С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 566
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Чак пък океан. Мъже, още повече в обща тема сме ги набутали Simple Smile
На, аз като не се омъжвам  и нямам основание да говоря за отношенията си в трето лице, ед.ч - бракът ми това, бракът ми онова. Дори като живеех с подпис Simple Smile
Вземе ли някоя жена да ми говори за свободата, сещам се за дамите от пенсионерските клубове, с които имаме чудесни отношения. Веднъж избавили се от съжителство, не щат и да чуят за мъж повече 😂

# 106
По въпроса за брака.
Преди няколко дни почина колега на мъжа ми от университета. Жена му се оказа бременна с близнаци. Още не е на себе си, всичко стана внезапно, здрав и прав мъж. Сега вместо да изживее мъката си, се налага да обикаля по адвокати, изследвания и т.н., за да доказва, че той е бащата.
Животът е непредвидим и не само бих се подразнила, ами и въобще не бих се съгласила да забременявам, ако човекът с/у мен пренебрегва реалността и не му пука, че ако се случи нещо, трябва да се боря с бумащина в най-тежкия момент.

# 107
Мъжът ми е отлагал брака си с майката на детето им по причини, че е излагала материалната страна на отношенията им на преден план. Ако нещо стане с теб, искам пълномощно и т.н, докато той губи изцяло доверие в нея, а тя умира.
Живот….

# 108
Мъжът ми е отлагал брака си с майката на детето им по причини, че е излагала материалната страна на отношенията им на преден план. Ако нещо стане с теб, искам пълномощно и т.н, докато той губи изцяло доверие в нея, а тя умира.
Живот….
Именно. Зад всеки отказ стои причина. Ако има комуникация, тя се споделя и натам вече преценяват могат ли да решат проблема или не, съответно да не си губят повече времето.
А когато двама градят общ живот, най-нормалното нещо е сами да предложат един на друг документално уреждане, независимо дали е брак или друг начин, за да не се стига до дела с наследниците в случай на смърт. Те пак не са изключени, но поне има на какво да се стъпи.

Всеки си има свои разбирания за живот, дразнещото е, когато не казва какви са му страховете, а само казва не. Или по-лошото, съгласява се, но протака.

# 109
Моля ви се, стига с това градене. Очевидно, в много случаи иде реч за рушене, едностранно.
За мен - първо децата и отношенията, после сметките. Нищо не ме спря да се разведа и сега не напирам за подпис, живеем в негова собственост, където и аз влагам (без да ми искат).

# 110
Говоря за двойките, които искат да градят нещо заедно. А за мен създаването на общо дете е точно градене. И бих била сериозно подразнена, ако ми каже - ти забременей, пък аз ще го призная. Ще го признаеш, ако си жив. Ако не си, ще трябва сама да търся начини за това - бременна и смазана от мъка.
Като иска да прави нещо, да го уредим преди това, когато сме заедно и е лесно. Никой не знае какво го чака напред.

Цитат
Нищо не ме спря да се разведа и сега не напирам за подпис, живеем в негова собственост, където и аз влагам (без да ми искат).
Няма нищо лошо в това, щом си съгласна. Но не всеки може след раздяла да започне отново сам, от нулата. Затова предпочита като влага в нещо, да знае, че в непредвидени ситуации тези пари няма да отидат при трети човек, а ще имаш някаква основа, в/у която да започнеш новия си живот. Като тук имам предвид децата. Аз не искам нищо за мен. Но в случай на раздяла, предпочитам моето дете да използва вложеното от мен, не деца, с които нямам нищо общо.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 17:35 от Не се сърди, човече

# 111
Детето ти да има е едно, съвсем друго да “градиш” на гърба на другия. Аз влизам в отношения осигурена, и никак не ме вълнува какво ще взема, използвайки децата (друг е въпросът какво ми се дава, без да го искам, че ми се полагало). Не си мисли, че другата страна не се усеща. Не, общото дете не е градене. Граденето почва от двамата и така продължава.

# 112
Темата е за това какво ни дразни в мъжете. Мен ме дразни мъж, който не иска да узакони бъдещото си дете и да гарантира, че като се роди няма да ми се наложи да тичам насам натам, за да има баща в акта за раждане. 
Ако друг не го дразни, ок.

# 113
  • София
Темата е за това какво ни дразни в мъжете. Мен ме дразни мъж, който не иска да узакони бъдещото си дете и да гарантира, че като се роди няма да ми се наложи да тичам насам натам, за да има баща в акта за раждане. 
Ако друг не го дразни, ок.

Абсолютно си права. Изобщо, всяко отстъпление от интересите на общото дете (деца) на двойката от страна на мъжа, аз намирам за инфантилно поведение. Незряла личност, а най-вероятно такава, която никога няма да узрее.

Я да обърна малко темата: а какво мислите за женската и мъжката работа в семейството? Има ли според вас нужда от деление на такава? Изобщо каква е представата ви за женска и мъжка работа?

# 114
  • Mediterraneo

Я да обърна малко темата: а какво мислите за женската и мъжката работа в семейството? Има ли според вас нужда от деление на такава? Изобщо каква е представата ви за женска и мъжка работа?

Защо не си пуснеш питанките в общата тема? Тази и без това заприлича на мелез.

# 115
Е, то и аз да взема да се издразня на колега, че ме кани на кафе с райбер, и по веригата да очаквам същото от вас. Ама ще ми кажете - не ходи Simple Smile
Партньорът може да се спомине със същия успех и преди обещан подпис, независимо колко е здрав, прав, или болен. Била се оказала тя бременна, против волята ѝ сигурно….
От доста време едно послание ми боде очите - не учете дъщерите си да са предпазливи, учете синовете си да ги пазят.
От какъв зор да очаквам мъж да ми пази децата и да мисли за тях? Естествено, че ще ги науча - на семейно планиране, в случая. Аман с това дразнене на общо основание!

# 116
  • Mediterraneo
О, нененене! Първото, на което уча дъщерите си, е да се пазят! С цената на всичко. Дано са разумни и не разчитат на никого, освен на себе си.

# 117
Всеки върши, каквото може и му е приятно. На мен ми е приятно да почистя и подредя. На него му се отдават пържолите и ги прави. Пазарува по-скъпата храна. Не очаквам да налага баници, да пълни чушки и прочие. Правя си ги сама. За останалото - купил ми е роботи и уреди, които сами вършат работата, а ние си почиваме и не робуваме на бита.
Не може и не се кефи да простира и събира пране-на мен не ми пречи. Той го прави, когато навън е - 10 градуса и ми е студено, понеже се бавя да опъвам ръбчета на въжето отвън и откарам 15 минути зимата в това занимание..
Дразни ме, че незнайно как, пръска цялата баня с паста за зъби, включително и огледалото 🤔

# 118
JoyWine GlassPopcorn Тази тема прозира навсякъде в СО.

# 119
Това е безкрайна тема, ще разводним тази, ако я подхванем.
Ето една от последните, има още много, много: https://www.bg-mamma.com/?topic=1078767

От доста време едно послание ми боде очите - не учете дъщерите си да са предпазливи, учете синовете си да ги пазят.
От какъв зор да очаквам мъж да ми пази децата и да мисли за тях? Естествено, че ще ги науча - на семейно планиране, в случая. Аман с това дразнене на общо основание!
Тук отговаряме какво нас ни дразни. Дъщеря ми може да не се дразни от нещата, които дразнят мен.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 00:42 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт