С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 43 035
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
Абуто да не чете, че да не замине кръвното съвсем😅 Обаче!
На мен ми е странно това отделно спане. Аз не съм се женила за бебето, а за баща му. И нашето беше много ревливо и все гладно. Дали баща ѝ щеше  да си спи в леглото или една стая по-нататък - за него никаква файда. Но за мен беше огромна морална подкрепа да знам, че е до нас и да ми каже и две изречения, като съм на ръба да хистерясам, пак ми беше помощ.
Нито се имам за железна, нито за лигла. Освен това той е много страхлив - все ни държеше под око, че да не "стане нещо" 😂
Винаги е работил много и със сигурност не му е било лесно, обаче аз досега не съм чула за лесно родителство така или иначе.

# 301
Тоя моя едвам го навих да си купи смартфон, а вие се оплаквате, че вашите гледат тик-ток Grinning Grinning Grinning От 2 години и във фейсбук-а не влиза. Вика, че няма смисъл, много се товарел, нямал нужда да бъде напътстван как да живее Simple Smile Simple Smile Аз самата съм доволна, поне няма да го занимават някакви дрисли.Rage Честно казано, че не използва масовата комуникация като основен дял на днешните технологии ме кара да се чувствам по-спокойна. Наистина тези социални мрежи и всякакви токсични хора идват  понякога в повече. Аз сама съм се усещала как се изнервям от малоумни спорове с хора, които явно не искат да спорят, а друго.Frowning1Two Hearts

# 302
...Ако не съм се наспал поне малко, на другия ден може и да се пребия като куче някъде. Жената беше дежурната през ноща, но през деня щом детето спеше и тя е удряла по една глава.
Ти чувстваш ли се отпочинал, когато спиш на пресекулки? Аз бях като муха без глава от накъсания сън. Забравях, имах бели петна, една улица не можех да пресека безопасно с количката. През деня спането беше мираж. Когато съм уморена заспивам трудно и точно като се унеса бебето вече се е събудило. А и ние сме в блок, винаги има кой да пробива с бормашина, кой да почуква нещо, да си пусне музика. Иначе представата за това как жената спи денем е много романтична и браво на жена ти, че ѝ се получава, за съжаление е от изключенията.

Някои мъже приемат, че щом жената е по майчинството, значи си е вкъщи и не прави нищо. Съответно трябва сама да върши и цялата домакинска работа. Затова нямат време да спят. Докато бебето спи, при единия сън използват времето да сготвят, при другия да минат с прахосмукачка и моп, при третия да прострат и изгладят предишната пералня. Вечер, разбира се, трябва да се въртят на пета, да му сервират, отсервират и т.н., за да може той да не пипне нищо. Все пак е бил на работа, а тя си е клатила краката...
Браво, че си мъж на място и не оставяш жена си сама в тези неща, за да може денем да спи спокойно Flowers Hibiscus но при жената, която се оплака в темата май не е точно така, затова разбираме позицията ѝ.

В същото време много родители държат детегледачките им да имат работно време и време за почивка, за да са адекватни, когато се грижат за децата им. Също не дават да върши нищо домакинско, за да не оставя бебето само. Но ако е майката, не. Тя 24/7 е нормално да е на повикване, защото е всесилна Trollface тук ме дразни двойният аршин.

Скрит текст:
Ние си деляхме нощта, така всеки получаваше дозата си от непрекъснат сън. Мъжът ми поемаше сутрешната смяна, защото така и така става за работа. После я приспиваше и аз ставах чак на следващото събуждане.

