Отговори
# 60
Нарциса, няма общо, но показва какво може да се случи ако попадне на неподходящ мъж.

# 61
За да си самотна майка, трябва сериозна подкрепа години наред от близки, или поне достатъчно пари, за да наемеш помощ. Човек трябва да се замисли сериозно, ама много сериозно как ще справя - като се почне от това, ако има тежка бременност на легло, с много болнични престои и т.н., мине се през това кой ще се грижи за вас, ако се раболееш и загубиш работа, та до това какво ще се случи с детето ти, ако починеш, преди то да е пълнолетно. Изобщо не ми се струва сериозно на 30 човек да се мята на такива начинания, сякаш е сега или никога.

# 62
Тези неща трябва да се мислят, дори да има мъж до теб, дори в най-обещаващата връзка. Гаранции няма.

# 63
Те трябва да се мислят, няма спор, но ресурсите, с които разполагате, когато сте двама, са несравними с тези на един.

# 64
Rocket, в твоя пример не става дума за забременяване зад гърба. Повече е довод да не се занимаваме изобщо с живи мъже, че не се знае на какъв отпадък ще попаднем. На мен и без това мнението ми за огромната част от хората, в частност мъжете, е, че не бих им поверила да чистят къща с постоянно включена румба, какво остава да създават и отглеждат дете.

Тео, по принцип тези, които се решават да са самотни майки, имат и парите, и подкрепата. Не съм чувала досега за изключения. Говоря за съвсем осъзнато решение и изцяло отсъствие на мъжа като личност, де, не за случаи, в които мъжът си хваща шапката, докато жената е в шестия месец.

# 65
Така е, имам предвид, че когато жената се реши да има дете, трябва да знае, че има и собствени ресурси, с които да го гледа, без значение, че в момента има мъж до нея.

# 66
По един или друг начин всеки трябва да се справи при лошо стечение на обстоятелствата. Но умишлено да се набуташ в толкова тежък сценарий, защото си на 30 и си паникьосан, друга картинка е.

# 67
  • По света и у нас
Ами тя иска да си прави инвитро от донор вече - явно че няма проблем с парите, нито с факта че мъж няма да има до себе си.

1 Трябва да е ясно. Едно бебе се гледа съвсем добре стига да има кой да те храни и да ти плаща сметките. Трудно е, но ако не трябва да ходиш на работа е ОК.
2 Като родиш второ веднага след първото, гледането на едно бебе ще ти се стори като елементарен рай. А гледането на две - възможна, но много уморителна задача.

Ако не си си измислила кой ще те дундурка докато си с бебо - изобщо не си мисли да ставаш самотна майка.

# 68
Добре, че животът си има своята си логика. Иначе богатите щяха да си имат деца, а бедните да духат супата.

# 69
Нарциса, да, абсолютно така е, че човек никога не знае какво може да се случи.
Тук обаче говорим за напълно умишлено "навиране между шамарите".
Авторката за мен, въпреки че едва ли още следи темата, се е насочила правилно към забременяване с донорски материал, ако много държи да има дете сега.

# 70
За да си самотна майка, трябва сериозна подкрепа години наред от близки, или поне достатъчно пари, за да наемеш помощ. Човек трябва да се замисли сериозно, ама много сериозно как ще справя - като се почне от това, ако има тежка бременност на легло, с много болнични престои и т.н., мине се през това кой ще се грижи за вас, ако се раболееш и загубиш работа, та до това какво ще се случи с детето ти, ако починеш, преди то да е пълнолетно. Изобщо не ми се струва сериозно на 30 човек да се мята на такива начинания, сякаш е сега или никога.

А понякога нещата не опират само до пари. С баба и две гледачки неведнъж ми се е налагало да опирам и до помощта на приятелки.

Може би най-големият ми страх е какво ще стане със сина ми, ако нещо се случи с мен. И пак няма да опират нещата до пари, а до физическо отглеждане - кой ще поеме родителските права над него и кой ще се грижи за него. Това е нещо, което съм предвидила, с надеждата, че никога няма детето да се озове в тази ситуация. Финансовата част не ме притеснява толкова - в това отношение съм се постарала и продължавам да се старая.

# 71
Никой не е казал, че нещата опират само до пари. Но ако нямате сериозен ресурс от приятели, роднини, ако щете колеги и съседи, ясно, че трябва да наемете хора. Възможни са комбинации и от двете, но помощта е абсолютно наложителна.

Това, на което обръщах внимание, е че такова решение трябва да се взема с отворени очи и след сериозен размисъл как и дали ще бъдеш подкрепен и как ще се погрижиш за детето си при житейско нещастие и злополука, а не да се скача в тъмното от страх, че ставаш на 30.

# 72
Никой не е казал, че нещата опират само до пари. Но ако нямате сериозен ресурс от приятели, роднини, ако щете колеги и съседи, ясно, че трябва да наемете хора. Възможни са комбинации и от двете, но помощта е абсолютно наложителна.

Това, на което обръщах внимание, е че такова решение трябва да се взема с отворени очи и след сериозен размисъл как и дали ще бъдеш подкрепен и как ще се погрижиш за детето си при житейско нещастие и злополука, а не да се скача в тъмното от страх, че ставаш на 30.

И моят пост беше в потвърждение на вашия - от първо лице единствено число.

Неведнъж съм се озовавала в ситуация на болно дете, много работа, развалена фурна, бабa, която е заминала при другите внуци, и гледачка, която не може да дойде на секундата. Да са ми живи и здрави приятелките и колегите! Така че колкото повече доверени хора, толкова по-добре, но и това е нещо, което се гради с години. Ясно е, че за да мога да се обадя някого в 7 сутринта, за да дойде в 8 и да постои с детето, не се познаваме от вчера.

# 73
30 е сега. Доста бързо ще се събуди на 35 без ясна идея как точно са минали 5 години.
Според мен мъжът до нея е твърде млад. Та той едва е завършил университет. Какви бебета, какви 5 лв, той за себе си още не е работил, тя вече бърза да му ражда. Което, впрочем, ме навежда на мисълта, че темата е пързалка, ама... сефте.
Както писах и назад, 30 е идеална възраст за равносметка, обаче да си мисли, че е млада и има време да подзяпва зад всеки ъгъл дали не я чака подходящия човек немедлено да правят бебе - сори, ама ми се струва, че е жена на 30 е малко стара да вярва в такива неща.

# 74
Да бе, ама животът не е или се носиш като лист по течението, или отиваш на донор. Има и други неща, които могат да се предприемат.

Общи условия

Активация на акаунт