Много време още има - до АПРИЛ ще мине цяла зима

• 18 410
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз като една от бабините девитини бях чувала, че от първото усещане на бебо като прибавиш 4,5 месеца тогава се очаква да родиш. Естествено не вярвам:-)

Или на разните сметки за пола - то не е с дати и год, на раждане на родителите, не е  с буквите от имената, не е със сол по главата.... Joy Приятен начин за забавление но нищо повече. Вероятност 50% да се уцели:-)
Е, виж ехографите са друга работа - там по-висок процент - 90%
А като се роди бебто - вече 100% сигурно!  hahaha hahaha hahaha
И половината ще викат "Видя ли че познах? Винаги познавам" А другата половина ще си замълчат тактично и ще ме изключат от статистиката на метода си. Joy hahaha Joy

За феталната забравих да напиша одеве - Томова определено за пола не гледаше вътрешни органи, а външни полови белези!!!

А за смятането на месеците най-лесния начин е - термина ми е 10.
Значи на 10 ноември влизам в 5 месец
на 10 декември влизам в 6 месец
....
на 10 март влизам в 9 месец
на 10 април - раждам Laughing

# 121
  • София
А за смятането на месеците най-лесния начин е - термина ми е 10.
Значи на 10 ноември влизам в 5 месец
на 10 декември влизам в 6 месец
....
на 10 март влизам в 9 месец
на 10 април - раждам Laughing

Ara, ти направо ме уби!  doh Досега все ги броях отпред назад. За обратно броене не ми беше минавало през ума. Защото така нещата стават съвсеееем различни. Понеже терминът като дата не съвпада нито с цикъла, нито със зачеването. Точно затова и имах трудности - колко аджеба, трае бременността? /знам, че е 280 дни, 40 седмици, но колко месеца са това?/ Излиза, че се ражда след десет лунарни от цикъла или в началото на десетия календарен от цикъла, или по-малко от девет календарни от зачеването. Но с твоето броене са абсолютно точно!  Party
Абе добре, че то си знае кога да се яви, щото ако милото разчита на мен да му сметна...  Crazy Laughing

# 122
Колкото и да ги броите на термин едва ли ще родите.Но кой ли на 13 петък ще  има едни дребосък ...   Thinking
Почти се получи римата  Laughing
Добро утро момичета и весел ден  Hug

# 123
  • Пловдив
Добро утро   Hug
Рано сутрин се впуснах и аз в размисъл.
За малко да се опитам да опровергая броенето на Ара, но и в него има нещо вярно (е, остават 1 или 2 седмици не сметнати, но е лесно за броене). Така или иначе бременноста не е точно 9 месеца, а и рядко се знае кога точно е зачеването, така че на мен ми е по лесно да си броя гестационните седмици и ако нещо се замотам си ползвам калкулаторите в нета.
А и втората лентичка ми смята по месеци  (ама май пак гестационни)  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 09:01 от benitta

# 124
Добрютру, момичета! Joy
Аз също смятам като ара - от датата на термина, назад. По това сметало, излиза, че в петък влизам в 5 месец. С тези гестационни седмици, въобще не мога да се оправя. А и в крайна сметка, както каза някой, то човечето си знае кога да се роди, няма какво да му се меся. При всички случаи ще е около 10 април, но кога точно ... newsm78
Вчера ви питах за килограмите и коремчетата, но никой не ми отговори. Кажете наддали ли сте и колко? Аз съм качила само 1-2 кг., но имам съвсем видимо коремче. Как е при вас?

# 125
Ако през пет поста трябва отчет за сланините да давам-съвсем ще се сдухам, ей! Twisted EvilОК, вече го казах милион пъти сигурно, но-не съм първа фиданка, започнах с наднормено тегло, повръщах, но пак качвах, не се тъпча, пазя се, но ето ти драма-вече съм 6 кила нагоре.Сега съм на килограмите, на които раждах дъщеря си Twisted EvilПост и молитва ме чакат на пролет, това ми е ясно, но ако всеки ден си броя грамовете, ще лудна... CrazyКоремът-много голям-като на Ая с близнаците LaughingСамо че моето е едничко...за сега... hahahaСпокойно си нося бременните дрехи и пъшкам под тежестта си.Е, дерзайте, аз гладът поне го умея и бързо си връщам формата, още повече, че на цялото ни нямане на място и кростренажор си купихме Crazy

# 126
gabin, и аз се отчетох вчера за корема. Вече леко ми личи, може би 2 см да е пораснал.
Мерих се както на ЖК- лягаш по гръб и тогава мериш. С килограмите всичко е ок - 1,5-2 кг съм отгоре. От сега нататък трябва да се внимава с тях. ooooh!

ара, и аз така си ги смятам месеците и вече не се обърквам.
сестра ми докато беше бременна казваше на майка ми всеки път различно - един път г.с., друг лунарни месеци и жената в края на крайщата все не знаеше кога ще ражда дъщеря й.
ара, браво за момиченцето!

Аз също съм чувала, че първият път когато го усетиш да те рита ти остава още толкова и ще родиш. Така са им обяснявали преди доста години.
Не е имало интернет и лентички!

