Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 732
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Да, Вецев ми го спря в 35+2. Ако си при него не пречи да го попиташ и да споделиш, че те притеснява приема му до самото раждане.
Принципно не е човек, който не си разбира от работата. Може нещо по кръвотока да го притеснява.
Както АА е написала всеки случай е различен. Но и ние имаме право да питаме доктора ако нещо ни притеснява.

# 406
  • Sofia
И на мен Вецев ми каза да спра Акарда в 35+0, но след това иска да ме види след три дни да види как се отразява на кръвотока. Отделно ми каза да си меря стриктно кръвното след спирането.
На няколко пъти го попитах за датата на спирането и ми потвърди 35+0 да е последния прием. Но моето секциото се пада 3 седмици след това.

Merry, Вецев може да има нещо предвид с този прием. Но наистина, както е казала, waterviolet, по-добре му сподели притесненията си. Мен като ме види толкова стресирана и ме пита от какво точно се притеснявам. Като знае какво ми е в главата, започва да ми обяснява и да оборва притесненията ми едно по едно.

# 407
Благодаря ви, момичета! Писах му за всеки случай отново да питам, надявам се да ми отговори по Viber все пак Simple Smile

# 408
Момичета 4g 4g PAI1 хомозиготен генотип каква тромбофилия се води лека ли.

# 409
  • Замък сред облаците
Нискорискова, но въпреки това с таьи мутация имам един аборт с тромб в плацентата, а втората бременност карам на клексан.
В темата за тромбофилия има подробна информация в първия пост.

# 410
Благодаря .

# 411
Здравейте, писах и в друга тема, но може би тази е по-точната. Нямам установена тромбофилия, на днешния първи преглед де установи, че единия ми яйчник е уголемен, според репродуктивния от стимулацията с Фемара, и ми предписа Фраксипарин 0.3 10 инжекции. Има ли някой с подобен случай и смалява ли се яйчника и какви рискове има, ако не се.

# 412
Момичета има ли такива след аспирин да имат зацапване.

# 413
  • Замък сред облаците
Да, той предизвиква разрехавяване на лигавицата и кървене, в този случай аспирина се спира и се продължава само с НМХ. В зависимост от мутацииите, спирането може да е за кратък период или да се премине изцяло на НМХ. Задължително незабавна консултация с лекар и ултразвук да се види има ли отлепване (при мен беше хематом на хориона, ако не бъркам термина), който да определи дали да се включи/увеличи, ако вече се приема/ прогестеронов препарат за спиране на кървенето.

# 414
Здравейте, след установяване на отлепване и хематом, колко време отне възстановяването? На мен ми откриха същото, на доста висока доза прогестерон + клексан + кавит съм, но се притеснявам, защото имам и Антифосфолипидни антитела..

Да, той предизвиква разрехавяване на лигавицата и кървене, в този случай аспирина се спира и се продължава само с НМХ. В зависимост от мутацииите, спирането може да е за кратък период или да се премине изцяло на НМХ. Задължително незабавна консултация с лекар и ултразвук да се види има ли отлепване (при мен беше хематом на хориона, ако не бъркам термина), който да определи дали да се включи/увеличи, ако вече се приема/ прогестеронов препарат за спиране на кървенето.

# 415
  • Замък сред облаците
Ами, в 5гс имах хематом вече, в 11 гс още се виждаше, в 14гс го нямаше, тогава спрях и прогестерона (циклогест 2х400мг на ден). През цялото време бях на клексан, кавит не са ми изписвали.

# 416
  • Варна
Бихте ли ми казали, моля, оксапар и фраксипарин близки ли са по съдържание? Помощните вещества?

# 417
Бихте ли ми казали, моля, оксапар и фраксипарин близки ли са по съдържание? Помощните вещества?

Колкото са близки Клексан и фраксипарин. Оскаапар е турският клексан

# 418
  • Варна
Да, аз сега си бия оксапар, защото се бях заредила като нямаше клексан и фраксипарин.

# 419
Здравейте, за втори път съм с Ковид и АГ ми назначи да започна да поставям Фраксипарин 0.4. Може ли да ми кажете на кое място точно в ръката и крака може да се постави?

Общи условия

Активация на акаунт