Отговори
# 45
За мен има разлика дали е заченато от неизвестен донор, или от известен баща, от когото майката крие съществуването му. При втория детето има реален шанс да познава и да има връзка с бащата, ако той е съгласен. Да познава бабата, дядото, лелята, братовчедите...

Аз не бих могла да обясня на детето си, че баща му не е искал да има дете, затова съм го измамила и ще го крия цял живот от него.

По-лесно е да обясниш, че много си искала дете, затова си използвала донор, който е бил СЪГЛАСЕН, да бъде такъв.

# 46
Мъжът има право да не иска дете от тази жена или от никоя жена. Може да има заболявания, заради които предпочита да няма деца, но да не споделя тази информация. На повечето нормални мъже ще им пука, че тяхно дете ходи по света, нали не говорим за бик-осеменител, а за човешко същество. Ако е съгласен или ако е бил дарител - имал е избор и е ок със ситуацията.

# 47
Абсурдно, неморално и нечовешко е да забременяваш целенасочено от мъж, без той да участва съзнателно в това.
Нали този човек може също да има мечта за дом и дете. Нали може да иска да създаде семейство с правилната за него жена и да отглеждат заедно децата си.
Как така ще дойде някоя жена, ще забременее от него и ще го постави в ситуация да е баща от разстояние + да има дете от жена, с която не са изградили стабилна връзка.

# 48
Когато бях на 28 и аз имах такива мисли - че с мъж, без мъж - искам дете и си бях казала, че ако до 30 не съм срещнала стабилен човек, ще се замисля по сериозно. Добре че не го направих, защото го срещнах на 31 и сега имаме семейство. Радвам се, че тогава не избързах. Такъв е и моят съвет - не бързай, не се вманиачавай. За едно детенце винаги е по добре да е създадено с любов от двама. Например ако аз се бях отдала на идеята за бебе навремето, нямаше да имам това, което имам сега. Не пришпорвай нещата, защото не знаеш какво може да изпуснеш от нетърпение.

# 49
Ами, мъжът ако не иска да бъде използван за донор и той да внимава какви ги върши. Защо ще се съглася да прави дете, ако не усеща, че отношеншята му с въпросната жена са стабилни, ако често се случва да имат търкания, разногласия??? Той защо не размисли за последиците и да се варди от измама? Защо е готов да прави деца, неползвайки предпазни мерки и да се отпуска пред жената, след като й е предложил брак, например?
Не само жените, ами и мъжете трябва да си опичат акъла, а не после да се жалват, че били ползвани за донори...

# 50
Има известна доза истина. А в дългосрочен план какви отношения ще има с дете, ако му обясни, че е заченала инвитро от донорски "материал", т.е. от човек който не познава, никога не е виждала и детето едва ли ще има шанс да открие някога. И то не в някакви критични обстоятелства, а защото на 30 се отчаяла и решила спешно да мине на План Б.

На децата може да е трудно да приемат някои решения на родителите си - баща ти е донор; баща ти те остави; осиновен си и т.н.
Но в този случай детето се учи да живее и да се справя с истината. Не със съществуване, изградено на лъжа.

# 51
Helinor, съгласна съм, особено при нови или несериозни връзки.
Но като чета "използвай го за донор", си представям как вече са в по-сериозна връзка и жената казва, че ще пие противозачатъчни, мъжът се доверява и тя забременява. Или пък да дупчи презерватива 😃
Разбира се, ако мъжът отказва да ползва презерватив попринцип, то трябва да си поеме отговорността, но от мненията аз оставам с друго впечатление.

# 52
Ясно е,  че предпазни средства трябва да се ползват, ако не искаш да ставаш родител. Но това не променя факта, че да излъжеш някого и да скриеш от него бащинство, е неморален. Актът по неползване на кондом е много по-малко прегрешение от това да лишиш един човек от знание, че има дете, от възможност за контакти, връзка и участие в живота на това дете.

# 53
Авторке, за приятеля ти, малко му е рано за дете. В днешно време мъжете узряват за тази крачка след 30. Не малко и чак към 35-40. Дори и да се съгласи, е много вероятно да се стресне от новите си отговорности на баща и да избяга. Аз лично не бих възлагала големи надежди за момче(както ти го наричаш) на тази възраст. На теб ти трябва по-зрял мъж.

Относно зачеването от донорски материал, мисля че ти е рано все още да мислиш за подобни неща. За мен, това е крачка в случай, че наистина на жената е притисната от времето и има риск, ако отлага повече забременяването. Ти все още не си в такава възраст, така че имаш време да срещнеш подходящ човек. Преди 35, според мен, е рано да се мисли за това.