# 303
“Магическата” връзка е първите седмици след раждането само, а на бебе му е все тая дали го гушка мама или тати и дали се храни с биба или цоца, правени са изследвания, привързването емоционално е като порасне към 2-3…
Познавам татковци, които си взеха бащинство на два пъти - първо за първите седмици от поява на бебе, и после докато мама се върне на работа. Евала на тия татковци, по-малко мъж не ми се струват… то сигурно и връщането след майчинство е двоен стрес с мъник вкъщи
Абсолютно си в грешка. Изобщо не му е все едно на бебето кой го гушка. Както беше обяснила по-горе Пчеличката Мая, бебето е физически свързано с тялото на майката и тя е първият му свят. Не е случайно че точно майката е в майчинство и че бебето се успокоява най-добре от нея. С всички други от обкръжението детето "се запознава" впоследствие. Ела гледай моето дали му беше все едно кой го държи - не можех нито в банята да отида спокойно, нито да вечерям, нито от къщи да изляза. Който и да го държи през това време, само рев и аз само на бегом. И ела гледай дали му е все тая дали е "с биба или цоца". Никога не свикна с биберона и така и не съм ползвала, плюеше я щом я усети. Не че всички деца са така, но определено майката си е майка и с бащата не са едно и също нещо, функциите им са различни. Майката ще се справи най-добре от всеки със своето бебе, бащата се справя много по-добре и по-лесно с други задачи в семейството (да осигури необходимите условия за това). Не че когато се наложи не могат и двамата да поемат обратното, но всеки от двамата родители има силата си в различни сфери.

# 304
Фактите са обаче различни. Един голям процент жени и мъже стават родители без никаква подготовка, обучение и разбиране за детско развитие, режим и грижа.

Детето се привързва към човека, който се грижи за него, обръща му внимание и предугажда нуждите му.

# 305
Впоследствие да, може и така да се получи. Тук говорим за бебешкия период и нуждите на бебето. Ест.че ако майката е неадекватна, ще се привърже повече към някой друг, което обаче е свързано и с травми.

# 306
Някои жени много им се иска да са незаменими. Ми, не, не е така. Един баща спокойно може да си храни бебето през нощта, докато майката спи. Изпитано на практика, "бебето" е вече млад мъж.....

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 22:14 от Dincho

# 307
Един не е всеки един. Аре нема нужда да ми се произнасяте некърмещите, в полза на равенството. Мерси!

# 308
  • По света и у нас
Някои жени много им се иска да са незаменими. Ми, не, не е така. Един баща спокойно може да се храни бебето през нощта, докато майката спи. Изпитано на практика, "бебето" е вече млад мъж.....

Динчо, не че не можеш да храниш бебето и да го гледаш, но мъжете някак си са оперирани от чувствителност и съчувствие и не знаят как да подходят в много ситуации когато детето/бебето не е добре, физически, психически или емоционално.  Вие мъжете не отчитате много сигналите на неспокойство, на глад, на студ на болест и отнема време да зацепите на къде бие детето след като вече се е оревало и изморило от мрънкане и грохнало.
Просто нямате такива развити сетива каквито майките имат. Съжалявам но това си е биология.

# 309
Аз си мислех, че Динчо е жена. Тая еманципация омаза всичко.

# 310
  • По света и у нас
Ок. Динчо - що предаваш нашия фронт, и с тоя твой прякор сме принудени да стреляме по интуиция. (Поясни се че си жена или се наречи Динка поне )

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 02:09 от PrimaDonna

# 311
Е ако му пораснат гърди и започне да произвежда кърма, може и да успее да го нахрани Joy

# 312
Дами и господа, кой е мъж и кой жена е много личен момент по сегашните тенденции 😀 моля да сме полит-коректни 😜

# 313
На мен лично хич не ми се искаше да съм незаменима. И да не мога да изляза и до магазина дори... Но за бебето е така, искаш или не. И да, природно е предопределено това в началото на живота му. Неслучайно има такова нещо "майчински инстинкт". Дори мозъкът на кърмещата жена не спи изцяло, винаги е в готовност да скочи при нужда на бебето. Природа.

# 314
Казано е много отдавна - бащино огнище и...
- майчин инстинкт
- майчина обич
- майчина ласка
- майчина милувка и т.н.
Както се шегувам - едно огнище имат само. Joy

Общи условия

Активация на акаунт