Права на децата ни с ТЕЛК - 4

• 88 543
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Здравейте, имам дъщеря с решение от ТЕЛК за 95%, валидно до 01.08.2025. Колко по-рано трябва да подам документи? Мога ли да подам за нея през системата за сигурно електронно връчване? Какво е необходимо да подам - епикриза и направление от ЛЛ?

Поне 3 месеца по-рано, значи не по-късно от 1.5.
Да, епикриза и направление от ЛЛ.

# 1 171
Ако подам документите по електронен път, после физическо писмо ли да очаквам или пак в системата?

# 1 172
Ако подам документите по електронен път, после физическо писмо ли да очаквам или пак в системата?

Ще получите писмо с обратна разписка, тогава се счита за връчен ТЕЛКа. Реално електронно можете да видите само определения %.

# 1 173
Здравейте, момичета!  Искам да попитам колко време е законноустановеният срок за получаване на решение на НЕЛК?

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 00:06 от Бадрулбудура+

# 1 174
Здравейте, включвам се ако мога да помогна на всички, които искат да обжалват телк онлайн. Успях да разбера от служител на НЕЛК,как става това.

Влизате в профила си в https://edelivery.egov.bg/ .
След това отивате на "Изпрати съобщение" , на получател избирате "Добави"  от менюто избирате "Държавни администрации"  и падащото меню избирате "Национална експертна лекарска комисия ". После в свободен текст пишете съобщението си към тях, като задължително вписвате данни за лицето , на което е ТЕЛК, както и номера на експертното решение.

Това е всичко.

За да обжалвам ТЕЛК решение трябва ли да изчакам да пристигне на хартиен носител? Видях го онлайн. И какъв е срокът на обжалване?

# 1 175
  • Пазарджик
Здравейте, включвам се ако мога да помогна на всички, които искат да обжалват телк онлайн. Успях да разбера от служител на НЕЛК,как става това.

След това отивате на "Изпрати съобщение" , на получател избирате "Добави"  от менюто избирате "Държавни администрации"  и падащото меню избирате "Национална експертна лекарска комисия ". После в свободен текст пишете съобщението си към тях, като задължително вписвате данни за лицето , на което е ТЕЛК, както и номера на експертното решение.

Това е всичко.

За да обжалвам ТЕЛК решение трябва ли да изчакам да пристигне на хартиен носител? Видях го онлайн. И какъв е срокът на обжалване?
14 дни е срока за обжалване.

# 1 176

Това е всичко.

Трябва да го получите на хартиен носител, само тогава се счита за връчено. 14 дни е срока за обжалване.

# 1 177
  • София
Здравейте!
Знаете ли дали през Egov мога да подам документи за преосвидетелстване на ТЕЛК? Или става само с електронен подпис?

# 1 178
Здравейте, детето ми има издадено ТЕЛК решение на 09.01.2025г. В град Пловдив. Ние сме от София. Колко време се бавят с изпращането, защото към днешна дата няма нищо, ходих 2 пъти до пощата?

# 1 179
Здравейте, детето ми има издадено ТЕЛК решение на 09.01.2025г. В град Пловдив. Ние сме от София. Колко време се бавят с изпращането, защото към днешна дата няма нищо, ходих 2 пъти до пощата?
Здравейте, би трябвало в рамките на месеца да го получите. Но да знаете, че писмото ще бъде на името на детенцето, в пощата не проверяйте дали има писмо за вас, а за него.

# 1 180
  • Пазарджик
Не е сигурно ,че ще го получите по пощата.По-добре отидете до ТЕЛК и ги помолете да Ви го разпечатат. Сестра ми чака месец и половина да пристигне по пощата,но в крайна сметка не дойде и й го разпечатаха ТЕЛК.

# 1 181
  • София
При нас дойде една седмица след решението. От Пловдив до София.

# 1 182
Благодаря за отговорите! Ще изчакам до края на седмицата и ще отида до ТЕЛК. Аз го виждам в профилът му и пише, че ТЕЛК решението е от 09.01.2025, но ни дават 85% от дата 05.12.2023г., какво означава това? Извинявайте, опитах се да прочета колкото мога назад, но това не го видях. Благодаря!

# 1 183
Благодаря за отговорите! Ще изчакам до края на седмицата и ще отида до ТЕЛК. Аз го виждам в профилът му и пише, че ТЕЛК решението е от 09.01.2025, но ни дават 85% от дата 05.12.2023г., какво означава това? Извинявайте, опитах се да прочета колкото мога назад, но това не го видях. Благодаря!
Ако това е първи /а и да не е/ТЕЛК, то 05.12.2023 година вероятно е дата на инвалидизация т.е. плащанията свързани с ТЕЛК започват от нея.

# 1 184
Да не би да е датата на някой медицински документ, констатиращ заболяването?
Извинявай, би ли ми казала само с ПИК ли виждаш профила на човека с увреждане? Нали може без електронен подпис да се достъпи? Нещо не мир ясно, с ПИК виждам решенията, но не всички, а ново няма и няма (от НЕЛК чакам...)

Общи условия

Активация на акаунт