# 127
добро утро на всички,
Мелодия, честита Ви нова придобивка.
За ФМ още се колебая, чувам ралични мнения за нея, но съм на преглед другата седмица и ще видя какво ще каже докторката.
Искам да ви попитам на вас бели ли ви се кожата на корема , защото моята въпреки че я мажа с крем се бели

# 128
Ara, ти направо ме уби!  doh Досега все ги броях отпред назад. За обратно броене не ми беше минавало през ума. Защото така нещата стават съвсеееем различни. Понеже терминът като дата не съвпада нито с цикъла, нито със зачеването. Точно затова и имах трудности - колко аджеба, трае бременността? /знам, че е 280 дни, 40 седмици, но колко месеца са това?/ Излиза, че се ражда след десет лунарни от цикъла или в началото на десетия календарен от цикъла, или по-малко от девет календарни от зачеването. Но с твоето броене са абсолютно точно!  Party
Абе добре, че то си знае кога да се яви, щото ако милото разчита на мен да му сметна...  Crazy Laughing

Здравейте момичета Simple Smile
Аз вече имах разговор с Доки по този въпрос - кога в кой месец се влиза Crazy И той каза, че гинеколозите смятат бременността само в гестационни седмици и лунарни месеци. Една бременност трае 40 г.с. или 10 лунарни месеца. Толкова. Другите месеци тях не ги вълнуват, понеже са неточни.
Това с деветте месеца си го говорим ние "нормалните" хора, за да се разбираме по-лесно. Все пак в ежедневието си не сме свикнали да си говорим в лунарни месеци, а се движим по нормалния слънчев календар Grinning Та затова наистина няма определен точен начин, по който да се сметне кога се влиза от месец в месец.
Аз лично за себе си смятам в гест. седмици, но понеже все пак и аз трябва понякога да отговарям на въпроса "В кой месец си?" Crazy, тогава смятам по описаната от Ара система.

# 129
  • Стара Загора
Добро утро и от мен момичета и слънчев ден!
За броенето - броя като Ара. Така броих и първата си бременност и родих четири дни преди термина, което си е горе долу точно раждане Grinning
За килограмите Embarassed И аз като Пенелопа съм +6 отгоре, и дано не продължавам така, но .......какво да направя като си мисля че и от въздуха качвам. Коремче си имам. Смятам да го снимам вече и да го ви го покажа. С първата бременост започнах от 50 и родих на 64кг. Сега започнах от 54 и не ми се мисли с това темпо докъде ще стигна.
Да ви попитам за сънищата- сънувате ли често!!? Аз направо се побърквам от сънища! и то някакви измислени..... Предполагам че това е от бременноста и от това че не съм съвсем спокойна и все си мисля дали всичко ще бъде наред. А още не съм си избрала и лекар при който ще раждам, а вече е време. Вероятно това също допринася за нервността ми.
Дано настроението ви днес е като времето. Поне това в Стара Загора е все едно че е пролет  bouquet

# 130
Ара, това броене ми хареса Simple Smile Значи след няколко дена влизам в 5-тия месец? Колко бързо минава времето! Аз за себе си карам по седмици, така ми е по-точно.  Wink

Ей, не се шашкайте толкова за килцата! И аз се притеснявам да не стана 100 кг, но пък сега нали не трябва да гладуваме и да има големи паузи между храненията  Embarassed Отсега нататък как да ядем, че хем да сме здрави, хем да не прекаляваме?  newsm78

dari, доскоро имах много странни сънища, но от 2 седмици спряха.

# 131
tanb и на мен ми се бели кожата и то не само на корема а навсякъде където съм надебеляла. Така че gabin като питаш за пълнеене и сантиметри, корема ми е с 23см. по-голям, дупето с 6, а циците с 10 Simple Smile ... Килограмите ги качих много бързо +6 съм и си гидържа вече месец така.

За докторите - никoй ли не го е чувал този доцент Доганов от Майчин дом?

# 132
Искам да ви попитам на вас бели ли ви се кожата на корема , защото моята въпреки че я мажа с крем се бели
На корема не, защото моят още никакъв го няма.
Обаче от няколко дена страшно ме сърбят гърдите, особено около зърната Crazy Blush
Уплаших се да би да са почнали да ми излизат стрии, чувала съм, че те понякога сърбят. Въпреки че си мажа и гърдите! Обаче не е това. Разгледах кожата и забелязах, че е станала някак по-различна - една по-мекушава, сякаш е подпухнала Shocked Много е странно, сякаш задържам вода точно там.
Не знам на какво се дължи това? Сигурно пак са разни хормони, които се вихрят и дават странични ефекти.
Някой има ли подобно усещане?

# 133
Виви_Ан, остава ли поканата за среща днес в 12.00 часа в Пицария Бънди? Разбрх, че и Denisimo ще дойде. Аз също. Ако случайно Денито не е дошла още, как ще се познаем? Аз съм с черно вълнено палто и дънки...
По отношение на секса, няма две мнения, че не вреди (освен при отлепена плацента или твърде мека шийка на матката...). НО! През 1999г., когато лежах  в АГ в третия месец за задържане на сина ми (да ми е жив и здрав, такава тежка бременност изкарах с него, че не пожелавам и на най - големия си враг да мине през тези мъки...), по спешност приеха една мама в 6-тия месец с контракции, която на другата сутрин роди (за жалост плода почина почти веднага). Оказа се, че контракциите са започнали непосредствено след секс... При това, женичката твърдеше, че е имала страшно лека бременност до този момент. Дано милото момиче се е съвзело от тази трагедия и сега вече да се радва на поне едно детенце(не съм я срещала оттогава)! Не ви го пиша, за да Ви стряскам, а просто за да Ви предупредя да имате едно наум и да внимавате.
Искам да Ви попитам някой знае ли лек или мазило срещу непрекъснато напукващи се ъгълчета на устата?

# 134
Sve_dim, ще се оглеждам за такова палто и като те видя ще се обадя.
Аз съм с бежово яке и дънки. Ще бъдем двечки - с larsen. Дени съм я чакала най-много 5 мин, обикновено е точна.
Само не знам как ще ни стигне тази обедна почивка, то като се съберат 4 жени става интересно.

tanb, най-после някой да се оплаче от "белене" на корема. Много е гадно това чудо, но какво да се прави?

Общи условия

Активация на акаунт