Много време още има - до АПРИЛ ще мине цяла зима

• 18 407
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Миналия път бях извадила какви ли не списъци и почнахме да пазаруваме отрано по едрите неща. Свекърите ни купиха леглото /дървено/ и скрина. Стола за кола ни го подариха. По списъците има доста ненужни неща. На първо време си набавате най-важните неща и по 2-3 дрешки, колкото да имате за смяна първите дни. После като почнат гости ще се напълните с неща, които дори нямат обличане. Можете да си направите и списък кой какво да ви подари, например родителите матрак, приятели шишета /те могат и да почакат до изписването от родилния дом/ и т.н. в зависимост от това кой какви възможности има и дали ви питат за подаръците.

# 271
Добро утро момичета и весел и спокоен ден   Hug

Ая и аз усещам точно същите неща като теб. Пробжданията от няколко 2-3 дена, а това, което наричаш пукане на мехур вече от поне 2 седмици. А съм в по малка седмица от теб. Надявам се да е нормално. Бях говорила на доктора за това и той ми предписа магнезий - магнерот. Преглежда ме доста обстойно, така че най-добре предопреди твоя дофтор ...

Марта моя дофтор даже пропусна да ми каже как да го пия а и аз забравих да питам. Но по принцип магнезия е за стягане на мускулите, играе важна роля при контрактирането, до колкото знам.

Все още никакви новини ли няма от Мишочка? Вече започвам да си мисля лоши неща Sad ... Дано всичко да е наред ...

При мен БХС е с риск 1/4461 предполагам, че означава доста нисък....

За всички, които са над 18 седмица - www.pampers.com препоръчва много движение и гимнастики от сега нататък. Някои записал ли се е някъде на гимнастика за бременни? Дайте информация за къде има в София.

Ще се срещаме ли през седмицата или през week-енда? Дайте знак аз съм на крак Simple Smile

Пролет - не се шашкай с тези пари, ако не се изхвърляш с разни марки няма да ти струва скъпо. Как провят родителите с по 200-300 лева заплата, според теб, оживяват нали Simple Smile
Аз лично сметнах че с 1000 айде 2000 ( ако броя обзавеждането на стаята) ще се справя. Няма нужда да се изхвърляме даже и да ни е по възможностите, нали това бебе за отрицателно време ще порасте и ще се чудим къде да ги хвърляме и на кой да даваме всички буклуци дето сме изкупили Simple Smile

И така хайде лека ви и лек bye

# 272
Като говорим за ремонти и по-специално за освежаване на стаята аз имам следния въпрос-тъй като не сме в собствено жилище смятаме да боядисаме таваните, да сменим тапетите и мокета и толкова. Колебанието е дали да боядисваме вратите и дограмата, които не са в лошо състояние-напротив, но нали искаме да е подновено все пак. Ако боядисваме сега-ще ми мирише, по -късно зимата-пак ще мирише, че и съвсем пък не може да се проветри, ако го направим март-ще е късно и ще мирише на бебето. Абе голяма дилема за едни врати, ама нейсе. Мисля си за боя, която не мирише, обаче тя сигурно не може да се нанася върху старата стандартна и ще трябва яко шкурене, пък то прави прах навсякъде. А това е основната стая, в която живеем, там ни е и климатика и не знам как да постъпим. Вие какво мислите по въпроса за боядисването и миризмите?

Да се похваля-купих си витамините на Хип, в първия добре зареден бебешки магазин ги имаше, пък аз шматката търся по аптеките.
P-r-o-l-e-t   и мен ме притеснява това с болестта, даже си мисля в петък на консултацията за някакви изследвания да попитам, че какво ли не ми мина през ум. Като знам лекарите как за заинтересовани-леле-мале, ама аз ще съм настоятелна. Единственото, което ме успокоява, че има доста хора наоколо с тая болест, тъй че е някакъв вирус вероятно. 

# 273
  • гр.Варна
Добро утро!
nathalie,добре дошла!Поздравявам те за куража да родиш толкова скоро още едно бебче:)
За обзавеждането и покупките,ние сме в ново жилище от Април месец,когато се оженихме и не мисля,че ще ни се наложи ремонт!!!Мама,татко,леля-поне за тях знам/може и свекито и свекъра,но не са заявили още нищо/,че имат желанието да ми купят количката и леглото:)ние винаги много сме си се обичали и подкрепяли и искрено им благодаря затова,че са ми помагали,винаги,винаги:) newsm51 newsm51
Иначе имам доста нещица вече за бебо.Ще ни трябват разбира се дрешки,стерилизатор,помпичка за кърма,за болницата още нище се не знае-може да съм нормално,а може и секцио,ако докторите решат така заради високото кръвно,макара да не ми се иска.За почерпки-там ще отидат доста пари......
Момичета,аз усещам нещо като схващане долу в корема или горе/където боли като имаш гастрит/.Не става на камък корема ми!Какво може да е това?
Успешен ден
п.с. На нас ни остава 1 ден до срещата с бебо.Нямам търпение:)

# 274
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Да ви кажа и на мен тия цифри от 5000-10000лв. ми изглеждат фрапиращи.
Ремонта на стаята ако не го броим и няма излишни изхвърляния нещата не са толкова трудно достижими.
При нас първият път:
1/ легло- на нас ни го дадоха , но същото струваше 220лв
2/ количка на HAUCK- 200лв.
3/ столче за кола -100лв.
3/ столче за хранене/ с доста екстри/- 160лв.
4/кошара /сгъваема, когато пътуваме някъде и за игра/-100лв.
5/ проходилка-дадоха ни , но са по 40-50лв.
6/ лятна количка -пак на HAUCK / с багажник и възможност за спане в нея/ -110лв.
7/козметика за бебето + бебешка аптечка-40лв..
8/шишета/тук вече много зависи от вида им / ,но средно по 8лв на шише т.е. общо към 30лв.
9/дрешки за изписването-15лв
10/други дрешки по 2-3 бр.-30-40лв
11/комплект чаршафи+олекотена завивка +обиколници-50лв
12/кана за завиране на вода-50лв/маркова/
13/одеялце-20лв.
14/ваничка+легенче-13лв
15/сокоизстисквачка /Филипс, иначе има много по-евтини/-100лв.
Ами май това беше от нас , впоследствие получихме купища дрехи,хавлийки,одеялца и други неща. И я да видим какво се получи, ами към 1270лв-съвсем прилично. Пък както е казала Пенелопа можеш да ги докараш и да 10 000 , зависи само от нас !!! Laughing
Може нещо да съм изпуснала , но мисля че основното е това.
brambar , абе че магнезия е за мускулите ясно , ама не спомага ли да се отпуснат ,а не да се стягат още повече. Не съм много наясно, просто си разсъждавам .
denisimo , при последният ремонт у нас пребоядисахме всички врати с акрилна боя/ водоразтворима/ не мирише така гадно , като другата и не сме изстъргвали изцяло старата боя, само съвсем леко се изшкурва. Така че това също ти е вариант, ние отсега нататък сама с такава боя решихме на ги боядисваме.

# 275
Ето ме и мен  Sunglasses

За списъка - откъде да го започна??? Време е да се организирам, но отсега как?  Sad

Дайте мнения за бебефоните - кои марки и модели са хубави? Чувала съм, че по-скъпите са по-чувствителни и вършат по-добра работа.

# 276
Момичета-Марта и ДейзиГ са описали много хубаво всичко относно покупките.Може би ние сега имаме малко опит в това, с второ сме, но наистина-по списъците има много излишни неща, пък ако имате рода и приятели с подаръци-сумата намалява наполовина.Аз ви цитирах сума, която сами, без подаръци и роднинска намеса сме похарчили.Значи-може.Това е нещо, от което можете да се възползвате от нас като съвет, защото е само началото.Всичко останало предстои и ако постоянно/ въпреки добри доходи/ се мятате на много и скъпо-става трудничко.Детенце израства дрешките за месец, започва едно лавинообразно купуване след това, започват рождени дни, дрехи и храна за още едно човече-и това-поне 20-ина години...Аз много емоционално реагирах с първата си бременност, когато видях креватче за 3500 лв-реших, че няма да се справя с финансите, но ето, че за по-малка сума набавих всичко...Естествено, редно е да се изглезим с нещичко понякога, ето, аз сега, въпреки, че имам доста-пак купих дрешки за бебето и някои нещица-ей така-за кеф.Ако сте в нормални взаимоотношения с рдотелите-сигурна съм, че и те много ще помагат, така че-горе главите-не е страшно никак-казвам го аз, която сама всичко и финансово и от към грижи се оправям! Hug
За ремонтите и боядисването-блажната боя е кофти-мирише.Аз боядисвах врати в 4 месец, подгонена от тази мания за подновено за бебето,ако ще правите нещо-сега, че да се измирише, иначе-не е много хубаво да се диша...

За списък-креватче, ако е дървено с матрачето, че да се проветрят, количка може и след раждането.Спален комплект, 1-2 шишета, по 3 бр дрешки-долни, горни, одеяло или там с каквото ще се изписвате.
Бебефони аз не съм ползвала, не намирам нужда от тях, мнение не мога да дам.Даже ваничката не е спешна-аз първият месец под чешмата съм си мила детето-много по-лесно ми беше, въпреки, че имах ваничка.Всичко останало-столчета, проходилки, сокоизстисквачки ако нямате и уреди-по-натав във времето, поетапно, бебето дълго е само на мляко, така че.....Не забравяйте памперсите-те ще са консуматив, но все пак един гилям пакет ще е нужен в началото, защото се сменят по 7-8 пампарса в денонощие а първите дни едва ли ще ви е до пазар.Относно козметиката-също-нищо специално няма нужда, спирт и за пъпчето и с каквото сте решили да мажете-това е Hug

# 277
Брей ние много евтино сме минали с покупките за бебе:
1/ легло- 180лв(на 3 нива и го ползвахме до скоро)
2/ количка -полска(щото бяха най-леки)- 130лв.
3/ столче за кола -70лв. (от МЕТРО)
3/ столче за хранене- 120лв.
4/кошара /сгъваема,за път и за игра/-100лв.
5/ проходилка (много е важно да е стабилна иначе има и от 40 лв)-80лв.
6/ лятна количка (тип чадър,супер лека) -80лв.
7/козметика за бебето -около 20-30лв.
8/шишета/Нук,прилична марка,не е като Авент,ама.../ към 30лв.
9/дрешки за изписването-15лв
10/други дрешки - 30-40лв
11/комплект чаршафи+олекотена завивка +обиколници-50лв
12/ваничка+легенче-15лв

Кани за топлене на води,сокоизстисквачки,пасатори и др си имахме.Но да ви кажа честно сокоизстисквачката е ненужна.В началото детето пие по 5 гр сок,изстисква се на ръка. Дори да стигне го 70 грама пак е ненужно да пускаш сокоизстисквачката(и после да я миеш Simple Smile за толкова. Всичко стисках през марличка.

За бебефона-подариха ни го от службата на мъжа ми. Оказа се не толкова жизненоважна вещ,колкото си мислех. Но ние била много полезна,на морето,когато сме на кръчма "от среща" или на гости в съседите на горния етаж Simple Smile Нашият е HAUCK,мисля,че обхвата му е добър. Разбира се,Чико са най-добрите ловят сигнала на километри дет се вика,ама много скъпи,бе... Но не се хвърляйте и на тия от 30лв щото те пък нищо не "хващат"само ако си в съседната стая.

# 278
Добро утро, майчета и кандидат-такива  smile3525
И аз да дам отчет. След кървенето миналата седмица, бях при докторката, която завежда отделението, и останах много доволна. smile3501 Направи ми много обстоен преглед, нещо като фетална морфология,с различни снимки на бебо- стомахче,главичка, краченца и ръчички, с всички размери.....и затова удоволствие заплатих 20лв. Бебчо е 26см, около 250гр-"две пържоли месо"-както каза тя. Беше си подпряло с ръчичка главичката, а после си вдигна ръцете и застана като фараонче.  rotfImboОбаче тъкмо да го снимаме между краката и ги сви.... smile3506така че няма още шъркелче в някакъв цвят при мен. И така едно голямо благодаря на доктор Богданова smile3501, аз вече зная при кого ще раждам!
За покупките: вие наистина четете мисли, тъкмо от няколко дни съм се депресирала, че ще фалираме покрай бебочето. Но и аз мисля, че не трябва да се шашкаме, вчера даже татито ми се скара, че се тревожа за глупости Той постоянно ми казва, че има хора, които гледат бебета и с по 200лв на месец. Обяснявам си притесненията, с това, че искаме всичко да е перфекто на мъничетата, когато се появят на този свят, но наистина нищо не е перфектно. Смятам,че е много по-важно за тях да бъдат отгледани с много любов, вместо с маркови дршки,колички и т.н. Two Hearts Two Hearts
При вас продължава ли честото пишкане и падането на косата? При мен пишкането още е много,много често, но при косата намаля падането, което ме успокоява, няма да посрещна бебо с гола глава newsm03, но преди да забременея косата ми растеше ужасно бързо,а сега сякаш е в едно и също положение. no
Приятен ден и много усмивки! newsm51

# 279
Здравейте !
Аз съм доста хремясала, в офиса е кучи студ, парното си топли само него и всички седим с якета, а според тъпите шефове климатикът е за красота  #2gunfire В следствие на това цяла нощ не спах, зверски ме болеше гърло, ставах да си правя чай. Носът ми тече, абе направо съм бясна  #Cussing out Студени са ми краката и ръцете, седя с яке и затова не излизам, защото на вън ще ми е по-студено. Наоплаквах ви се.
Днес пак ще ходя от 16ч. при док да ми даде болничния и тати да се види с госпожицата  Heart Eyes
Лек ден на всички
  Hug

# 280
  • София ж.к. Надежда 1
Здравеите искам да се включа и аз в вашата темичка Simple Smile
Имам един въпрос към вас:Имате ли проблеми с ходенето по голяма нужда Rolling Eyes Sad ?
Пробвах Активия,сладко от рози,круши и само активията ми действа,но рядко.
Ако някоя от вас има такъв проблем споделете какво ядете или пиете за да ходите до тоалетна Embarassed

Повече за мен Laughing:
Ходя на консултации при Др. Василев в втора градска болница.
Вече не повръщам,но от някои неща все още ми се гади, а и главоболието е често срещано при мен.Днес ще ходя да пускам урина,защото миналия месец в цибалаб ми отчетоха левкоцити 75 и доктора иска да пусна една урина днес в поликниниката да видим какво ще отчете,ако резултата пак е същия ще трябва да влеза в болница да разберат на какво се далжи.Доста ме е страх какво ще стане,но няма как към 13:30 ще ходя да я пусна и да разбера Rolling Eyes

Е това е за сега от мен  bouquet  bouquetприятен ден  bouquet

# 281
Добре дошли на новите мами!  bouquet
petq, не се притеснявай предварително. Ще ни кажеш после резултатите. Успех, дано са добри!

sissi, радвам се че всичко с теб и бебо е наред. Hug

Страчи, вземай болнични веднага.  Rolling Eyes Когато климатика стане за ползване се върни. Да си го пазят да им краси. Много е гадно да си болна, аз се измъчих доста.  #Crazy

При мен освен много работа, няма нищо ново. На ЖК съм другата седмица. Дано срамежливото бебе се покаже за да видя дали и моята лекарка ще подтвърди пола, който ми казаха на ФМ.

# 282
petq, ето една тема за запека
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137091.0  Peace

За левкоцитите - правих си изследване на урина в 2 различни лаборатории. Резултатите от първото изследване показаха много левкоцити и лекарката ми ме накара да направя второ изследване в другата лаборатория. Там се оказа, че всичко е наред - няма бактерии и т.н.  Peace
Чувала съм, че по време на бременност повишеното ниво на левкоцити не е нещо ненормално.

За настинките - колкото и да се пазя, всяка сутрин подсмърчам. Днес имаше и малко кръв. Страх ме е!

Момичета, като чета как ходите на лекар в работно време ви завиждам!!! Този и предния месец трябваше да си взема по 1 ден отпуск, за да отида на преглед.  Cry

# 283
"...Момичета, като чета как ходите на лекар в работно време ви завиждам!!! Този и предния месец трябваше да си взема по 1 ден отпуск, за да отида на преглед...."

В кодекса на труда го има описано прекрасно това HugИмаш право на посещение в работно време при бременност и  по спешност!Работодателят е длъжен да се съобрази...сега ще потърся и кодекса, миналата седмица го четох това! 
 Брей, сега не го намирам, а съм сигурна,ч е  го четох! Thinking

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 13:58 от пенелопа

# 284
Айде сега "колежките" дето ми хвалеха жилетките от вълна в Индийските магазини да ми кажат как се справят с космите Simple Smile
Направо ще трябва да ида на кола маска барабар с панталона Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт