С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 43 062
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
  • волно калдъръмче
Аз съм много претенциозна към храна, не го искам и ми е много неудобно, но е такова. Ям малко храни и ми е много важно начина на приготовление на храната, ако не е точно по мой вкус не мога да го ям. Като отида на гости ми е страшно неудобно, като съм с близки хора или роднини знаят, че ще си взема храна, за да не ме мислят. Не обичам да ангажирам хората с моите вкусови предпочитания. Затова ММ знае като ми се прияде нещо си казвам, за да не го мъча. 😃
То всеки си има предпочитания.
Скрит текст:
Стомахът ми не понася тиквеник, но същевременно уханието му ме привлича неустоимо. Същото е с питка със сирене, баници, бюреци, паниран кашкавал с кора за баница. По едно време реших да мина на разделно хранене да намаля до минимум въглехидратната храна. Няма да тръгна да занимавам хората със себе си и своите предпочитания. Но това си е мой избор. Майка ми прави задължително тиквеник сега по празниците. Нито ще й обяснявам колко е излишно да се хаби, щото няма да го ям и че ме боли от него, нито ще й/си развалям настроението. Взимам си ензимила и приключвам.

С възрастта храните, които не ни понасят, се увеличават. Лактозата, въглехидратите и влакнините или не се преработват, или дразнят.

Тук разбрах, че става голям въпрос за друг вид потребности.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 18:25 от Вяра

# 226
Колкото е различно, толкова е и еднакво, защото ММ се налага да се съобразява с моите предпочитания, все пак за 2 човека няма как да се готвят 2 манджи. И така ММ изцяло се съобразява от това какви продукти да се купуват точно до това какво ще се вечеря.

# 227
  • Варна
Обикновенно, капризните си приготвят храната сами. Ако мъжа-кулинар липсва или сте в ресторант, какво следва? Скандал на персонала или списък с предпочитания?

# 228
Е, в ресторанта имам меню, от което мога да си избера. И не виждам защо хора, които се обичат да не си угаждат на капризите един на друг. Аз обичам да поглезя любим човек. Обичам и мен да ме глезят.

# 229
  • Варна
В този случай, няма глезене и ухажване, а семеен конфликт. Аз също имам кулинарни претенции. Стриктно си избирам сама продуктите. Всеки е наясно с любимите предпочитания на другия, но стават и фалове.

# 230
Аз останах с впечатление, че човекът е поискал да я поглези, ама е последвало:
- Не знаеш ли, че ям само колбаси с до 15% сланина, а ти си ми направил сандвич с някаква мазна гадост с цели 20%...
И той се е засегнал, защото е очаквал благодарност или усмивка.

# 231
У нас също сме с различни вкусови предпочитания. За ММ ми е по- лесно да кажа какво яде, отколкото какво не яде. Списъкът е огромен. Свикнала съм за годините, в които сме заедно. Често ми се случва да готвя/приготвям по 2 ястия. Не ми пречи. За утре менюто ще бъде леща/за него/ и зелен фасул/за мен и голямото дете/. Правя в малки количества, за да не се хвърля. От друга пък страна, няма проблем да яде едно и също нещо по 3-4 пъти.

# 232
  • Далечният изток
Ако искайте, вярвайте, но от последните дни готвене вкъщи има 4 вида манджи, обаче принцът реши, че му се яде нещо друго и в момента готвя пета манджа....

# 233
Надявам се, че принц = малко дете. Или, че твоето най-любимо занимание е да готвиш.

# 234
Ако искайте, вярвайте, но от последните дни готвене вкъщи има 4 вида манджи, обаче принцът реши, че му се яде нещо друго и в момента готвя пета манджа....

Кажи му, че от бегемама не дават.

# 235
Аз останах с впечатление, че човекът е поискал да я поглези, ама е последвало:
- Не знаеш ли, че ям само колбаси с до 15% сланина, а ти си ми направил сандвич с някаква мазна гадост с цели 20%...
И той се е засегнал, защото е очаквал благодарност или усмивка.
Не точно. Тя яде с 0% сланина. Това няма как да се сбърка. ОК, случило се е, объркал се е. Ама да се тръшка, че не го яде. Точно като тригодишно.

# 236
То пък човек да не си каже, че не яде нещо...
И аз съм капризна. Чай ме е срам понякога. Ама пък ММ си ме знае. Понякога предлага нещо, което знае, че не обичам, отказвам и продължаваме нататък. Няма нужда от тръшкане и цупене. Голяма драма, че жената не му яде салама...

# 237
  • Далечният изток
Да, обичам да готвя, но се чудя какво ще правя с всичката тази храна... Освен в кутии и във фризера.
Иска да сготвя нещо, готвя, яде по веднъж. А съм добър готвач, не е да кажеш, че съм сготвила някакви помии...

# 238
Цитат
... Голяма драма, че жената не му яде салама...
Ми че драма сий.

# 239
  • Варна
Няма нужда от тръшкане и цупене. Голяма драма, че жената не му яде салама...
Последното изречение, може да е реплика на мъжа, с шеговит тон. 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт