмата била спряна преди няколко месеца и да се обърна към Министерството -.-.
Как така програмата е спряна? Това не беше ли направено от МЗ за да няма недостиг за бременни, аз сега разбирам че е програма. Тогава обясняваха че са направили този списък с аптеки, които да поддържат количества НМХ за бременни за да не се получава така с бременните както се получава сега - да са застрашени и да търсят необходими лекарства. Само за сравнение искам да подчертая, че в Англия клексана за бременни е БЕЗПЛАТЕН и го има!!!! А тук не стига че си плащаме по 7-8 лева инжекцията, а търсим и се притесняваме и после някой ще каже че го интересува раждаемостта и демографската криза....

# 161
Winter11, моля опишете по-подробно, какво сте питали и какво са ви отговорили.
Чета през телефона и ми е тегаво.

Дано се задействат.
И аз започнах да се обаждам на познати  да търсят.

# 162
Здравейте момичета, някоя да има някаква нова информация за наличностите или доставките на клексан?
Аз се свързах с новия вносител, пратиха ми въпросник, който да попълня, но все още нямам отговор. По аптеките вече никъде няма и не знаят кога ще има (специално за Марешки, където преди винаги намирах, няма, звънях на всички аптеки в София Simple Smile и ходих, до които успях).
Аз от днес оставам без никакъв клексан... Не успявам да намеря по никакъв начин, форуми, групи и тн, остава само да се пробва за Турция и турския вариант.
За фраксипарина, казват че бил изтеглен за болниците, така че там може би е още по-малко вероятно да се появи скоро.
Най-добре започвайте да търсите от Турция. Мисля, че турския аналог се казва Аксепарин, но не съм 100% сигурна.

Здравейте,

В отговор на въпросника, който попълних, от Swixx ми отговориха следното (опитах да кача снимка на мейла, но не се четеше добре):

"Здравейте,

Продуктът бе изчерпан в последните 10 дни, но получихме нови доставки, като правим всичко възможно от утре да е наличен в аптечната мрежа.
В случай, че търсите да го закупите, моля за следната информация: телефон, град/район на местоживеене, желано количество, за да успеем да Ви насочим към удобен за Вас обект колкото е възможно по-скоро (в най-добрия случай утре 14.01.).

Swixx Email Signature@2x
Swixx Biopharma EOOD"

# 163
И аз получих същия отговор от Swixx. След размяна на няколко мейла имам и информация, че максималното количество на човек в момента е 3 кутии, т.е. 18 дози.

# 164
Здравейте, някой получи ли обаждане от Swixx за наличности в техния район?
Аз звънях и ме отрязаха.......и че вече лекарството го имало и нямало какво повече да ги занимавам

Общи условия

Активация на акаунт