А за да се застраховаш, най-добре изследвай яйчниковия си резерв и замрази яйцеклетки. Така ще имаш някаква сигурност, че дори и в по-напреднала възраст, ще разполагаш с качествени яйцеклетки при необходимост.

# 54
На 24г в днешно време е прекалено млад, за да иска деца, а и след 4месеця връзка е малко рано да чакаш деца. Иначе разликата ви не е голяма, даже имам приятелка която има две деца , също с 6 г по-млад мъж. В БГ за да ти направят ин витро трябва да имаш репродуктивни проблеми. Случаят е различен. Имаш 5-10 г преди да се отчайваш и да прибягваш до такива драстични решения. Аз родих 3 деца без проблем след 40 г, така че възрастта не винаги е някакъв фактор за плодовитостта ти. И двамата сте млади и бих му дала още поне година ако връзката ви е иначе хубава. Ако-не, на 30г животът е пред теб и има много мъже , с които да започнеш семейство. Замразяването на яйцеклетки също е опция за всеки случай. Горе главата!

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 12:16 от Aminka

# 55
Когато бях на 28 и аз имах такива мисли - че с мъж, без мъж - искам дете и си бях казала, че ако до 30 не съм срещнала стабилен човек, ще се замисля по сериозно. Добре че не го направих, защото го срещнах на 31 и сега имаме семейство. Радвам се, че тогава не избързах. Такъв е и моят съвет - не бързай, не се вманиачавай. За едно детенце винаги е по добре да е създадено с любов от двама. Например ако аз се бях отдала на идеята за бебе навремето, нямаше да имам това, което имам сега. Не пришпорвай нещата, защото не знаеш какво може да изпуснеш от нетърпение.
Супер, аз пък съм пример за обратното - горе-долу през 3 години срещам някого, изкарваме между 6-16 месеца, докато проведем Разговора/ите за брака и децата и не разбера, че това са прекрасни, ама нежелани от половинката събития. И сега съм тотален сингъл на 35.
Авторката според мен би имала шанс с този младия, ако го изчака 3-5 години. Но ако дотогава не се случи нищо...не знам.

# 56
  • По света и у нас
Големи моралистки се извъдихте ей! Тук не става дума за измама, а за живот между другото - за нейния живот.
 Да си правите секс , да забрееменее тя "инцидентно" и да му каже че е бременна, това не е неморално, както не е неморално да си го задържи ако той каже - абортирай. Като е искал да няма деца да си се сложил презерватив.
Ако тя мисли да си се грижи за детето така или иначе кое му е неморалното?
Неморално е преднамерено да забременееш с цел да изнудваш някого за пари. Е това е неморално.

И не мисля, че трябва да се чака. Какво да чака тя, да и остарее репродуктивната система ли?
Една позната имах хоято чака до 35, мъжът и да се назландиса за бебе (той по-млад 31). След това тя беше на процедури 4-5 години, докато най накрая на 40 забременя с 300 зора и роди бебето в 6ти месец.
4 години стрес и мъка и плачене, всеки път като пометне...

Инвитрото е гадно и наистина има хормонални последици, да не говорим за инвестицията която ще направиш само да заченеш, тези пари можеш да го вложиш в отглеждането на самото бебе. Чела съм за студентките които стават сурогатни майки, как им се развалят хормоните и тялото от тези процедури. Ако можеш забременей си нормално.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 20:41 от PrimaDonna

# 57
Prima, а замисляш ли се какви последици може да има, ако тя забременее "инцифентно" от "неподходящия" мъж?
Едно, че може да и стъжни живота и повярвай, това е хубавият вариант.
Лошият е, че може да докаже бащинство над детето и да си търси правата в съда, включително за пълно попечителство.
Не мисли, че всички мъже са лековати, глупави и гледат да избягат от отговорност.
Ти имаш една позната, ама и аз имам един познат, който взе родителските права от жена си над близнаците им. Искаш ли да знаеш къде е сега той - гледа си децата с новата си жена, а бившата му започна да развива психически отклонения след целия цирк и вече над 10 години няма никакъв достъп до собствените си деца!

# 58
Какво е общото между двата примера, че нещо не схванах? Бащата на близнаците е злобар, майка им е луда, на другата двойка мъжлето по живота, а на жената ù е избухнал часовниковият механизъм.
И двете истории са хвани единия, удари другия. Впрочем, и двете нямат общо със забременяване зад гърба.

# 59
  • По света и у нас
Възможно е, но може и да не е попаднала на психопат и нещата да се развият добре.
Нямаш гаранция за психопата дори и да се обичате и да искате децата, а после се разведете и той да ти вземе децата.

Общи условия

Активация на акаунт