Отговори
# 75
Не мисля, че е пързалка. Историята.. познава такива случаи. Но да, без значение дали е на 24 или не, когато се говори само за това, нормално да се наплаши. То и човек искащ деца ще се наплаши. Не е шега работа това.

# 76
Да бе, ама животът не е или се носиш като лист по течението, или отиваш на донор. Има и други неща, които могат да се предприемат.

Е аз какво казвам?
Само че ако нямаш мъж или, както при мен в два(!) случая, нямаш неговата подкрепа и не гледате в една посока - като изключим разписването на пътния му лист, какво друго може да се предприеме?

# 77
Нищо. Но да не се занимава с момчета на 20ина години девойката е добър старт. Да иде на лекар също.

# 78
Най-добре е дете да се гледа от двама родители, които да разчитат един на друг във всички аспекти. Затова забременяването нарочно от някого е абсурдно, за мен. Особено от някой 24 - годишен, на когото му е твърде рано. Мъжете на тази възраст тепърва се осъзнават, живеят, реализират се в работата. Виждала съм такива млади бащи и семейната картика не е никак розова - той само гледа да се скатава и да излезе с приятели, а майката се занимава денонощно с бебето/детето.

А крачката да забременява от донор на 30 е много крайна. Отсега да се обрече да гледа сама дете, при положение че все още има време да срещне човек за здраво семейство, е най-малкото неразумно. За мен лично, това е крайна мярка, ако жената наистина е изправена пред избор дали да има дете сама или да остане без деца.

Аз съм привърженик на раждането навреме, но не и на раждането на всяка цена. Едно дете изисква емоционален, физически и финансов ресурс. Неслучайно децата се създават от двама родители. Ще кажете, има хиляди жени, които отглеждат сами по 2-3 деца. Да, има такива, но какво им коства да го правят, само те си знаят.

Според мен, авторката не трябва да си губи времето с този младия. По-добре да е свободна за да си даде шанс да срещне човека за нея. И да спре да се фиксира в раждането на дете, защото това би отблъснало повечето мъже.

# 79
  • По света и у нас
И аз се чудя тя какво търси при някакъв 24 годишен при положение, че иска бебе. Трябва да хванеш някой на 28+ даже 30+ за по-сигурно и да си уточните, кой какво иска моментално още на втора среща. Няма какво да го гледаш месеци, да не го изплашиш, ала бала - да си губиш времето. Ако мъжа те хареса може моментално да заговори за бебета и бракове. Но жената трябва да излъчва увереност иначе няма да стане.

# 80
Авторке, спри да се пазиш, забременей си и не се занимавай с инвитро. Очевидно за теб е важно да имаш дете, не партньор, след като стряскаш мъжете с искане за дете, сега и веднага. Имай си дете, разкарай мъжа и толкоз.
Мъжка фигура ще се намери - например дядото, твоят баща. Или брат, братовчед, друг близък. Колко жени се разделят с половинките си, преди да са износили общото дете, нищо необикновено няма в това.

# 81
  • софия
На 30 г., с ненадежден партньор и без хора, които да ми помагат, съм взела решение да нямам деца на всяка цена. Не мисля, че сама ще мога да се справя, дори да имам финансовата възможност да отглеждам дете. Моят съвет е да не се фиксирате в тази идея. Поживейте още малко, може пък да срещнете правилния човек, с когото нещата ще се случат. Някои намират своята половинка в по-ранен етап от живота си, други доста по-късно, но както се казва "за всеки влак си има пътници".

# 82
Според мен, ако му говориш, като на фикс идея, това за бебе, човека би се стреснал. Ще се чувства, като задушен или по лошото, че е осеменител. Това е мое лично мнение. Когато два човека се обичат, това си идва на дневен ред. И на мен са ми говори за деца, да съм бил около 25 год., но бях на друга вълна тогава, изках да правя кариера и така и момичето, не ме изчака. Най-лошото нещо е да даваш напразни надежди, така губиш времето на човека до себе си. Сега съм на 30 и ако срещна подходящия човек бих се съгласил на такава крачка. За всяка жена най-голямото щастие е да си има рожба. Живота ти се изпълва напълно, все пак децата са бъдещето. Но не всичко, трябва да е на всяка цена. Трябва да я има химията между двамата родители, за да расте и детето щастливо. Яко е да имаш по добро копие от двама ви.

# 83
Сега съм на 30 и ако срещна подходящия човек бих се съгласил на такава крачка. За всяка жена най-голямото щастие е да си има рожба.
Аха... и сигурно никак не си от тези, дето си пое*ват мацки до намиране на подходящата бъдеща щастлива раждачка?

# 84
Hе за всяка жена най-голямото щастие е да си има рожба.

# 85
Нарциса, е какво общо има това с темата?
За мен жените след 27-28г. вече би следвало да разпознават много добре, кой е с тях истински емоционално и кой е с тях, просто за да се облагодетвлства платонически.

Ако някоя жена иска да е раждачка, а не да е само по***вана, да си подбира мъжете, с които излиза и тези, с които започва по-сериозни отношения.

# 86
Акцентът не е върху жената, а върху мъжа. Екстремно цинично е мъж на 30 да обяснява как за всяка жена най-голямо щастие било да има рожба, а в същото време той си бил чакал правилната.

# 87
Ами какво трябва да направи?
Да тръгне като пчеличка от жена на жена да опрашва и да ги забремвнява, защото те не могат да си намерят мъже?
Нещо не разбирам просто.

# 88
Личи си, щом на изказване за срещане на подходяща жена пишеш жените как не можели да намерят мъже.

# 89
Ох, наистина ти губя мисълта.
Както и да е, здрави да сме! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт